İndüksiyon Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
İndüksiyon Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

İndüksiyon Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

İndüksiyon Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Günümüz teknolojisi ile üretilmiş makinelerin kullanımı günden güne artmaktadır. Bu teknolojilere endüstri dünyası, uyum sağlamak zorundadır. Bu teknolojilerle üretilmiş makinelerden birisi olan indüksiyon makinesi, indüksiyon ilkesinden faydalanılarak, metal ısıtma işlemini gerçekleştiren ve bunu temassız olarak yapan elektrik makineleridir. Oluşacak ısı miktarı, sistemi tasarlayan kişiye bağlıdır.

İndüksiyon makineleri genel olarak metal ergitme ve tavlama işleminde kullanılmaktadır. İndüksiyon makinelerinin kullanım alanları oldukça geniştir; havacılık sektörü, otomotiv sanayi, malzeme işleme alanında ve çeşitli mühendislik alanlarında kullanımı yaygındır. reterm.com’dan Alparslan İncedayı, indüksiyon makineleri hakkında bilinmesi gerekenleri anlatıyor;

İndüksiyon Isıtma Nedir?

İndüksiyon ısıtma 1831 yılında bilim insanı Faraday tarafından keşfetmiştir. Temel olarak bir indüksiyon ısıtma işlemi için; bir manyetik alan, manyetik alan jeneratörü ve son olarak manyetik alan içinde elektriksel olarak iletken bir malzemeye gereksinim duyulur. İndüksiyon ısıtma işleminde yüksek frekanslı elektrik kullanılır. Temel olarak elektromanyetik ısıtma uyguladığı düşünülebilir.

Elektriksel iletkenliğe sahip olmadığından plastik maddeler, indüksiyon makinesi ile ısıtılamaz. İndüksiyon akımı ile, ısıtılan malzeme içinde girdap akımları üretilir ve malzemenin ısınması elektriksel olarak temas gerektirmeden gerçekleşir. İndüksiyon ile ısıtma sistemleri, geleneksel ısıtma yöntemlerinden bu özelliği ile ayrılır. Bu özelliği sayesinde de birçok yenilik sağlar ve aynı zamanda da avantaj oluşturur.

İndüksiyon Isıtmanın Avantajları Nelerdir?

İndüksiyon makineleri, ısıtma bobini üzerinde ısı oluşturmaz. Dolayısıyla ısıtma bobininin ısısı yüksek sıcaklıklara ulaşmaz. Yüksek ısı yüzünden oluşacak zararlar önlenmiş olur ve bu yüzden hizmet ömrü uzundur. İndüksiyon makinelerinin dış kısmında sıcaklık koruyucu önlem gerektirmez dolayısıyla güvenli bir kullanım sağlar. İndüksiyon makinesi çok hızlı bir şekilde ısıtma işlemini gerçekleştirir ve ön ısıtma süresi daha hızlıdır. En önemlisi ise en az %30 elektrik tasarrufu sağlanır.

İndüksiyon Makinesi Modelleri Nelerdir?

Genel olarak indüksiyon uç ısıtma sistemleri, indüksiyon HF ısıl işlem sistemleri, İndüksiyon ergitme ocağı gibi modelleri bulunur. İndüksiyon ergitme ocağı, yüksek frekans anahtarlama katı, rezonans kondansatörü, grafitten yapılmış eritme potası ve indüksiyon bobini, su tankı ve su soğutma sistemi ve devir daim pompası bölümlerinden oluşur. İndüksiyon HF ısıl işlem sistemlerinden olan indüksiyon sertleştirme, bir alana manyetik yerleştirilen bir metal parçası içerisinde elektrik akımı oluşturma prensibine dayalı bir işlemdir. Bu işlem çelik parçaların yüzeylerinin sert, merkezlerinin olabildiğince yumuşak olması için yapılır.

İndüksiyon Makinesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İndüksiyon makinelerinin sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi için maksimum Volt ve Amper verebilecek dengeli şebeke voltajına ihtiyaç duyulur. Bu Volt ve Amper değerleri makineye göre değişiklik gösterir. Bu değerlerin bilinmesi gerekir. Ayrıca soğutma işlemi için kireçsiz çeşitli bar değerlerinde soğutma suyuna ihtiyaç duyarlar. Yine bu değerlere de dikkat edilmelidir. Çalışma frekansı ısıtılacak malzemenin rezonans frekansına göre değişebilir. Ünite, modele göre belirlenmiş Amper değerinin üzerinde çalışması için zorlanmamalıdır. Bütün bu bilgiler dikkate alınarak indüksiyon makinesi seçilmelidir.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinden suça ve suçluya müsahama yok!

Gemlik ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinden suça ve suçluya müsahama yok!

Gemlik ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinden suça ve suçluya müsahama yok! Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir