PROF. DR. EMRE ALKİN "ÇÖZÜM ÜRET, GELECEĞİ YARAT"

PROF. DR. EMRE ALKİN “ÇÖZÜM ÜRET, GELECEĞİ YARAT”

Gemlik Denizcilik Topluluğu ve Gemlik Lions işbirliğinde düzenlenen “Çözüm Üret, Geleceği Yarat” semineri Prof. Dr. Emre ALKİN’in sunumu ile Gemlik Asım Kocabıyık Kültür Merkezinde 9 Ekim 2017 tarihinde gerçekleşti. Seminere öğrencilerin ilgisi ve katılımı yüksek oldu.

Seminer Gemlik Denizcilik Topluluğu Başkanı Enes Ceylan’ın açılış konuşması ile başladı. Ardından kürsüye gelen Prof. Dr. Emre ALKİN öncelikle kendi kariyer sürecinden bahsetti. “İktisat mezunu olduğunu ardından lisansüstü eğitimini tamamladıktan sonra öğretim üyesi olarak çalışmalarına devam ettiğini ve bu kapsamda 1999-2003 yılları arasında İMKB Başkan Danışmanlığı, 2003 yılında TİM Genel Sekreterliği, Vergi Konseyi Üyeliği görevlerini yürüttüğünü, Çukurova Holding, Doğan Holding ve Altınbaş Holdinglerinde çeşitli yöneciti görevlerinde bulunduğunu ve şuanda  2000 yılından itibaren başladığı A Yatırım Menkul Kıymetler’de Yönetim Kurulu Üyeliği ve Anadolu Vakfı mütevelli heyet üyeliği görevlerine devam ettiğini, çeşitli gazetelerde ekonomi köşe yazarlığı, çeşitli  televizyon kanallarında ekonomi haber yorumculuğu yaptığını anlattı. Şu an Kemerburgaz Üniversitesi Rektör Yardımcısı olan Alkin aynı zamanda İzmir’in spor kulüplerinden Göztepe’de Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreterliği yapmıştır. Prof. Dr. Emre Alkin’in ayrıca “Risk Management”, “Finansal Aracılığın Evrimi”, “Bankalarda Risk Yönetimine Giriş”, “Dünden Bugüne Gaziantep” isimli; biri İngilizce olmak üzere dört kitabı bulunmaktadır.

Öğrencilere yaptığı sunumda günümüz gençleri ile önceki kuşaklar arasında ki farklılıkları teknolojik ve sosyal olarak oluşan farklılıklar üzerine esprili bir anlatımla ifade etti. Bundan 10 yıl önce herkesin cebinde cep telefonu olmadığını ve günümüzde neredeyse herkesin cebinde cep telefonu olduğunu günümüz gençlerinin telefonlar, bilgisayarlar ve internet ile dünya ile iletişim kurabildiğini ve doğru noktalara odaklanarak ülkemiz ve kendileri için çok iyi işler yapabileceklerini ifade etti. Alkin konuşmasında doların bugün artışına da değinerek “15 Temmuz sürecinden itibaren ABD ile ilişkilerimizin biraz değişime uğradığını ve liderlerin Dünya’daki değişimlere ne kadar etki ettiği üstüne Donald Trump yorumu ile değindi ve bugün doların artışının 15 Temmuz Darbe Girişiminden itibaren ABD ile olan ilişkilerimizden kaynaklandığını ve ABD vizelerinin askıya alınmasının etkilediğini ifade etti.

Dünya ekonomisi hakkında ülkeler ile ilgili istatistiksel veriler üzerinden öğrencilerin anlayabileceği şekilde üretimin ve pazarlamanın önemi üzerinde durdu. En önemli unsurun ekonomide ki planlama olduğunu belirtti. Gelecekte nesnelerin interneti ile birlikte her şeyin bir birine bağlı olacağını ve ülke olarak gelecekte yapılacak bu teknoloji değişime ayak uydurmak için altyapı çalışmalarının önemli olduğunu ve bir an önce bunların tamamlanması gerektiği üzerinde durdu.

Öğrencilerin dikkatle dinlediği seminer sonunda gelen soruları cevaplayarak Gemlik’ten ayrıldı. Seminere Gemlik Asım Kocabıyık MYO Müdürü Prof. Dr. Cumhur AYDINALP, Deniz ve Liman İşletmeciliği Program Başkanı Öğr. Gör. E. Murat TACAR, Öğr. Gör. Yusuf Sarıkaya, Öğr. Gör. İbrahim Sapmaz, Dış Ticaret Program Başkanı Ebru KAPDAN, Öğr. Gör. A. Hikmet CAF,Gemlik Lions Kulübü Üyeleri Dursun ÖZBEY, Tarık UĞUR, Esma Deniz ZSOBRAK, İlknur KARATALAY ve Meslek Yüksekokulu bütün programlarından öğrenciler katıldılar.

 

(Son Güncelleme: 10 Ekim 2017)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir