Şiir Okuma Yarışması Türkiye Birincisi Gemlik’ten Merve Oruç oldu
Şiir Okuma Yarışması Türkiye Birincisi Gemlik’ten Merve Oruç oldu

Şiir Okuma Yarışması Türkiye Birincisi Gemlik’ten Merve Oruç oldu

Şiir Okuma Yarışması Türkiye Birincisi Gemlik’ten Merve Oruç oldu

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü 2022 Yılı Gençler Arası Şiir Okuma Yarışması Türkiye Finali Ankara’da yapıldı.
Ankara Gençlik ve Spor Bakanlığında yapılan Türkiye finali yarışması büyük bir heyecana sahne oldu.18-25 yaş kadın şiir okuma yarışmasında birinciliği U.Ünv. Gemlik Hukuk Fakültesi 2.sınıf öğrencisi Merve Oruç kazandı.
16 Mart- 31 Mart tarihleri arası 81 ilde yapılan yarışmalarda ve Türkiye genelinde bine yakın gencin katıldığı il birinciliği yarışmalarının seçilen 81 genç illerini bölge yarışmalarında temsil etme hakkını kazanmışlardı.
11 Mayıs- 29 Haziran 2022 tarihleri arasında bölge yarışmalarında birinci olan isimlerde Ankara’da yapılan final yarışmalarına katılma hakkını elde ettiler.
nce Bursa il birinci olan Merve Oruç Marmara Bölge yarışmalarını da kazanarak Bursa ve Marmara bölgesini Ankara da temsil etme başarısını kazandı. Ankara’da yapılan ve 7 ayrı bölgeden yarışmacının katıldığı 18-25 yaş kadın şiir okuma yarışmasında seslendirdiği Erdem Bayazıt tarafından yazılan Sana, Bana, Vatanıma, Ülkemin İnsanlarına dair şiiriyle Türkiye birincisi oldu.
Merve Oruç, birincilik plaketini Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı M. Tayyip Kahyaoğlu’dan alırken Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılarından Gemlik’li Tuncay Ulusan’da Merve Oruç’u ayrıca tebrik etti.
Gemlik Hukuk Fakültesi öğrencisi ve Gemlik Gençlik Merkezi Gönülü Genci Merve Oruç yurt dışı seyahatiyle ödüllendirildi.
(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik'te istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü, 2 kişi yaralandı

Gemlik’te istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü, 2 kişi yaralandı

Gemlik’te istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü, 2 kişi yaralandı 2 otomobil de istinat duvarı altında …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir