YILDIZ; ŞİMDİ TAM ZAMANI…

YILDIZ; ŞİMDİ TAM ZAMANI…

Saadet Partisi Gemlik İlçe Başkanı Ahmet Vakkas Yıldız; ABD’nin vize kararı  ile ilgili olarak bir basın açıklaması düzenledi.  Yaptığı basın toplantısında Yıldız şunları söyledi.

“Malumunuz olduğu üzere, ABD Türkiye düşmanlığına bir yenisini daha ekledi. Türk vatandaşlarına yönelik vize işlemlerini sınırsız durdurma kararı aldı. Hükümetimiz de karşılık olarak ABD vatandaşlarına vizeyi askıya aldı.

Türkiye’nin misilleme olarak aldığı vize kararını önemli bir adım olarak değerlendirdiklerini söyleyen Yıldız, “Olumlu bir adım ancak yeterli değil. Mukabele-i bilmisil yani misli ile karşılık verilerek İncirlik Üssü’nü kapatmanın tam zamanıdır” dedi.

BUNU BİR FIRSAT OLARAK GÖRMEMİZ LAZIM

ABD’nin hırçınca ve pervasızca tavırlarını düzeltmesi için ve bölgenin de güvenliği için tedbirli adımlar atılması gerektiğini vurgulayan Yıldız, “Bununla beraber en önemli adım Türkiye’de bulunan İncirlik Üssü’nün kapatılması olmalıdır. Biz diyoruz ki İncirlik Üssü’nü kapatmanın tam zamanı. Bunu bir fırsat olarak görmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

ŞAHSİYETLİ BİR DIŞ POLİTİKA İZLEYELİM

ABD’nin Türkiye ve Ortadoğu’yu karıştırmak için ana merkez olarak İncirlik Üssü’nü kullandığını ve dün PKK ’ya bugün de PYD’ye yardım olarak gelişmiş silahlar verdiğini belirten Yıldız, “Biz savaş açalım demiyoruz ama hem Türkiye hem de bölgenin güvenliği için şahsiyetli bir dış politika izlemeliyiz” değerlendirmesinde bulundu.

ABD BİRLEŞMEDEN RAHATSIZ

ABD’nin bu yaptırımı uygulamadaki gerekçesinin inandırıcı olmadığını kaydeden A.Vakkas Yıldız, “Türkiye vatandaşı bir casusun yakalanması gibi bir gerekçe, çok inandırıcı değildir. Asıl gerekçe Suriye üzerinde İran , Rusya ve Türkiye’nin Astana ’da yürütmüş olduğu çalışma, orada alınan kararların uygulamasına yönelik duyduğu rahatsızlıktan dolayı attığı bir adımdır. Yoksa bir casusun tutuklanması gibi bir gerekçe değildir. Saadet Partisi olarak en başından beri Suriye’ye müdaheleye karşı olduğumuz bilinmektedir; fakat hükümetimiz hiçbir zaman görüşlerimizi dikkate almamış ABD’nin ipi ile kuyuya inmiştir. Şimdi gelinen noktaya baktığımızda haklılığımız ortadadır.” ifadelerini kullandı.

 

(Son Güncelleme: 10 Ekim 2017)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir