Gemlik’ten Yücel Arzen Konserine Büyük İlgi
Gemlik’ten Yücel Arzen Konserine Büyük İlgi

Gemlik’ten Yücel Arzen Konserine Büyük İlgi

Gemlik’ten Yücel Arzen Konserine Büyük İlgi

Gemlikliler Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi salonunda düzenlenen Yücel Arzen konserine büyük ilgi gösterdi.
Gemlik Etkinlik grubu Bursa Büyükşehir Belediyesi destekleriyle ücretsiz düzenlediği gezi ve etkinliklere katılım faaliyetlerini sürdürüyor.
Ortalama her ay ücretsiz 2-3 gezi düzenleyen grup son olarak farklı liselerden öğrenci ve yetişkinlerden oluşan 110 kişiyle Bursa’nın en güzel turistik yerlerinden Gölyazı’ ya gezi düzenledi.
Gezi grubunun Gölyazı gezisi sonrası ikinci durağı Yücel Arzen konseri oldu.
Büyükşehir Belediyesi, vefatının 40. yıldönümünde Necip Fazıl Kısakürek’i, ünlü müzisyen ve piyanist Yücel Arzen’in icra ettiği eserleriyle andı.
Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman ve şairin torunları Şeyma Kısakürek ile Emrah Kısakürek ile çok sayıda vatandaş katıldı. Arzen, orkestra eşliğinde Kısakürek’in şiirlerinden bestelenen “Sakarya Türküsü”, “Şarkımız Bizim”, “Utansın”, “Kaldırımlar”, “Surda Bir Gedik Açtık” eserlerini ve sevilen eserlerini söyledi.
Büyük bir ilgi. Alaka ve beğeni gören konser de izleyiciler de zaman zaman sanatçıya eşlik ederek şarkıları birlikte seslendirileler.
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, törende yaptığı konuşmada, Necip Fazıl Kısakürek’in milli ve manevi duygularla örülü bir hayat yaşadığını kaydetti. Kısakürek’in memlekete ve edebiyata adanan bir ömür geçirdiğini dile getiren Başkan Aktaş, “Türk şiirinin ve fikir hayatının en özel, en cesur kalemlerinden biri belki de birincisidir, Üstat Necip Fazıl Kısakürek. O, kökleriyle Türk diline, inancı ile İslam’a yaslanıp yaşadığı çağa müdahil olmuş ve söylediği ustalıklı eserlerle Sultan-ı Şuara unvanını hak etmiştir’ diye konuştu
(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik’te halk günleri devam ediyor

Gemlik’te halk günleri devam ediyor

Gemlik’te halk günleri devam ediyor Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Halk Gününün ikincisini gerçekleştirdi. Başkan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir