GTSO'nun desteklediği TÜBİTAK Projesi Depremzede Çocuklarla Buluştu
   GTSO'nun desteklediği TÜBİTAK Projesi Depremzede Çocuklarla Buluştu

   GTSO’nun desteklediği TÜBİTAK Projesi Depremzede Çocuklarla Buluştu

   GTSO’nun desteklediği TÜBİTAK Projesi Depremzede Çocuklarla Buluştu

Gemlik Ticaret ve Sanayi odası öncülüğünde, Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün üstlenmiş olduğu, Gemlik Kaymakamlığı, Gemlik Belediyesi, Gemlik Sağlık Müdürlüğü Destekleriyle 12-13-14 Nisan’da İskenderun Hatay Gemlik konteyner kentte TÜBİTAK 4007 gençlerle ‘’bilim her yerde’’ projesi kapsamında bilim şenliğinde, Bursa’nın 7 farklı ilçesinden ETWINNING proje öğretmenlerinin liderlik yapacağı STEM atölyeleri, planetaryum, bilim insanları ile söyleşiler, tematik oyunlar, sahne şovları, gösteriler  ve farklı etkinliklerle öğrencililerimizle, depremzede çocuklarımızla bir araya geldi.

Gemlik Ticaret ve Sanayi odasından yapılan açıklamada; “Türkiye’de gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremler geride büyük acılar ve yıkımlar bıraktı. Depremin ilk anından itibaren hızlıca üyelerimizle birlikte aksiyon aldık. Türkiye’nin bölgede kurulan ilk konteynır kentini inşa etmeye başladık. Yaklaşık 2000 kişinin barındığı Gemlik Konteyner kentimizde yaşayan depremzede çocuklar için bir proje hayata geçirdik. TUBITAK 4007 projesi kapsamında, çocuklara atölye çalışmaları düzenlenerek, depremin etkilerinden bir nebze olsun uzaklaşmalarını sağlandık.

Deprem gibi doğal afetler, özellikle de çocuklar üzerinde derin izler bırakabilir. Bu nedenle, bu işe gönül vermiş öğretmenlerimiz başta olmak üzere sıkı bir ekiple, depremzede çocukların yaşadığı stres ve kaygıları hafifletmek için bir proje başlattık. Bu proje, çocukların yeniden normal hayatlarına dönmelerine yardımcı olacak etkinliklerle dolu bir atölye çalışması içeriyordu.

Atölye çalışmalarında, bilim, teknoloji, el sanatları, resim, müzik ve diğer aktiviteler yer aldı. Bu etkinlikler, çocukların yaratıcılıklarını serbest bırakmalarını, duygularını ifade etmelerini ve deprem sonrası streslerini azaltmalarına yardımcı oldu. Ayrıca, çocukların psikolojik destek almalarına ve deprem sonrası yaşadıkları travmaları atlatmalarına yardımcı olan profesyonel eğitmenler de atölye çalışmalarında yer aldı” denildi.

GTSO Başkanı Hasan Hamaloğlu, bu projeyle ilgili yaptığı açıklamada, “GTSO Başkanı Hasan Hamaloğlu, bu projeyle ilgili yaptığı açıklamada, “Depremzede çocuklarımızın yaşadığı zorlu süreçte onlara yardımcı olmak istedik. Bu proje, çocukların yeniden normal hayatlarına dönmelerine yardımcı olacak etkinliklerle dolu bir atölye çalışmasıydı. Çocukların hayallerini ve umutlarını geri kazanmalarına yardımcı olmak, bizim için önemliydi” dedi.

GTSO Başkanı’nın bu projesi, depremzede çocukların yaşadığı zorlu süreçte onlara destek olmak için güzel bir örnek teşkil ediyor. Bu tür çalışmaların çocukların hayatına dokunarak, onların travmalarını atlatmalarına yardımcı olacağına inanıyorum” dedi

Proje okul öncesi yaş grubu öğrencilerinden, liseye tüm çocukları kucakladı

Beş binden fazla katılımcıya ulaşan projede 25 farklı atölyede depremzede çocuklarla buluşuldu.

Açıklamada, “BİLİM HER YERDE” atölyelerimizde geniş bir etkinlik seçeneği ile sunuldu. Anaokulundan liseye, tüm eğitim kurumlarından her yaş grubuna uzanan çoklu bir kombinasyon ile İskenderun halkıyla bilimsel, kültürel bir paylaşım sağlamak, afet sonrası yalnız olmadıklarını, bilimle ve sevgiyle yaralarımızı birlikte saracağımızı hissettirmek hedeflenmiştir”denildi..

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik’te halk günleri devam ediyor

Gemlik’te halk günleri devam ediyor

Gemlik’te halk günleri devam ediyor Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Halk Gününün ikincisini gerçekleştirdi. Başkan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir