Festival Programı Açıklandı

   Festival Programı Açıklandı

Gemlik Kent Konseyi, bu yıl üçüncüsünü 21-22-23-24 Eylül tarihlerinden düzenleyeceği Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali programını Gemlik basını ile paylaştı. Gemlik Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Çelik’in açıklamalarda yaptığı toplantıda, Kent Konseyi Yönetimi de hazır bulundu.

SERİM; ‘’BÜTÇENİZ %90’I GEMLİK BELEDİYESİNDEN’’

Toplantıda ilk sözü Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim aldı. Serim; ‘’Bu yıl, Gemlik Zeytini Festivalinin üçüncüsünü düzenleyeceğiz. Festivalde, basın mensuplarımızın da çok emeği var. Festival şimdiden çok ilgi gördü. Katılanlar her yıl artıyor. Bazen davet etmeyi unuttuklarımız oluyor, kendileri hatırlatıyorlar.

Gemlik dışından çok sayıda misafirimiz olacak. Gemlik’te bu festivalin bizden sonra da devam edebilmesi için, iz bırakmak istiyoruz. Burada da basına önemli görev düşüyor. Gemlik Belediyesi festivaldeki ana kaynağımız. Bu yıl da, festival bütçemizin %90’ını Gemlik Belediyesi karşılayacak. Festivaldeki amacımız bir yandan Gemlik Zeytinini tanıtmak, diğer yandan da Gemlik’i öne çıkarmak olacaktır’’ dedi.

ÖNCELİK GEMLİK ZEYTİNİ ÖNE ÇIKARMAK

Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Çelik ise;    ‘’Festival öncesinde, İstanbul ve Ankara’da stant açarak çalışmalara başlayacağız. 13 Eylül’de Ankara Kızılay’da, 16 Eylül’de İstanbul’da Kadıköy, Beşiktaş ve Eminönü’nde tanıtım yapacağız. 17 ve 18 Eylül’de ise Bursa Kent Meydanı’nda vatandaşlarımızı festivale davet edeceğiz.

60 STANT AÇILACAK

Bizim önceliğimiz Gemlik Zeytini’ni tanıtmak. Ana amacımızdan sapmamaktır. Üreticimize faydalı olmak, Gemlik Zeytinini festival ile taçlandırmak istiyoruz. Köylerimizle, kooperatiflerimizle irtibata geçtik. Bu yıl festivalimize onları dâhil edeceğiz. 60 adet stant açılacak. Bu yıl zeytini festivalin her alanında göreceğiz.

Sevilla’nın Cazala kenti, İspanya’da zeytinin başkenti. Türkiye’de Gemlik neyse, İspanya’da Cazala aynı şey. Gemlik ve İspanya’daki teknikleri karşılaştırma imkanı bulacağız. Üreticimiz adına en büyük katkılardan birini bu şekilde sağlayacağız. Beraberin de İspanya ile de dostluk köprüleri kurmuş olacağız’’ şeklinde konuştu.

FESTİVAL YÜRÜYÜŞÜ CUMA 16.00’DA

Çelik konuşmalarının ardından Gemlik 3. Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali ile alakalı programı tanıttı. 21 Eylül Perşembe günü genç müzik grupları ile başlayacak olan festivalin açılışı 22 Eylül Cuma günü olacak. 15.00’de Gemlik İskele Meydanında Basketbol Turnuvası yapılacak. Festival yürüyüşü ise Saat 16.00’da Gemlik Asım Kocabıyık Yerleşkesi önünden başlayarak Atatürk Anıtında son bulacak. Ardından festival alanlına geçerek açılış yapılacak.

FİNALDE GÖKÇE

Festivalin ikinci günü en hareketli gün olacak. Gemlik Asım Kocabıyık Yerleşkesinde Zeytin konulu panel düzenlenecek. Gece ise katılan davetli ülkelerin göçterilerine yer verilecek. Festivalin üçüncü ve son gününde ise Borusan Holding sponsorluğunda  gençler tarafından sevilen sanatçı Gökçe sahne alacak. Festivalde, çocuk etkinlikleri, satranç turnuvası, yelken gösterisi gibi çeşitli faaliyetler de düzenlenecek.

 

(Son Güncelleme: 7 Eylül 2017)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

  GTSO Başkanı Hamaoğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu Gemlik Ticaret ve Sanayi odası yönetim kurulu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir