DASK BAŞLI BAŞINA YETERLİ DEĞİLDİR
DASK BAŞLI BAŞINA YETERLİ DEĞİLDİR

DASK BAŞLI BAŞINA YETERLİ DEĞİLDİR

DASK BAŞLI BAŞINA YETERLİ DEĞİLDİR

Türkiye Odalar Borsalar Birliği Sigortacılık Sektör meclis üyesi aynı zamanda zorunlu sigortaların geliştirilmesi ve sorunları ile ilgili komite üyesi olan Akın DUMAN Zorunlu deprem sigortası (DASK) ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Nedir?
DASK, Doğal Afet Sigortaları Kurumunun kısaltmasıdır. DASK, Türkiye’deki tüm konutları devlet güvencesi altına alan zorunlu deprem sigortası poliçelerini düzenleyen ve yöneten kamu kurumudur.
Ülkemiz yüksek riskli deprem kuşaklarından birinde yer almaktadır. Depremin doğrudan neden olduğu maddi zararlar ile deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, dev dalga (tsunami) veya yer kaymasının kendinize ve sevdiklerinize verebileceği maddi zararların karşılanabilmesi için vakit kaybetmeden Zorunlu Deprem Sigortanızı yaptırmanızı öneriyor.
Ancak zorunlu deprem sigortasının başlı başına yeterli olmadığını ifade etti. Olası bir deprem durumunda 2023 yılı DASK tarifesinin metrekare başına ödeyeceği rakam betonarme inşaat için ortalama 3,500 TL dir.
Oysaki bir konuttun bugünkü ortalama maliyeti 13,500 TL dir. Konutunuzun olası bir deprem anında hasar alması durumunda aradaki farkı konut poliçesi karşılar. Zorunluluğu olmamasına rağmen evin güvencesi için gerekli olan konut poliçesini sigorta acentenizden temin edilebileceğini açıkladı.
Depremin her an her yerde gerçekleşebilecek bir doğal felaket olduğunu belirterek, bu nedenle bireylerin ve kurumların güvence altına olması gerektiğinin önemini vurguladı.
Akın DUMAN Vatandaşların sigorta poliçelerini düzenli olarak gözden geçirmeleri ve gerekirse güncellemeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.
Bir 1 kişi görseli olabilir
(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik’te halk günleri devam ediyor

Gemlik’te halk günleri devam ediyor

Gemlik’te halk günleri devam ediyor Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Halk Gününün ikincisini gerçekleştirdi. Başkan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir