Eğitim-İş’in Namaz Düşmanlığı
Eğitim-İş’in Namaz Düşmanlığı

Eğitim-İş’in Namaz Düşmanlığı

Eğitim-İş’in Namaz Düşmanlığı

İlçemizde bir lisenin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni, ilk teravih namazı için öğrencilerini camiye davet etmesi üzerine Ertesi gün Eğitim-İş Gemlik Temsilciliği yazılı açıklama yaparak uygulamayı laikliğe aykırı bulmuş ardından aynı sendikanın Bursa Şubesi de, okul idaresi ve programı düzenleyen öğretmenler hakkında soruşturma yapılması ve programların durdurulması talebiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvuruda bulunmuştu.
Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı, bununla yetinmeyip okul idaresi ve programı düzenleyen öğretmenler hakkında gerekli idari soruşturmanın yapılması, ilgili programların derhal durdurulması için gerekli tedbirlerin alınması ve soruşturma sonucunda eylemlerine uyan idari ceza ile cezalandırılması için Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne suç duyurusunda bulundu.
Eğitim Bir-Sen Gemlik Temsilciliği, Eğitim –İş Sendikasının namazdan duyduğu rahatsızlığa tepki vererek ÇEDES (Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum) Projesi kapsamında öğrencilerle teravih namazı buluşması düzenleyen okul idaresi ve öğretmenlerinin yanlarında olduklarını belirtti.
Eğitim Bir Sen Gemlik Temsilcisi İsmail Aydın yaptığı basın açıklamasında ‘ Milletimizin değerleriyle kavgalı, kaybetmeye hükümlü olan bu sendika daha yakın zamanda toplu sözleşme kazanımımız olan ‘Cuma Namazı İzni’ni de hazmedememiş, Danıştay’a bu iznin iptal edilmesi istemiyle dava açmıştı. İslam ile sorunu olan bu sendikanın açtığı ve geçen günlerde Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nda görüşülen dava sonunda namaz düşmanı sendikayı hayal kırıklığına uğratan bir karar çıktı.
Aydın açıklamasını ‘Gemlik’te teravih namazında buluşmasını hazmedemeyen yapı İslam dinini çağrıştıran her türlü sembolü öcü olarak göstermeye dönük bir çaba ve bu çabanın sendika ayağıdır. Hıristiyanların dini ritüellerini yaşaması alabildiğine teşvik edilirken Müslümanların namaz kılmasından Cuma namazı ve teravih namazından rahatsız olan sözde Eğitim Sendikasının bu tavrını kınıyor okul idaresi ve öğretmenlerimizin yanında olduğumuzu belirtiyoruz’ cümleleriyle tamamladı.
Eğitim İş Sendikasının namaz düşmanlığı açıklamasını yayınlayan bir çok haber sitesinin altına yazılan yorumlarda vatandaşlar Eğitim-İş’e tepki verip teravih namaz da buluşan öğretmen ve öğrencileri ise tebrik ettiler.
(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT Merhaba sevgili okurlar, bu yazıda pek çok kişinin şikayeti olan boyutuna göre …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir