Yavuz: “BAŞKAN SERTASLAN SPEKÜLASYONLARA SON VERMELİDİR”
Yavuz: “BAŞKAN SERTASLAN SPEKÜLASYONLARA SON VERMELİDİR”

Yavuz: “BAŞKAN SERTASLAN SPEKÜLASYONLARA SON VERMELİDİR”

İyi Parti Gemlik İlçe Başkanı Ertuğrul Yavuz:

“BAŞKAN SERTASLAN SPEKÜLASYONLARA SON VERMELİDİR”

İYİ Parti Gemlik İlçe Başkanı Ertuğrul Yavuz, Gemlik gündemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Gemlik kamuoyunu ve siyasetini spekülasyonlar ve dedikodular konusunda uyaran Ertuğrul Yavuz, kentsel dönüşüm, balıkpazarı projesi ve belediyede yaşanan istifalarla ilgili Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’a da çağrıda bulunarak, şeffaf belediyeciliğin gereği olarak, kamuoyunun ilk elden aydınlatılması gerektiğini söyledi.
Millet İttifakındaki CHP-İyi Parti birlikteliği ve uyumunu hatırlatan, 2019 seçimlerinden sonra da icra da olmasa da, siyaseten oluşan birlikteliğe vurgu yapan İYİ Parti Gemlik İlçe Başkanı Ertuğrul Yavuz, meclis üyeleriyle birlikte, olumlu çalışmalara destek, olumsuz gördüklerine ve eksik bulduklarına da muhalefet yaptıklarına dikkat çekti. Gemlik Belediyesinin organize ettiği deprem çalıştayının önemine de dikkat çeken Yavuz, “Çalıştay deprem riski ve kentsel dönüşüm konusunda aydınlatıcı bir organizasyon oldu. Ancak 2022 yılında başlayan kentsel dönüşüm çalışmalarının geldiği nokta konusunda net bilgiler yok. Gemlik Belediyesinin ödüllü projesi hangi aşamada olduğu konusunda bilgi kirliliği var. İcrada olmasak da, siyaseten birlik yaptığımız ittifak adına, kamuoyu bunu bizlere de soruyor. Gemlik’in Kentsel Dönüşümü konusunda başlayan ciddi ve ödüllü projenin şu an hangi aşamada olduğunu kesin bilgilerle belediye başkanından bekliyoruz” dedi. Kentsel Dönüşümün sadece yerel yönetimlerin sorunu olmadığının da altını çizen Ertuğrul Yavuz, imar şehircilik bakanlığı, merkezi hükümet ve büyükşehir belediyesinin de kentsel dönüşüm ve deprem riski konusunda finans desteği sağlamasının şart olduğunu söyledi.
Geçtiğimiz yıl Aralık ayında başlayan Balıkpazarı projesi konusunda da gelişme olmadığını ifade eden İYİ Parti Gemlik İlçe Başkanı Ertuğrul Yavuz, “Balıkpazarı Mahallesi Balık Pazarı olarak anılacaktı. Geçtiğimiz yıl başlayan proje neden ilerlemiyor? Büyükşehir mi engel çıkarıyor, Projede mi eksiklik var, bütçe mi sorun? Üstelik vatandaş bu projeden memnun değil. Vatandaşlar öncelikle yapıldığı yeri beğenmiyor. Buna rağmen başlayan çalışmada bir ilerleme olmadı. Bu konularda da kamuoyu bilgilendirilmek istiyor” diye konuştu.
Gemlik’te siyasetin spekülasyonlar ve dedikodular üzerinden yapıldığını ve bunun kurumsallaşmaya başladığını vurgulayan Ertuğrul Yavuz, tüm siyasileri de ciddiyete davet ederek, “Birçok siyasi, bilgi sahibi olmadan fikir üretiyor. Belge olmadan ortaya bir iddia atıyor. Bu kamuoyunda bilgi kirliliği yaratıyor. Herkesi sağduyulu olmaya davet ediyorum. Bilgisiz, belgesiz siyaset olmaz. Önümüzde yerel seçimler var. İlkeli, dürüst, ahlaklı bir siyaset yapmalıyız” dedi. Belediye Başkan yardımcıları ve İmar Müdürünün istifası konusunda da bilgi kirliliğinin giderilmesi için Başkan Mehmet Uğur Sertaslan’a çağrıda bulunan Ertuğrul Yavuz, “Hem belediye çalışmaları, hem ortaya atılan iddialar, hem de istifalar konusunda kendisinden açıklama bekliyoruz” dedi.
Bir 1 kişi, kürsü ve yazı görseli olabilir
(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Jandarma’dan Tehlikeli Madde Tatbikatı

Jandarma’dan Tehlikeli Madde Tatbikatı

Jandarma’dan Tehlikeli Madde Tatbikatı Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından tehlikeli madde taşıyan araçlara yönelik tatbikat …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir