YILDIZ: MESCİT İÇİN EN UYGUN YER ESKİ CAMİİNİN OLDUĞU YERDİR.

YILDIZ: MESCİT İÇİN EN UYGUN YER ESKİ CAMİİNİN OLDUĞU YERDİR

YILDIZ: MESCİT İÇİN EN UYGUN YER ESKİ CAMİİNİN OLDUĞU YERDİR.

Saadet Partisi Gemlik İlçe Başkanı Ahmet Vakkas Yıldız, Gemlik Duyarlılık ve Dayanışma Derneği Başkanı ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti. Haftalık olağan yönetim kurulu toplantısı öncesinde misafirlerini ağırlayan Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri ile Gemlik Duyarlılık ve Dayanışma Derneğinin sohbetinde ana konu sahile yapılacak olan mescit oldu.

Gemlik Belediyesince alınan karar gereği eski tibel otelin bulunduğu ve şu anda otopark olarak kullanılan araziye yapılacak olan mescit ile alakalı olarak derneğin başkanı ve yöneticileri şunları söyledi.

“Öncelikle belirtmek isteriz ki; Saadet Partisi’ni ilçemizdeki sorunları gören ve çözüm önerileri üreten tek siyasi parti olarak gördüğümüz için sahile yapılacak olan mescit ile alakalı olarak istişarede bulunmak amacıyla ziyaret etmeyi uygun gördük. Elhamdülillah bizlerde Müslümanız, cami ve ya mescit yapılmasına karşı değiliz. Bizim karşı olduğumuz durum, belediyenin burada siyasi kazanç sağlamak ve oy almak düşüncesiyle halka şirin gözükmeye çalışmasıdır.  Belediye başkanımız bu konuda eleştirilere açık olmalı ve eleştirileri değerlendirmelidir. Gemlik kıyı şeridini Gemlik’e yaraşır bir şekilde değerlendirmek gerekir. İlçemizi ve dolayısı ile belediyemizi ilgilendiren konularda halkımızın da görüşleri alınarak karar verilmelidir ve burada da kent konseyine görev düşmektedir. İlçemizdeki stk ve dernekler ile bir araya gelmeli ve böylece ortak akıl ve görüşler doğrultusunda bu sorun çözülmelidir.” Şeklinde konuştular.

Saadet Partisi İlçe Başkanı Yıldız’da, Derneğin yapmış olduğu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdikten sonra konu ile alakalı olarak şunları söyledi. “Öncelikle belirtmek isterim ki; mescit yapılmasına ne siyasi bir partinin ne de şahısların hiç bir itirazı yoktur. Yapılan eleştiriler yapılacak mescidin yeri ile alakalıdır. İslami açıdan değerlendirecek olursak camii yerleri vakıf malıdır ve dolayısı ile Saadet Partisi olarak bizim önerimiz, vakıf malı olduğu için daha önceden yıkılan merkez camiinin olduğu yer bu konuda en uygun yerdir. Bizim dinimizde, örfümüzde yıkılan camiinin yerine park, bahçe veya avm yapılmaz. Orayı zamanında camii olarak bağışlayanların oraya katkı verenlerin ruhları ancak oraya mescit yapılınca rahatlar. Zaman içerisinde akıtlar iş hanı, ptt ve hükümet binasının da kamulaştırılacağını düşünecek olursak bahsetmiş olduğumuz yere yapılacak mescit çok daha uygun olur kanaatindeyim.” diyerek sözlerine son verdi.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

SEÇMEN ÖDÜNÇ OY VERDİ

SEÇMEN ÖDÜNÇ OY VERDİ

SEÇMEN ÖDÜNÇ OY VERDİ Seçmen, Kılıçtaroğlu’nun Kutuplaştırıcı ve nefret dolu politikalarından bıkmıştı. Ak partinin de, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir