Kızılay Gönüllüleri Depremzedelerin Yanında
Kızılay Gönüllüleri Depremzedelerin Yanında

Kızılay Gönüllüleri Depremzedelerin Yanında

Kızılay Gönüllüleri Depremzedelerin Yanında

Türk Kızılay Gemlik Şubesi ve Kızılay Gönüllüleri, deprem dolayısıyla Gemlik’e taşınan depremzede aileler için seferber oldu. Onlarca Kızılay Gönüllüsü’nün iştiraki ile organize edilen çok sayıda proje ile depremzedelerin yaraları sarılmaya çalışılıyor.
Kızılay Ekipleri Sahada
Kızılay Gemlik Şube Başkanı Petek Sulu; 4-5 ayrı ekip halinde, depreminin ardından Gemlik’e yerleşen depremzede aileleri ziyaret ettiklerini belirtti. Günde 50 civarında aileyi evlerinde ziyaret ettiklerini kaydeden Petek Sulu şunları söyledi: “Depremzede ailelerimiz gerçekten büyük bir travma yaşamışlar. Gönüllülerimiz vasıtası ile Gemlik’e gelen misafirlerimizi evlerinde ziyaret ediyoruz. Ziyaretlerimiz esnasında tüm depremzede ailelerimize içinde kahvaltılık ürünlerin yer aldığı birer paketin dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Durumlarını değerlendirip kayda alıyoruz. Değerlendirme neticesinde ihtiyaç sahibi olanlarına yardım desteğinde bulunuyoruz. İçlerinde bir evde 20-25 kişi kalanları bile var. Evde barınan kişi sayısına göre temel gıda maddesi, meyve sebze ve gerekirse sıcak yemek olmak üzere yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Kızılay Gemlik Şubesi olarak protokol imzalayarak birlikte yardım faaliyeti sürdürdüğümüz Gemlik Hanımlar Kültür ve Dayanışma Derneği Aşevi (İnci Aşevi) vasıtası ile sıcak yemek ikramımızı da aralıksız devam ettiriyoruz. Aşevinin 400 kişilik yemek dağıtım sayısı, depremzede ailelerimizin de buradan faydalanmaya başlaması ile 700’lere ulaştı. Bu yemekleri diğer ihtiyaç sahibi ailelerimizde olduğu gibi depremzede ailelerimize de aş evimizden direkt dağıtım yapıyoruz. Kendileri gelemeyecek durumda olan ailelerimize ise bizzat araçlarımız ile biz ulaştırıyoruz.”
Depremzede Ailelere Moral Desteği
Depremzede aileler için konakladıkları Karacaali Gençlik Merkezi’nde bir de program düzenlediklerini kaydeden Kızılay Gemlik Şube Temsilcisi Petek Sulu; “Şu an bu kampımızda 124 kişi kalıyor. Kamp müdürlüğümüz ile koordineli olarak Gemlik’e gelen misafirlerimiz için bir program düzenleyerek hepsi ile kucaklaşma fırsatını yakaladık. Kendilerine ikramlarda bulunduk. Çocuklara çok sayıda hediye dağıtımı gerçekleştirdik. Ekibimizde yer alan genç gönüllülerimiz palyaço kostümleri ile kampta kalan çocuklarımızla ilgilendiler. Birlikte eğlenerek depremin oluşturduğu kaygılardan uzaklaşmalarına destek olmaya çalıştılar. Bayan gönüllü ekibimiz, kampta kalan bayan depremzedeler için çok sayıda ip ve şişten oluşan örgü setlerinin dağıtımını yaparak hem onların vakitlerini değerlendirmelerini sağladı hem de üretilen ürünlerin yardım malzemesi olarak deprem bölgesine ulaştırılmasına köprü oldular. Kampta kalan depremzede ailelerimize yeter sayıda ayakkabı ve terlik dağıtımını da gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.
Desteğe İhtiyaç Var
Türk Kızılay Gemlik Şube Başkanı Petek Sulu; Gemlik’te 105 gönüllü personelleri ile Gemlik Kaymakamlığı’nın koordinasyonunda, belediye, kamu kurumları ve diğer sivil toplum örgütleri ile Gemlik Gençlik Merkezi’nde devam eden yardım faaliyetlerine de destek verdiklerinin altını çizerken şöyle devam etti; “Depremzede ailelerin tespiti ve ziyareti, aşevinden sıcak yemek yardımı, ayni çok sayıda yardım malzemesinin dağıtımı, moral programları gibi çok sayıda organizasyon ile Kızılay olarak sahada çalışmaya devam ediyoruz. Bu arada Türk Kızılay Gemlik Şubemize devri yapılan ek hizmet binamızı da depremzede ve ihtiyaç sahibi ailelerimizin giyim ve ihtiyaçları için faaliyete geçirdik. Bu çalışmalar; gönüllü insanlarımızın gayreti ile nakdi ve ayni destekte bulunan yardımsever Gemliklilerin desteği ile mümkün oluyor. Mübarek Ramazan ayı öncesinde, tüm Gemlik Halkı’ndan Kızılay’a desteklerini artırarak devam ettirmelerini rica ediyoruz. Yaralar ancak bu sayede sarılabilir.”
(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Jandarma’dan Tehlikeli Madde Tatbikatı

Jandarma’dan Tehlikeli Madde Tatbikatı

Jandarma’dan Tehlikeli Madde Tatbikatı Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından tehlikeli madde taşıyan araçlara yönelik tatbikat …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir