Borçelik Çocuk Şenliği’nde Çocuklar Hikaye Ve Kodlama İle Dolu Bir Gün Geçirdi

Borçelik Çocuk Şenliği’nde Çocuklar Hikaye Ve Kodlama İle Dolu Bir Gün Geçirdi

Borçelik Çocuk Şenliği’nde Çocuklar Hikaye Ve Kodlama İle Dolu Bir Gün Geçirdi

 

Borçelik tarafından her yıl gerçekleştirilen Borçelik Çocuk Şenliği 5 Mayıs 2018 Cumartesi günü yapıldı. Etkinliğe büyük ilgi gösteren ve aileleriyle birlikte katılan çocuklar, çocuk edebiyatından bazı kitapları drama gösterileri ile canlandırdılar ve hikâye yazmanın tekniklerini öğrendiler. Hayallerindeki masalları kodlama ile dijital masala dönüştürdüler. Çocuklar arasında ayrıca 20 yıl sonra Borçelik ve dünyanın hikâyesini yazma yarışması düzenlendi.

 

Gemlik. Türkiye’nin en büyük galvanizli çelik üreticisi Borçelik, Gemlik’teki tesislerinde çocuklar için özel bir etkinlik düzenledi. Borçelik Çocuk Şenliği’ne büyük ilgi gösteren çocuklar ve aileleri Bursa ve Gemlik’ten hareket eden servislerle Borçelik tesislerine geldiler.

Çocuk öykülerini çocuklar canlandırdı

Borçelik Çocuk Şenliği kapsamında çeşitli çocuk öyküleri drama gösterisi olarak çocuklar tarafından canlandırıldı ve oyunlar oynandı. Canlandırılan öyküler çoğunlukla hayal kurma, iş birliği, yardımlaşma, farkındalık, odaklanma ile insanların farklılıklarına ve benzerliklerine odaklandı. Drama gösterileri sırasında okul öncesi çocuklar için bir tiyatro gösterimi de yapıldı.

Hikâye yazma yarışması

Etkinlikte yazar Murat Moroğlu, “Hikâye nasıl yazılır” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. 11.30’da başlayıp 15.00’de tamamlanan etkinlik sonunda çocuklara hikâye yazma konusunda küçük sırlar ve ipuçları veren bir yönerge ile kitap, defter ve kalemden oluşan bir kit dağıtıldı.

Borçelik Çocuk Şenliği’nin en ilgi uyandıran bölümlerinden biri de hayallerindeki masalları kodlama ile dijital masala dönüştürdükleri bölüm oldu.

Ayrıca etkinlikte bir yarışma düzenlendi. Yarışmaya katılan çocuklara bir ay süre verilerek, 20 yıl sonra Borçelik ve dünyanın hikâyesini yazmaları istendi. Yazılan hikâyeler daha sonra jüri tarafından değerlendirilecek ve dereceye giren çocuklar kodlama kursuna  devam ettikten sonra hikâyelerini dijital olarak yazacaklar.



(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT Merhaba sevgili okurlar, bu yazıda pek çok kişinin şikayeti olan boyutuna göre …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir