GTSO'ya Bakan Yardımcısından Ziyaret
GTSO'ya Bakan Yardımcısından Ziyaret

GTSO’ya Bakan Yardımcısından Ziyaret

GTSO’ya Bakan Yardımcısından Ziyaret

Gemlik’e gelen Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy Gemlik Ticaret ve Sanayi odasını ziyaret etti.

GTSO Başkanı Hasan Hamaloğlu, meclis başkanı Mehmet Anar ve oda yönetim kurulu üyeleri ile meclis üyeleri ile birlikte karşıladığı Şensoy’a bölge milletvekili Zafer Işık, ilçe Kaymakamı Hasan Göç, Ak Parti ilçe başkanı Şamil Yiğit, MHP ilçe başkanı Mehmet Emin Özcanbaz ve belediye meclis üyeleri de eşlik ettiler.

Ziyarette konuşan GTSO Başkanı Hasan Hamaloğlu, “ziyaret için teşekkür ederek, göreve geldikleri günden itibaren bir dizi çalışma ve ziyaretler gerçekleştirdiklerini “belirterek “bunların başında eğitim ve eğitim çalışmaları önemli bir yer teşkil ediyor. Klasik oda faaliyetlerinin dışına çıkarak özellikle Togg fabrikasının kurulmasının ardından sanayi alanında yaşanan yetişmiş eleman sıkıntısının daha da belirginleşti. Bunun için Ankara ziyaretinde de belirttiğimiz gibi bizler oda olarak eğitim alanında yapılacak, sanayicimize destek olacak olan tüm projelere destek vermeye hazırız” dedi. Hamaloğlu, “GTSO içinde bir ARGE merkezi kurulması için çalışma başlattıkları ve Arge Sorumlusu olarak Fatih Becerikli’yi görevlendirdiklerini” söyledi.

Milli Eğitim Bakan yardımcısı Sadri Şensoy’da, Ankara’da bakanlıkta ağırladığı GTSO heyetine teşekkür ederek, “Bursa bakanlığımıza önemli katkılar sunan bir bölgemiz. Bu destekte tüm işbirliği yapılan kurumların desteğini hissediyoruz. Okul öncesi eğitimdeki oran % 66’dan % 97’lere çıkmış durumda. Teknofest projelerimiz için Bursa’dan rekor başvurular var. Çıraklık eğitim olarak bilinen mesleki eğitim merkezlerimizde ki öğrenci sayımız 1 milyonu aştı.Köy yaşam merkezlerimizde 2 bin sayısını geçtik. Bu çalışmalarda bizlere destek olan Milletvekilimiz Zafer Işık’a teşekkür ediyorum” dedi.

Ak Parti Bursa ve bölge milletvekili Zafer Işık’da, eğitim alanında Gemlik’de yapılan ve yapılmakta olan çalışmalara değinerek, Bursamıza ve ilçemize hizmet için çalışıyoruz. Vesile olabiliyorsak ne mutlu bizlere. Önümüzdeki süreçte zeytinin başkenti olan ilçemize Zeytin Teknolojileri meslek lisesi kazandıracağız. Eğitim alanında ilerleyen günlerde başkaca da çalışmalarımızı müjdeleyeceğiz” dedi.

Bakan yardımcısı Şensoy, GTSO heyeti ile birlikte, temel atma aşamasına gelen TOBB anaokulu, Yıldırım holding tarafından yapımı gerçekleştirilecek olan Meslek Lisesi alanlarında inceleme yaparak, Mesleki eğitim merkezinde oluşturulan Ahilik müzesini gezerek ilgililerden bilgiler aldı.

 

GTSO'ya Bakan Yardımcısından Ziyaret
GTSO’ya Bakan Yardımcısından Ziyaret
(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu Gemlik Belediyesi memur başkan yardımcısı Birol Kartı oldu. Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir