Bursa’da en ‘özel’ İlçe Gemlik
Bursa’da en ‘özel’ İlçe Gemlik

Bursa’da en ‘özel’ İlçe Gemlik

Bursa’da en ‘özel’ İlçe Gemlik

Gemlik Belediyesi, özel gereksinimli bireyler için yaptıklarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Seçim sürecinde ‘engelsiz yaşam Gemlik’e Uğurla gelecek’ sloganıyla yola çıkan Başkan Sertaslan, özel gereksinimli bireylerin aileleriyle kahvaltıda buluştu.
Gemlik Belediyesi Cius Avm’de gerçekleşen kahvaltıya Gemlik Belediyesi uhdesinde kurulan engelsiz montaj atölyesinde çalışanlar ve aileleri katıldı. Başkan Sertaslan, geçmişten bu yana gelen süreci aktarırken, “Özel gereksinimli bireylerin önündeki hayatta önlerine çıkan engellerin kalkması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.
“Bizden önce bu konuda bir adım atılmamıştı”
Geçmiş yıllarda Gemlik’te özel gereksinimli bireylerin hayatını kolaylaştırmak için herhangi bir adım atılmadığını ifade eden Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, “Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar geçen sürede özel bireylerimizin hayatını kolaylaştırmak için çok sayıda adımlar attık. Eski Pazar caddemiz ilçemizin ilk engelsiz caddesi oldu. Engelsiz taksimiz ile ücretsiz olarak ulaşımdaki engelleri ortadan kaldırmaya devam ediyoruz. Kumla plajında ve yarı olimpik havuzumuzda yaptığımız düzenlemelerle bu alanda engelleri de ortadan kaldırarak, özel durumu olan hemşehrilerimizin kimseden yardım almadan havuza ve denize girebilmelerini sağladık.” dedi.
Gemlik Belediyesi tarafından sosyal işler kampüsüne kurulan Engelsiz Montaj Atölyesine de değinen Başkan Sertaslan, Bursa’da ilk kez Gemlik Belediyesi tarafından böyle bir hizmet verildiğini belirtti. Bu montaj atölyesinin özel gereksinimli bireyler için sosyalleşmenin önünü açtığını vurgulayan Başkan Sertaslan, “Engelsiz montaj atölyemiz iki sınıfıyla iş hayatına katkı sunmaya devam ediyor. Bu atölyelerimizde çalışan gençlerimiz, kendilerine sunulan sosyalleşme imkanlarından faydalanırken, daha önce anlaştığımız bir fabrikadan gelen parçaları birleştirerek aile ekonomilerine katkı sunuyor. Özel gereksinimli bireylerin yaşamlarında önlerine çıkan engellerin kalkması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
(Son Güncelleme: 25 Kasım 2022)

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

  GTSO Başkanı Hamaoğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu Gemlik Ticaret ve Sanayi odası yönetim kurulu …

1 yorum

  1. Fahrettin Acar

    Evet gerçekten çok özel bir ilçe insanların bir ev için yarışa girdiği bir günde bin evi çürümeye terk eden başka bir yer var mıdır yazık çok yazık burada tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir