ÇUKURBAHÇE KAVŞAĞI AÇILDI
ÇUKURBAHÇE KAVŞAĞI AÇILDI

ÇUKURBAHÇE KAVŞAĞI AÇILDI

ÇUKURBAHÇE KAVŞAĞI AÇILDI

Gemlik’te düzenlenen törenle Çukurbahçe kavşağı hizmete girdi.
UUlaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanı sıra, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, Bursa Büyükşehir Belediye başkanı Alinur Aktaş ile çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.
Hizmete giren yol üzerinde düzenlenen törende konuşan Bakan Karaismailoğlu, ” ulaşım ve iletişim altyapısına son 20 yılda 183 milyar dolar üzerinde yatırım yapıldığını söyledi. Karaismailoğlu, “Türkiye’nin dört bir köşesinde hizmet ve eser fırtınası estirdik, estirmeye de devam ediyoruz. Başkalarının 100 yılda inşa edemediği dev projeleri, dünya çapındaki eserleri 20 yıl gibi kısa sürede tamamlayarak yalnızca ülkemizin değil dünyanın hizmetine sunduk. İleri teknoloji büyük ölçekli kara yolu eserleri sayesinde ortaya koyduğumuz başarılarla ülkemizi uluslararası koridora çevirdik, dünyayı Türkiye’ye bağladık” dedi.
TİCARET YOLLARINDA SÖZ SAHİBİ TÜRKİYE’NİN ALTYAPISINI GELİŞTİRİYORUZ
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gemlik’in ulaşım ağını güçlendirecek Yenimahalle farklı seviyeli kavşağı hizmete sunduklarını belirterek, yol standardının yükselmesiyle trafik yoğunluğunun azalacağını söyledi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gemlik Yenimahalle Farklı Seviyeli Kavşak açılış törenine katıldı. Bursa’da yapılan yatırımlara işaret eden Karaismailoğlu, “Şanlı Cumhuriyet’imizin 100. kuruluş yıl dönümü, Türkiye Yüzyılı’nın işaret fişeği 2023 yılının ilk günlerinde de Bursa’daydık. Bursa’mıza hizmetlerimizin son örnekleri olan 7 ayrı karayolu projemizin açılışını yaptık. TEKNOSAB Kavşağı’nın temelini attık. Geçen hafta sonu yine Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Bursa’mızdaki Emek–YHT Gar-Şehir Hastanesi Projemiz kapsamındaki 3,5 kilometrelik Üniversite-Görükle metro çalışmalarımızı başlattık” dedi.
GEMLİK’TE TRAFİK YOĞUNLUĞU RAHATLAYACAK
Gemlik’in; Marmara Bölgesi’ndeki hızlı sanayileşme ve ticaret hacminin ihtiyacı olan denizyolu taşımacılığında en önemli liman bölgelerinden biri olduğunu kaydeden Karaismailoğlu, ayrıca Türkiye’nin 4. büyük serbest bölgesinin Gemlik’te bulunmasının ilçenin hızla gelişmesini sağladığını söyledi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Gemlik’in ulaşım ağını güçlendirecek her projenin öneminin farkında olduklarını dile getiren Karaismailoğlu, açıklamasına şöyle devam etti:
“Bu nedenle Gemlik–Armutlu Yolu üzerindeki Gemlik Yenimahalle yol ayrımında bin 75 metre uzunluğundaki Yenimahalle Farklı Seviyeli Kavşağı’nı inşa ettik. Projenin toplam uzunluğu; 950 metrelik bağlantı yollarıyla birlikte 2 kilometreyi aşıyor. Yolun Yenimahalle geçişi, tek yoldu. Bölünmüş yol standardına yükselttik. Ayrıca, yolun platform genişliği 12 metreden 19 metreye çıktığı için trafik yoğunluğu da rahatlayacak. Gemlikliler de bu cennet ilçemizi ziyaret edenler de rahat bir nefes alacak. Elbette her projemizde olduğu gibi çevresel faydaları da gözettik. Artık dur-kalk yapan, bu esnada ciddi yakıt israfına ve hava kirliliğine neden olan araçlar olmayacak.”
DÜNYADA, TİCARET YOLLARINDA SÖZ SAHİBİ TÜRKİYE’NİN ALTYAPISINI GELİŞTİRİYORUZ
Bu hedeflerine Gemlik’te Yenimahalle Farklı Seviyeli Kavşağı’nı, Yalova’da ise Otogar Kavşağı Köprüsü ve Bağlantı Yollarını açarak bir adım daha yaklaştıklarını anlatan Karaismailoğlu, Cumhuriyetin yüzüncü yılında daha nice büyük projeleri tamamlayacaklarını ve yenilerine başlayacaklarını kaydetti. “Dünyayı coğrafyamıza entegre etmeyi hedefleyen iddialı bir sürecimiz var ve bu süreci ulaşımın her modunda başarıyla yönetiyoruz” diyen Karaismailoğlu, “Dünyada, ticaret yollarında söz sahibi Türkiye’nin altyapısını inşa ediyor, geliştiriyoruz. Dur-durak bilmiyor, gençlerimizin yolunu açmak için en iyisini, en doğrusunu, en konforlusunu inşa etmeye devam edeceğiz. Yatırımlarımız mühendisinden işçisine, teknisyeninden yüklenicilerimize kadar bir bütün olarak ortaya koyduğumuz irade, emek ve alın terinin ürünüdür” değerlendirmesinde bulundu.
(Son Güncelleme: 26 Ocak 2023)

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir