Borsa Üyeleriyle İstişare Toplantısında Buluştu
Borsa Üyeleriyle İstişare Toplantısında Buluştu

Borsa Üyeleriyle İstişare Toplantısında Buluştu

Borsa Üyeleriyle İstişare Toplantısında Buluştu

Gemlik Ticaret Borsası ev sahipliğinde düzenlenen “Borsamız Üyeleri İle İstişare Toplantısı” gerçekleşti.

Toplantıya TKDK İl Başkanı Bilal Tunç, Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Özden Çakır ile Meclis Başkanı Salih Erdinç Ersan, yönetim ve meclis üyeleri  katılım sağladı. Gemlik Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özden Çakır, Meclis Başkanı Salih Erdinç Ersan  ile meclis üyeleri  kapıda karşıladılar.

Toplantı açılış konuşmasını  yapan Meclis Başkanı Erdinç Ersan;  “Değerli üyelerimiz,  altı ayda bir yapmayı planladığımız istişare toplantımızın ilkine hoş geldiniz. Bu aybaşında gerçekleştirdiğimiz Gemlik Ticaret Borsası seçimlerini bitirdik. Bu göreve bizi tekrar layık gören üyelerimize çok teşekkür ederiz.” dedi.

“Bu makam ve görevlerin geçici olduğunu ve bu makam ve görevleri bıraktıklarında iyi bir şekilde anılmak ve kalıcı eserler bırakmak için çalışacaklarını ifade eden” Ersan “Her ayın son Salı günü meclis toplantımız yapılmaktadır. Her hafta Salı günü de yönetim kurulu toplantımız olmaktadır. Değerli üyelerimizin bir fikri olduğunda buraya getirip bize fikirlerini, önerilerini sunmalarını rica ederiz. Biz bunları kendi aramızda görüşüp istişare edip, eğer kurum adına faydalı olacağına inanırsak bunu hayata geçirmek için var gücümüz ile çalışacağız” dedi.

Borsa Başkanı Özden Çakır ise konuşmasında; “Ekim ayı içerisinde yapmış olduğumuz seçimlerde bizler destek veren, seçimlere gelip oylarını kullanan tüm üyelerimize teşekkür ederiz. Önümüzdeki dört yıl boyunca daha önce başlatmış olduğumuz projelerimizi ilk günkü istek ve arzu ile devam edeceğiz. Bugünkü toplantımızda sizlerin sorun ve taleplerini dinleyeceğiz. Çıkan sorun ve talepleri en kısa sürede çözmek için uğraşacağız. Bundan sonra da bu toplantıları altı ayda bir veya dilerseniz daha sık yapmayı planlıyoruz. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz hafta Ankara’da gerçekleştiğimiz ziyaretlerimizde ilçemize kazandırmayı planladığımız gıda organize sanayi bölgesi ile ilgili bir destek sözü aldık. Yer konusunda çalışmaların tamamlanması ile birlikte kooperatif kurulumun gerçekleştirilecektir. Talep toplamalara yarından itibaren başlıyoruz.” dedi.

Çakır  Sözlerinin devamında;  “Geçtiğimiz dönemlerde katıldığımız yurtiçi ve yurtdışı fuarlar çok ilgi gördü ve üyelerimiz bu fuarlar sayesinde müşteri kazandı. Bundan sonraki dönemde de yurtiçi ve yurtdışı fuarlarımız devam edecektir. Yine ilçemiz için önemli olan diğer bir konu lokaldir. Borsamız üyelerinin birbirleri ile vakit geçirebileceği, misafirlerini ağırlayabileceği, ilçe protokolümüzün üyelerimiz ile tanışıp sohbet edebileceği bir lokali ilçemize kazandırmak istiyoruz. Bununla ilgili yer konusunda belediyemiz ile çalışmalarımız devam ediyor. Son dönemde kayıt dışı ticaret ile ilgili maliye bizlerden bilgi talep ediyor. Bizlere de ulaşan bilgiler neticesinde köylerden alınan zeytinlerde müstahsil makbuzu kesilmediği, kesinlen makbuzların borsaya tescil ettirilmeden %2’den beyan edildiği söylenmiştir. Bu durum her şeyi layığı ile yapan tüccarlarımız arasında haksız rekabet ve ortam hazırlamaktadır. Bölgemizdeki kayıt dışılığın azaltılması ve haksız rekabetin ortadan kaldırılması amacı ile alış ve satışların tamamının borsaya tescil ettirilmesi önem arz etmektedir. Son olarak finansman ile ilgili sıkıntılarınızın farkındayız.   Ankara’daki ziyaretlerimizde KGF başkanı Erdoğan Bey ile görüştük. Çok yakında düşük faizli bir kredi paketinin hayata geçirileceğinin müjdesini kendisinden aldık. Sözlerime burada son verirken bizi tekrar bu göreve layık gören üyelerimize tekrar tekrar teşekkür ederim” dedi.

TKDK Bursa İl Başkanı Bilal Tunç’da konuşmasında, “ Borsa Başkanı Özden Çakır’a  öncelikle beni buraya davet ettiğiniz için teşekkür ediyor,  yeni döneminizin hayırlı olmasını diliyorum. Daha önce başkanımın da belirttiği gibi geçen hafta Ankara’da Hakan Bey ve Zafer Bey ile gıda organize sanayi bölgesi görüşmeleri oldu. Öncelikle gıda organize sanayi bölgesi kurulurken bizlerde işin içinde olmak istiyoruz. Sonrasında müdahil olduğumuzda size kurguyu iyi yapamazsanız belki desteklemelerden faydalanamazsınız diye önceden yeni bir şirket kurulacağı zaman şahıs şirketi mi, normal şirket mi yoksa kooperatif mi bunu baştan iyi temellerle atarsak daha sağlıklı ilerleyeceğimizi düşünüyorum. Gıda organize sanayi bölgesi konusunda her başvuran ya da dükkânı olan yere destek vermek istiyoruz. Tabi desteklerimiz sadece gıda organize sanayi bölgesi ile sınırlı değil, Gemlik’in her alanında desteklerde bulunmak istiyoruz” dedi.

Toplantı konuşmaları son olarak  “Üye Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı” Borsa Başkanları, TKDK İl Başkanı Bilal bey ve üyelerimizin soru cevap şeklinde karşılıklı düşünce talep ve çözüm önerileriyle görüşmeler yapılıp sona erdi.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT Merhaba sevgili okurlar, bu yazıda pek çok kişinin şikayeti olan boyutuna göre …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir