Gemlik’te Nitelikli Lise Olacak mı?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıklaması ile yıllardır uygulanan TEOG sistemi kaldırıldı.

Ülke genelinde yaklaşık 1,3 milyon öğrenci ilçemizde de yaklaşık 1500 öğrenci liselere geçişte uygulanacak yeni sistemi dört gözle beklemeye başladı.

Geçtiğimiz Pazar günü Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz; veli ve öğrencilerin merakla beklediği yeni sistemi açıkladı.

Açıklanan sistemle adeta yıllar önce uygulanan sisteme geri dönüldü. Ülke genelinde yaklaşık 600 okulun sınavla öğrenci alacağı diğer okulların ise adres sistemi ile kayıt alacağı duyuruldu. Hangi okulların sınavla öğrenci alacağı ise Mayıs ayında duyurulacak. Sınavla öğrenci alacak okullar için 60 sorudan oluşan 90 dakikalık sınav ise Haziran başında yapılacak.

Fakat açıklanan sistem bir anda toplumun çeşitli kesimlerinden farklı tepkiler aldı. İyi oldu diyen de var dezavantajlarını sıralayıp beğenmeyen de.

İlçemizde ise en çok meral edilen soru ise şu; Acaba Gemlik’te de sınavla girilen bir okul olacak mı?

Çünkü bakanın açıklamasına göre; Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri ve bazı proje okulları sınavla öğrenci alacak. Yıllardır ilçemizde; Fen Lisesi veya dengi okul açılamaması ve proje okulu olmaması bu gün yeni sistemde ilçede yaşayan öğrencilerin karşısına dezavantaj gibi çıkmış görünüyor.

Anadolu’da; 10-15 bin nüfuslu ilçelerde siyasi kararlarla fen ve sosyal bilimleri açılmış iken 100 bin üzerinde nüfusa sahip ilçemizde bu okulların zamanın da açılamamış olması ve bu gün gelinen nokta velileri endişelendiriyor.

Bursa da ; Merkez ilçeler dışında  İnegöl de ve Kemalpaşa da fen liseleri var. Gemlik’te ise bu anlamda geri kalınmış görünüyor.

Konuyla alakalı olarak ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ise kendilerine henüz gelen bir bilgi olmadığını belirtiyor.

 

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik'te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı. 2025 PISA Pilot Uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülkemizdeki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir