İngiltere Vize
İngiltere Vize

İngiltere Vize

İngiltere Vize

 

İngiltere’ye gitmek isteyen herkes, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda için de geçerli olan İngiltere vizesine başvurmalıdır. İngiltere vizelerinin süresi ve başvuru aşamaları vize türüne göre değişen en çok kullanılan kategori basit ülkenin ziyaretçi vizesidir. 6 aylık, 2 yıllık, 5 yıllık ve 10 yıllık vize başvurusu yapabilirsiniz. İngiltere vize başvuru sürecinde doğru vize başvurusu yapmak için doğru olan vize tipini seçip doğru evrakları hazırlatıp öyle başvuru yapmanız çok önemlidir. Vize ücreti, vize için hazırlanmak için gerekli bilgi ve prosedürler yerine getirilecek, başvuru formunun içeriği vize türüne göre değişmektedir. Başvuru yapmadan önce evraklarınızın tam şekilde hazırlandığında ve doğru kategoriye vize almak istediğinizden emin olmalısınız. Birleşik Krallık’a seyahat eden tüm başvuru sahipleri, biyometrik bir beyanname sunmak için İngiltere Konsolosluğu tarafından onaylanan başvuru merkezlerinden birine giden elektronik prosedürü takip etmelidir. Başvuru sahipleri; nerede yaşıyor olursanız olun, başvurunuzu size en yakın İngiltere Vize Başvuru Merkezi aracılığıyla tamamlayabilirsiniz. İngiltere vize başvuruları sadece vize merkezi ve konsolosluklara yapılır, burada İngiltere Konsolosluğu biyometri ve başvuruları almak için dış kaynak kullanır, bu nedenle İngiltere vize başvuru sürecini tamamlamak isteyen herkes kişisel ve ticari amaçlarla Vize Merkezi tarafından aranır ve hizmet verilir. İngiltere vizesi için gerekli belgelerin listesini ve İngiltere vize ücretlerini görmek için özel sayfamızı ziyaret edebilir veya İngiltere vize uzmanlarımızdan ücretsiz olarak vize belgeleri talep edebilirsiniz. Belgeleriniz uzmanlarımız tarafından kontrol edilerek konsolosluk gerekliliklerine uygunluğu onaylanacak, başvurunuz doldurulacak ve başvurunuzun tüm adımları danışmanlığımız tarafından tamamlanacaktır.

 

Birleşik Krallık vize işlemleri için gerekli evrakların listesi başvuru sahibinden başvuru sahibine değişiklik göstermektedir. Kişinin seyahat etmekte ki sebebi, yaşadığı ülkedeki yaptığı meslek ve sahip olduğu vize türü hazırlanacak belgeleri belirleyecektir. Tüm başvuru sahipleri, çıkış amacını ve kendi ülkelerine bağlı olma nedenini kanıtlayan belgeleri sunmakla yükümlüdür. İngiltere vize başvurusu farklı vize kategorilerine sahiptir. Bu kategorilerin her biri farklı belgeler gerektirir. Vize kararınız için doğru vize türünü seçmek önemlidir.

 

İngiltere vize ücretleri Konsolosluğun belirlediği bir internet sitesi üzerinden online olarak ödenir. Öğrenim ücreti, ayrılış amacına ve orada ne kadar zaman bulunacağına bağlı olarak değişir. Ancak başvuru sahipleri Konsolosluğun sunduğu ek hizmetlerden yararlanmak isterlerse ek hizmet bedelleri öğrenim ücretine dâhildir. Başvuru sahiplerinin vize başvuru sürecini tamamlamak için rezervasyonlarını onaylamaları ve ücreti ödemeleri gerekmektedir. Ödeme yapılmayan başvurular kabul edilmeyecektir.

 

İngiltere Vize Seçenekleri

 

Başvuru sürecinde doğru vize türüne başvurulması ve doğru kategorinin gerekli şartlar ve belgelerle sağlanması çok önemlidir. Standart turist vizeleri eğitim vizeleri, çalışma vizeleri ve oturma vizeleri olarak kategorize edilebilir. Her vize türü için dikkate alınması gereken hususlar ve gerekli belgeler vardır. Yine vize başvuru ücretleri başvuru kategorisine göre büyük farklılıklar göstermektedir.

 

İngiliz elçilikleri ve konsoloslukları yetkili seyahat acenteleri aracılığıyla yani vize merkezi aracılığıyla vize başvurularını kabul etmektedir. Bu nedenle İngiltere’ye gitmek isteyen Türk vatandaşları ve üçüncü ülke vatandaşları, İngiltere Konsolosluğu tarafından onaylanmış bir acente veya bir turizm/seyahat acentesi aracılığıyla İngiltere vize başvurusunda bulunabilirler. İngiltere’ye seyahat için İngiltere Konsolosluğu vize başvuruları, İngiltere Konsolosluğu tarafından belirlenen kurallara göre belirlenen bir web sitesi üzerinden online olarak yapılmalıdır. Vize başvuruları Birleşik Krallık Vize ve Göçmenlik personeli tarafından değerlendirilir ve karara bağlanır. Lisanslı vize merkezlerinin vize değerlendirme ve karar verme sürecinde hiçbir rolü veya etkisi yoktur.

 

İngiltere Konsolosluğu vize türüne başvurmak için resmi İçişleri Bakanlığı web sitesinden çevrimiçi vize formunu doldurun.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu Gemlik Belediyesi memur başkan yardımcısı Birol Kartı oldu. Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir