Bil Okullarında Kurtuluş Savaşında Orhangazi Anlatıldı

Bil Okullarında Kurtuluş Savaşında Orhangazi Anlatıldı

Cumhuriyetimizin 94. yılına özel bir program için Bil Koleji Orhangazi Kampüsü Konferans Salonunda yapılan Güncel Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü ve Gazeteci-Yazar Muharrem Değirmen’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Orhangazi Belediyesi Kültür Müdürlüğü Yayınlarından çıkan “Kurtuluş Savaşı’nda Orhangazi ” kitabı ve Cumhuriyetin 10. yılında Orhangazi hakkında bilgiler vererek, hem kendi arşivinde hem de Avrasya Etnografya Vakfı Kütüphane arşivinde bulunan Fotoğraf Sergisi ile Bil Koleji Orhangazi Kampüsü öğrencileri ile buluştu.

Gazeteci-Yazar Muharrem Değirmen tarafından Orhangazi Belediyesi Kültür yayınları kapsamında hazırlanan ve içinde Kurtuluş Savaşı döneminde Orhangazi’de yaşananlara ışık tutan, birçok fotoğraf ve belgenin yer aldığı ve giriş yazısını Sanat Tarihçisi Prof. Dr. Nurhan Atasoy’un yazdığı kitap Orhangazi için önemli eserler arasında yer alıyor.6., 7., 8.sınıf öğrencileri ve Anadolu Lisesi 9.sınıf öğrencileri ile bir araya geldi.

Orhangazi’nin değerleri üzerine bilgi paylaşımı yaparak ve öğrenciler bulunduğumuz çevreyi tarihsel açıdan tanıdılar.

İstiklal Savaşımızda göstermiş olduğu büyük kahramanlık ve yazılan unutulmayacak destana adını yazan Merhum Refik ATAY ve İlk Belediye Başkanımız Derviş Bey  ‘in torunları Neriman Sezer ve Emel Tarakçıoğlu MERT ile Emine Tarakçıoğlu Öztürk’ünde katıldığı programda Belediye Kültür İşleri Müdürü Çiğdem Yılmaz, Bil Orhangazi Kampüsü Kurucuları Zekeriye Kaplan ve Yalçın Torun yer aldı.

İSTİKLAL ŞEHİTLİĞİ VURGUSU

Muharrem Değirmen istiklal Şehitliği ile ilgili yaptığı konuşmada Sunumuna Orhangazi’de birçok kişinin gerçek manasına dikkat etmediği Alis yolu üzerinde bulunan İstiklal Savaşı Şehitliği tanıtımı ve öğrencilerimizin bunu bilmesi gerekliliği ile başlayan Muharrem Değirmen, konuşmasında Milli Mücadele sürecinde Orhangazi’nin büyük mücadele örneği gösterdiğinin altını çizerek; “Kurtuluş savaşında büyük katliamlara maruz kalan Orhangazi’nin kahraman mücadelesini yazmak şahsıma onurların en büyüğünü verdi. Milli Mücadele’nin en acı katliamlarının yaşandığı Orhangazi’de olanları araştırıp kaleme almak gerçekten zordu. Yapılan katliamları ve çekilen acıları gördükçe yaşadığımız toprakların ne denli önemli olduğunu ve 15 Temmuz gibi alçak bir kalkışmayı yapanların emellerini daha iyi anlayabiliyoruz. Kitabımın hazırlanmasında büyük desteklerini esirgemeyen başta Belediye Başkanımız Neşet Çağlayan olmak üzere Belediye Başkan Yardımcımız Necmettin Şahin, Kültür Müdürümüz Çiğdem Yılmaz ve Güncel Gazetesi İmtiyaz Sahibi Erhan Uçar’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

ATAY’IN MADALYA VE BERAATI ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Düzenlenen programın en can alıcı kısmı ise Milli Mücadele Kahramanı Refik Atay’ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından imzalanan madalya beraatı orjnali ve İstiklal Madalyası öğrencilerle buluşması oldu. Yaşayan canlı bir tarihe dokunarak ilk kez böyle özel bir eşyayı gördüklerini belirten öğrenciler unutulmaz bir an yaşadıklarını ifade ettiler.

ATAY VE TARAKÇIOĞLU UNUTULMADI

Program sonunda ise Bil Koleji Orhangazi Kampüsü tarafından Muharrem Değirmen ile Merhum Refik ATAY ve İlk Belediye Başkanımız Derviş Bey  ‘in torunları Neriman Sezer ve Emel Tarakçıoğlu MERT ile Emine Tarakçıoğlu Öztürk unutulmayarak şükran plaketi takdim edildi. Konferans sonrasında ise Muharrem Değirmen tarafından Fotoğraf Sergisi ile Bil Koleji Orhangazi Kampüsü öğrencileri ile buluştu.

(Son Güncelleme: 26 Ekim 2017)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir