OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE GEMLİK'E YENİ YATIRIM
OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE GEMLİK'E YENİ YATIRIM

OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE GEMLİK’E YENİ YATIRIM

OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE GEMLİK’E YENİ YATIRIM

Ukrayna’da geliştirilen ve dünya genelinde zorlu arazi koşullarında kullanılabilen özel arazi aracı YETX’i üreten ORSO’nun Bursa Serbest Bölgesi’ndeki fabrikası düzenlenen törenle açıldı.
Açılış törenine Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar ile Orso Off Road Solutions kurucusu Sergei Samokhvalov’un yanı sıra, Gemlik Kaymakamı Hasan Göç, Bursa Büyükşehir Belediye Bakan Vekili Fethi Yıldız ile kamu kurumlarının yöneticileri ve iş dünyası temsilcileri katıldı.
Törenin açılışında konuşan Orso Off Road Solutions Genel Müdürü Erman Ersöz, fabrikanın 8 ay önce kuruluşunun yapıldığını belirtirken, “Türk şirketi ORSO olarak, Ukraynalı Quadro International firması işbirliği ile SHERP teknolojilerini kullanarak YETX arazi araçlarının üretimine başladık. Şu an için İşbirliğinin ilk aşaması, YETX arazi araçlarının büyük ölçekli bir montaj operasyonudur ve ORSO’nun stratejik hedeflerinden birisi, ürünün yerlileştirilmesi olacaktır. Yerlileştirme en önem verdiğimiz konulardan olmakla birlikte kısa zamanda %70 yerlilik oranına ulaşmak adına değerli tedarikçiler ile çalışmalar yapmaktayız” dedi.
MÜHENDİSLİK HARİKASI YETX
Aracın bir mühendislik harikası olduğunu ve dünyada 103 patenti bulunduğunu söyleyen Orso Off Road Solutions Genel Müdürü Erman Ersöz, “Lastiklerimiz, aktarma organlarımız, tasarımımız başlıca olanlarıdır. Aracımız 35 dereceye kadar eğime, 1 metreye kadar yüksekliğe çıkabilmektedir. Lastiklerimiz kısa sürede inip şişerek farklı arazi koşullarında hareket kabiliyeti sağlamaktadır. Zorlu arazi koşullarını dikkate alarak 4 lastiği yedek yakıt deposu olabilmekte ve 60-65 saat durmadan çalışabilmektedir. Direksiyon yerine levye olması araca özel bir manevra kabiliyeti katmaktadır. 5 ve 8 kişilik versiyonlarına ek olarak römork eklenebilmektedir. Suda, bataklıkta, karda, kayalık alanda, ormanda, zor arazi ve iklim koşullarında personelleri, ekipmanları rahatlıkla ulaştırma kabiliyetine sahip yeni UTV’miz YETX’i sizlere sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Başta Kuzey Amerika olmak üzere tüm dünyaya ihraç etmek amacıyla üreteceğimiz araçlar için Türkiye pazarını da düşünerek belli bir kapasite ayırmış bulunmaktayız. Zorlu arazi ve iklim koşullarının olduğu her coğrafya hedef pazarlarımız olarak görülmektedir” şeklinde konuştu.
Açılış sonrası ilk parti araçların ihracatının Kuzey Amerika’ya yapılacağını söyleyen Ersöz konuşmasını, “Türkiye’nin endüstrileşmesine ve coğrafyasına güvenerek, nitelikli insan gücüne ve tedarikçi kalitesine inanarak 2. hattımızı da 2024’te devreye almayı planlamaktayız” diyerek tamamladı.
“GEMLİK TÜRK OTOMOTİV SEKTÖRÜ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR MERKEZ HALİNE GELDİ”
Daha sonra konuşan Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hamaloğlu da, “Gemlik Türk otomotiv sektörü için çok önemli bir merkez haline geldi. Yerli otomobilimiz TOGG’un üretime başlamasının ardından batarya fabrikasının da temeli atıldı. Şimdi sırada çip üretiminin yapılacağı tesis var. Bu dönemde Türk şirketi ORSO olarak, Ukraynalı Quadro International firması işbirliği ile SHERP teknolojilerini kullanarak YETX arazi araçlarının üretmek için Gemlik’i tercih etmesi çok önemli. Gemlik adına önemli bir yatırıma ev sahipliği yapmaktan mutluyuz” şeklinde konuştu.
“ÖNEMLİ BİR YATIRIMA DAHA EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ”
Bursa Büyükşehir Belediye Bakan Vekili Fethi Yıldız selamlama konuşmasında firma yetkililerini tebrik ederken, Gemlik Kaymakamı Hasan Gök de “Gemlik olarak TOGG ve Togg-Farasis ortaklığıyla kurulan Siro’nun adından önemli bir yatırıma daha ev sahipliği yapıyoruz. Türkiye’nin bir barış denizi ve güvenli bir liman olmasının sonucuyla yabancı sermayenin ülkemize ve Gemlik’e olan ilgisi her geçen gün artıyor” dedi.
BÜYÜKELÇİ’DEN TÜRKİYE’YE ÖZEL TEŞEKKÜR
Törende son olarak konuşan Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar da, Türkiye ile Ukrayna arasındaki dostluğa dikkat çekti. Büyükelçi Bodnar, “Son dönemde Türkiye’den çok büyük yardım ve destekler aldık. Bu nedenle yöneticilere ve Türk halkına özel olarak teşekkür ediyorum. Bursa’daki yatırımı nedeniyle Sergei Samokhvalov başta olmak üzere firmanın bütün yöneticilerini ve çalışanlarını tebrik ediyorum. Yaşasın Türkiye, Yaşasın Ukrayna” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından protokol mensupları ve konukların katılımıyla açılış kurdelesi kesilirken, konuklar özel olarak hazırlana parkurda test sürüşlerine katıldılar.
(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik’te halk günleri devam ediyor

Gemlik’te halk günleri devam ediyor

Gemlik’te halk günleri devam ediyor Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Halk Gününün ikincisini gerçekleştirdi. Başkan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir