GEMLİK 2019'UN İLK 6 AYINDA İŞKUR 'A 12 BİNE YAKIN KİŞİ MÜRACAAT ETTİ
GEMLİK 2019'UN İLK 6 AYINDA İŞKUR 'A 12 BİNE YAKIN KİŞİ MÜRACAAT ETTİ

GEMLİK 2019’UN İLK 6 AYINDA İŞKUR ‘A 12 BİNE YAKIN KİŞİ MÜRACAAT ETTİ

GEMLİK 2019’UN İLK 6 AYINDA İŞKUR ‘A 12 BİNE YAKIN KİŞİ MÜRACAAT ETTİ

İŞKUR Gemlik şubesinden yapılan açıklamada; “2019 yıllık planlamalar çerçevesinde yılın ilk yarısında yapılan çalışmalarımızda Gemlik Çalışma ve İş Kurumu olarak sahada hizmet sunumu verilirken gerek iş arayanları gerekse işverenleri özenle dinleyerek çalışma koşullarını, işveren taleplerini kendi görüş ve önerilerimizle birlikte Üst Yönetime sunduk.

2019 yılı Ocak-Haziran Döneminde Gemlik Çalışma ve İş Kurumu Hizmet Merkezi’ne 11.553 kişi başvurmuştur. Hizmet Merkezimize kayıtlı işgücü sayısı 19.090’dır. Açık iş sayısı 4.471 olarak gerçekleşmiştir. Bu yıl toplum yararına programlar hariç 2.936 kişinin bu açık işlere yerleştirilmesi sağlanmıştır.

İş hayatına ilk kez atılacak kişilerin mesleki deneyim edinmeleri ve teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulamayı görmesi, çalışma ortamına uyumunun sağlanması amacıyla işbaşı eğitim programları düzenlenmiştir. İlçe genelinde 122 işbaşı eğitim programı düzenlenerek 694 katılımcının bu programlardan yararlanması sağlanmıştır. Bu katılımcıların en az %50’si program uygulayan işverenlerce istihdam edilmektedir.

Her yıl ulusal düzeyde yapılan işgücü piyasası talep araştırması sonuçlarına göre İşgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu işgücü talepleri belirlenmiştir. Bu talepler doğrultusunda nitelikli işgücünün yetiştirilebilmesi amacıyla meslek edindirme, meslek değiştirme, meslek geliştirme eğitimlerini kapsayan Mesleki Eğitim kursları açılmıştır. 2019 yılı Milli İstihdam Seferberliği kapsamında 12 adet mesleki eğitim kursu düzenlenmiş olup bu kurslardan 270 kursiyer faydalanmıştır.

Ayrıca işletme kurmayı planlayanlara kendi işlerini kurmalarını ve eğitimler sonrasında KOSGEB tarafından girişimcilere yönelik desteklerden yararlanmalarını sağlamak amacıyla 7 adet Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenlenmiştir. Bu program sayesinde 150 kişiye kendi işlerini kurmaları halinde destek alma imkânı sağlanmıştır.

Kurum hizmetleri hakkında bilgi vermek ve işverenlerin işgücü taleplerini almak için İş ve Meslek Danışmanlarınca 1.850 işyeri ziyareti gerçekleştirilmiştir. İş ve meslek danışmanlığının bir ayağını oluşturan meslek danışmanlığı kapsamında ise 37 okul ziyaret edilmiştir. Müdürlüğümüze iş aramak, meslek edinmek ya da bilgi edinmek amacıyla gelen 17.683 danışanla bireysel görüşme yapılarak ihtiyaç duydukları konularda yardımcı olunmuştur. İlk kez çalışma hayatına atılacak olanlara, uzun süreli işsizlere, işsizlik sigortası ödeneği alan işsizlere, meslek edinmek, meslek değiştirmek, mesleğinde ilerlemek isteyen yetişkinlere ise iş danışmanlığı boyutunda bireysel ve gruplar halinde görüşmeler yapılarak, onların meslek ve iş seçiminin önemi konusunda bilinçlenmelerine, işyerleri, meslekler ve eğitim olanakları hakkında bilgi sahibi olmalarına ve kendilerini tanımalarına yardımcı olmak amacıyla 4.413 katılımcının katıldığı 133 gruba “İş Arama Becerileri Eğitimi” ve “Kurum Hizmetlerinin Tanıtımı” konularında seminerler verilmiştir.

2019 yılı Milli İstihdam Seferberliği kapsamında Gemlik, Orhangazi ve İznik ilçelerimizde işveren toplantıları düzenlenmiştir. Toplantılar kapsamında işverenlerimize istihdam teşvikleri, kısa çalışma programı ve aktif işgücü programları anlatılmıştır.

“İŞKUR Kampüste”’ teması ile Orhangazi Meslek Yüksek Okulunda öğrencilerimizin iş hayatı ile ilgili bilgi sahibi olabilmeleri amacıyla etkinlik düzenlenmiştir.

Genel Müdürlüğümüzün Hizmet Merkezimizi ziyaretlerinde Gemlik iş çevresi ziyaret edilerek Gemlik Çalışma ve İş Kurumunun hizmet sunum yeterliliği analiz edilmiştir. Bu çerçevede Gemlik ilçemizin sanayi durumunda ve potansiyel iş olanaklarında tespit edilen artış nedeniyle yeni bir hizmet binasına ihtiyacı olduğu değerlendirilmiş ve bu çerçevede yeni bir hizmet binasının inşası için ilgili Kurumlardan arsa tahsisi istenmiştir. Hizmet bölgemizin geniş bir alana yayılması nedeniyle (Gemlik-Orhangazi-İznik) bir hizmet aracı onayı daha istenmiş olup Türkiye İş Kurumu Genel Müdürümüz Sayın Cafer UZUNKAYA tarafından bu talebimiz anında karşılık bulmuş ve Gemlik İŞKUR’un ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışmalar ivedi bir şekilde başlatılmıştır. Gemlik-Orhangazi-İznik adına kendilerine teşekkürlerimi iletiyorum.

İşverenlerimiz maliyet artışlarına rağmen “ülkem için istihdamda bende varım” anlayışını benimsemişlerdir. İstihdamda geçtiğimiz yıllara nazaran azalış olsa da mevcut durum muhafaza edilerek duruş gösterilmiştir.  2019 yılı Ekim ayı içerisinde kesimleri bir araya getirmek amacıyla planlanan İstihdam Buluşması etkinliği Gemlik İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürü Ünver ÜNVER tarafından 200’e yakın işyeri ziyaretinde yapılan tespitlere göre bu yıl için kesimlere çok faydalı olmayacağı kanaatiyle yapılmayacaktır. Düzenlenen istihdam buluşması etkinliği revize edilerek yerine Gemlik ve Orhangazi ilçelerimizde bulunan Meslek Yüksek Okullarında “kariyer günleri” yapılması planlanmaktadır.

2019 yılında yayınlanan Sosyal Yardım Yararlanıcılarının İstihdama Yönlendirilme İşlemleri Genelgesi gereğince bundan sonra uygulanacak Toplum Yararına Programlarından yararlanacak katılımcılar, sosyal yardım yararlanıcıları öncelikli olmak üzere İŞKUR tarafından seçilecektir.

Başta işverenlerimiz olmak üzere tüm çalışanlarıma teşekkürlerimi bildiririm” denildi.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT Merhaba sevgili okurlar, bu yazıda pek çok kişinin şikayeti olan boyutuna göre …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir