Gemlikli kadınlar söz sahibi
Gemlikli kadınlar söz sahibi

Gemlikli kadınlar söz sahibi

Gemlikli kadınlar söz sahibi

Gemlik Kent Konseyi Kadın Meclisi kuruldu.

Gemlik Kent Konseyi Gençlik ve Engelsiz meclislerinin ardından Kadın Meclisi’nin kuruluş çalışmalarını da tamamladı. Kent Konseyi ofisinde gerçekleşen ilk toplantıda Mürüvet Günay Kadın Meclisi başkanı seçildi. Toplantıya Gemlikli kadınların yanı sıra Kent Konseyi Başkanı Gürhan Çetinkaya, Başkanvekili Sedat Akkuş ve Başkan Yardımcısı Reyhan Çorum da katıldı. Başkan Çetinkaya toplantıya katılan kadınlara gül hediye etti.

“Kadınları yönetime ortak edeceğiz”

Önemli bir sorumluluk aldığının bilincinde olduğunu dile getiren Mürüvet Günay, ilçemizde yaşayan kadınların gerek sosyal gerek ekonomik çeşitli problemler ile mücadele ettiklerini belirterek “aynı kenti paylaştığımız insanların talep ve ihtiyaçlarını çok iyi biliyoruz. Çalışan hanımların problemleri, çalışmayan hanımların problemleri farklı. Bizler Bu günden itibaren ilçemizde yaşayan gerek yakınlarımızda, gözümüzün önünde, gerekse maalesef kıyıda kalmış, kendini ifade etmek için fırsat bulamamış tüm kadınlarımıza ulaşmak ve onların sesi olmak için, onları kentimizin yönetimine ortak etmek için çalışmaya başlıyoruz” dedi.

“Hiçbir canlıya şiddet kabul edilemez”

Kadın Meclisi’ne çalışmalarında başarılar dileyen ve desteğini dile getiren Kent Konseyi Başkanı Gürhan Çetinkaya ise son yıllarda yaşanan kadına şiddet olaylarına değindi. Kadına, çocuğa, herhangi bir canlıya şiddetin kesinlikle kabul edilemez olduğunu belirten Çetinkaya ise “malesef böyle acı olaylar ile sık karşılaşır olduk. İnsanların gözlerini böyle karartmaları basit nedenlerle açıklanamaz. Konuya toplumsal açıdan, isnanlarımızın iç dünyalarını inceleyerek yaklaşmalıyız. Kadın Meclisi’mizden özellikle şiddet olayları hakkında araştırmalar yapmalarını, bunları önlemeye yönelik faaliyetler gerçekleştirecekler. Kadın, erkek, genç, yaşlı demeden bu olayların hep birlikte önüne geçeceğiz” şeklinde konuştu.

 

(Son Güncelleme: 25 Ağustos 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Meslek Lisesinde PISA 2025 Pilot Uygulama Laboratuvarı Hazır

Meslek Lisesinde PISA 2025 Pilot Uygulama Laboratuvarı Hazır

Meslek Lisesinde PISA 2025 Pilot Uygulama Laboratuvarı Hazır 2025 PISA Pilot Uygulamasında ülkemizi temsil edecek …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir