Zeki Müren Şarkıları Turnesi

Zeki Müren Şarkıları Turnesi

 

Limak Filarmoni Orkestrası Murat Karahan’ın önderliğinde turneye çıkıyor

Zeki Müren Şarkıları Turnesi

Çok sesli müziğin tanınması ve sevilmesi için çıktığı yolda ilk konserlerini geçtiğimiz ay içinde Ankara ve İstanbul’da başarıyla tamamlayan Limak Filarmoni Orkestrası, şimdi de Türkiye’yi karış karış gezmeye hazırlanıyor. Ankara ve İstanbul’da verdiği iki konserle hayranlık uyandıran Orkestra Türkiye Turnesi’ne 6 Aralık’ta Bursa’da başlıyor.

Dünyanın en önemli tenorları arasında gösterilen Murat Karahan’ın sanat yönetmenliğindeki Limak Filarmoni Orkestrası, 6 Aralık’ta Bursa’da başlayacağı Türkiye turnesinin ilk konserini Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde verecek.

Türkiye’nin toplumsal kalkınmasına destek veren Limak Vakfı, Limak Filarmoni Orkestrası aracılığıyla sanata olan katkılarını da sürdürüyor.. Türkiye turnesi kapsamında, 8 farklı ilde sahne alacak orkestra, Zeki Müren’in en sevilen şarkılarını, bambaşka bir yorumla izleyicilerle buluşturacak.

İLK KONSER ZEKİ MÜREN’İN DOĞUM GÜNÜNDE DOĞDUĞU ŞEHİRDE

Limak Filarmoni Orkestrası, Türkiye turnesine “sanat güneşimiz” Zeki Müren’in doğum yeri olan Bursa’daki Merinos AKKM’de, yine onun doğum günü olan 6 Aralık’ta başlayacak. Konserler dizisi sırasıyla; 9 Aralık İzmir, 12 Aralık Antalya AKM, 16 Aralık Mersin Yenişehir Belediyesi AKM, 17 Aralık Adana Çukurova Kongre Merkezi, 19 Aralık Gazintep Mavera Kongre Merkezi, 22 Aralık  Diyarbakır Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi, 8 Ocak Eskişehir ve 10 Ocak Samsun ile devam edecek. Turne, 13 Ocak’ta Trabzon konseri ile son bulacak. Limak Vakfı çatısı altında kurulan ve tamamı profesyonel 70 müzisyenden oluşan Limak Filarmoni Orkestrası’nın konser gelirleri Limak Vakfı tarafından hayata geçirilen farklı sosyal sorumluluk projelerine aktarılacak.

MURAT KARAHAN SESLENDİRECEK

Dünyaca ünlü Türk tenor Murat Karahan’ın sanat yönetmenliğini yaptığı orkestranın şefliğini ise yine Rengim Gökmen üstlenecek. Dünyaca ünlü Moskova Bolşoy Tiyatrosu’ndan, Berlin Deutsche Oper, Viyana Wiener Staatsoper, Münih Bayerische Staatoper, Napoli San Carlo, Arena Di Verona, Teatro Regio di Parma, Teatro Filarmonico Verona ve Fransa Limoges ile Reims operalarına kadar yüzlerce kez sahnelerde başrolde yer alan Murat Karahan, düzenlenecek konserlerde Zeki Müren’in hafızalardan çıkmayan “Şimdi Uzaklardasın”, “Elbet Birgün Buluşacağız” ve “Yaralı Gönül” gibi onlarca parçasını seslendirecek.

 

 

Limak Vakfı Hakkında:

Limak Şirketler Grubu’nun yıllardır yürüttüğü tüm sosyal sorumluluk ve yardım projelerini tek bir çatı altında toplamak amacıyla 2016’da kurulan Limak Vakfı, “En değerli yatırımın insana yapılacak yatırım” olduğu bilinciyle yoluna devam ediyor.  Vakfın eğitim alanındaki en önemli projelerinden biri kadınların mühendislik alanında daha fazla var olmasını desteklemek üzere, kapsamlı ve uzun vadeli bir sosyal sorumluluk projesi olarak 2015’te başlatılan “Türkiye’nin Mühendis Kızları”. Vakfın aynı zamanda 2016 yılında hayata geçirilen Gülseren Özdemir Üstün Başarı Bursu Programı ile ortaöğretimde okuyan, maddi imkansızlıklar içinde başarı ile okuyan gençlerin eğitimine ve gelişimine katkı sağlanması hedefleniyor. Yine 2016’da vakıf bünyesinde başlatılan “Limak Sohbetleri” ile akademisyen, yazar, sanatçılardan oluşan konuşmacıların ağırlandığı bir platform aracılığıyla toplumun farklı kesimlerine ulaşılıyor.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu Gemlik Belediyesi memur başkan yardımcısı Birol Kartı oldu. Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir