GEMLİK İÇİN DE DEPREM SİNYALİ VERİLİYOR…
GEMLİK İÇİN DE DEPREM SİNYALİ VERİLİYOR…

GEMLİK İÇİN DE DEPREM SİNYALİ VERİLİYOR…

GEMLİK İÇİN DE DEPREM SİNYALİ VERİLİYOR…

Prof. Ercan işaret etti…
O iki bölgede bulunanlar dikkat etsin!
Deprem Bilimci Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan yaptığı açıklamalar ile birlikte dikkat çekti. Sözcü’ye konuşan deprem bilimcisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Gemlik ve bölgemiz için deprem sinyalleri verdi.
PROFESÖRDEN DEPREM AÇIKLAMASI
Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi ile birlikte 11 ilimiz büyük oranda etkilendi. Yaşanan deprem ile birlikte 50 binin üzerinde can kaybı yaşanırken binlerce bina enkaz haline döndü. 6 Şubat 2023 tarihi itibariyle gerçekleşen deprem felaket ile birlikte ülke genelinde deprem fırtınası sürüyor.
Deprem Bilimci Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan deprem sinyali veren bölgeleri açıkladı. Açıklamalarında İznik ve Suriye’den bahseden Ahmet Ercan deprem sinyallerini verdi. Bingöl, Erzincan, Erzurum, Muş, Bitlis, Hakkâri, Amasya, Merzifon, Bolu- Çankırı arasına ise dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.
Türkiye’de her an deprem olabilecek bölgeleri paylaşan uzman isim Bingöl’ü listenin en üst sırasına koyarak Erzincan, Erzurum, Muş, Bitlis, Hakkâri, Amasya, Merzifon, Bolu, Çankırı arası, Ege Bölgesinin hemen hemen her yerinde depremin yaşanabileceğini ifade ederek deprem duyarlığının son 10 yılda büyük oranda arttığını ifade etti.
HER AN DEPREM OLABİLECEK BÖLGELER
Prof. Dr. Ercan açıklamalarının devamında ise İznik’in son günlerde sinyal verdiğini, Bursa, Gemlik, Gönen, Yenice ve diğer ilçeleri. Burdur, Göller Bölgesi, Afyonkarahisar ve Isparta depremini beklediğini vurguladı. Balıkesir, Edremit, Ayvalık, İzmir Dikili de öyle. Foça, Karaburun, Midilli üçgeni. Rodos, Marmaris, Fethiye, Pamukkale çukuru, Aydın Germencik illerini sıraladı.
Depremin büyüklüğü ise fay hattında oluşa kırığa göre değişiklik gösterebileceğini ifade etti. Batı Anadolu kesimlerinde depremin 7,3’ü geçmeyeceğini, Kuzey Anadolu kırığı üzerinde yaşanabilecek depremlerin ise 7,4 ile 7,5 seviyelerinde olabileceğine vurgu yaptı. Doğu Anadolu çekincesinin ise büyük oranda yükseliş gösterdiğine dikkat çekildi.
Bir 1 kişi, harita ve yazı görseli olabilir
(Son Güncelleme: 23 Mart 2023)

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

  GTSO Başkanı Hamaoğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu Gemlik Ticaret ve Sanayi odası yönetim kurulu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir