Uzman Grafik Tasarımcılarının Sahip Olduğu Nitelikler
 Uzman Grafik Tasarımcılarının Sahip Olduğu Nitelikler

 Uzman Grafik Tasarımcılarının Sahip Olduğu Nitelikler

 Uzman Grafik Tasarımcılarının Sahip Olduğu Nitelikler

Her kurum kendine özgü bir kurumsal kimlik çalışması yapmalıdır.

Bir kurumun en önemli kimlik ögesi sloganıdır. Kurumunuzun misyonuna uygun bir slogan bulmak önemlidir. Yine etkili bir slogan için de ajanslardan profesyonel destek alabilirsiniz.

Peki uzman bir grafiker hangi özelliklere sahip olmalıdır?

  1. Üniversitelerin ilgili alanlarından mezun olmuş olmalıdır.
  2. Mesleği ile ilgili tecrübesi olmalıdır.
  3. Söze önceki çalışmalarından örnekler göstermelidir.
  4. Verilen grafik tasarım hizmetinin niteliğine göre grafikerlerin çalışma süreleri değişebilmektedir. Sürenin değişkenlik göstermesi grafikerin kötü ya da iyi olduğunu göstermez.

Unutulmamalıdır ki kurumun kimliği kartvizitiyle, ofis dizaynıyla, personeliyle, logosuyla bir ütün oluşturmaktadır. Bu yüzden oluşturduğunuz kimliği her anlamda kullanmaya özen göstermeliyiz. Tamamlayıcı bir bütün oluşturduklarından emin olmalıyız.

Bir diğer önemli kimlik ögesi ise logo ve amblem tasarımıdır. Her kurumun, markanın vb. kendi logosu ya da amblemi olmalıdır çünkü logo ve amblem gösterimi, işletmenin reklamını yapmanın en kolay yoludur. Sizi ve hizmetinizi dış dünyaya görünür kılar. Bu yüzden profesyonel bir grafik tasarımı desteği mutlaka almalıyız. “Peki bu profesyonel desteği nerelerden alabiliriz?” diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Şimdi ise bu sorularınıza yanıt verelim.

Kurumsal Kimlik

Evrendeki tüm canlıların onu diğerlerinden ayıran yegâne özellikleri vardır. Bu özellikler yalnızca o canlıya aittir. Örneğin bir at ve insanı ayrıştırmak bu özelliklerimiz sayesinde daha kolay olmaktadır. Aynı bunun gibi canlıların kendi türleri arasında da onları fark edilebilir kılan farklılıklar vardır.

Örneğin iki insanın göz renkleri, saç renkleri birbirinden farklıdır. Bu özelliklerimiz bizi eşsiz kılar. Tanınırlığımızı arttırır. Örneğin yüzünü görmediğimiz birini tanımamız zor olur. Aynı bunun gibi kurumların, markaların, şirketlerin de onları diğerlerinden ayıran kurumsal kimlikleri vardır. Kimlikleri sayesinde markaları, kurumları vb. tanıyabiliriz.

Kurumsal Kimlik Nedir?

Her kurum kendine özgü bir kurumsal kimlik çalışması yapmalıdır. Bu çalışma onun muadillerinden ve taklitlerinden sıyrılmasında kolaylık sağlamaktadır.

Kimlik çalışması denildiğinde akla tek bir şey gelmemelidir. Kimlik çalışması o kurumu oluşturan ögelerin bir araya getirilmesi suretiyle oluşturulur. Bütün bu bahsi geçen ögeler birbiriyle uyum içinde olmalıdır.  Aksi takdirde profesyonel bir kimlik oluşturamamış olursunuz.

Kimlik çalışması sırasında dikkat etmemiz gereken en önemli şey size özel olmasıdır. Taklit olmamalı ya da başka bir kurumun kimliğiyle benzerlik göstermemelidir çünkü kurumun kimliği, sizi dış dünyaya açan, reklamınızı yapan, tanınabilirliğinizi etkileyen en önemli meseledir. Farklı ve özgün olmalısınız. Bu yüzden kurumsal kimlik çalışması yaparken profesyonel destek almakta fayda var. Şimdi biraz kurumsal kimliği oluşturan ögelerden en çok özen vermemiz gerekenlerden bahsedelim.

Kurumsal Kimlik Oluşturma Aşamaları Nelerdir? Kurumsal Kimlik Çalışmasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Öncelikle kurumumuzun kimliğini oluştururken en çok dikkat etmemiz gereken kurumun misyonunu belirlemektir. Kurumun misyonunu da yine amaçlarından, vereceği hizmetlerden ve bu hizmetleri verirken kendine görev edindiği ilkelerden yola çıkarak oluşturmalıyız. Amacımıza uymayan ya da vereceğimiz hizmetle alakası olmayan şeylere misyonumuzu düzenlerken yer vermemeliyiz. Unutulmamalıdır ki misyonumuz dış dünyanın bize karşı oluşan olumlu ya da olumsuz önyargıları etkileyen ilk şeydir. Doğru kelimeler ile kendimizi ifade etmeli ve abartı cümlelere yer vermemeliyiz.

Neden Dijital Ajans ile Çalışmalısınız?

Logo ve amblem tasarımı yapmak hiç kolay bir iş değildir. Bu yüzden bu işi yapan profesyonel dijital ajanslar, yerel ajanslar ve ajans dışı çalışan grafikerler mevcut. Dilediğiniz ile çalışabilirsiniz ancak biz dijital ajans hizmeti almanızın daha etkili bir yol olduğunu düşüyoruz çünkü dijital ajanslar bir yer, bir zaman ile bağlı olmadıklarından daha kolay ve hızlı hizmet sağlamaktadırlar. Yerel ajanslara nazaran daha uygun ücret tarifeleri uygularlar. Genelde birden fazla sayıda grafikerle çalıştıklarından tek çalışan grafikerlere nazaran daha başarılı sonuçlar elde edebilmektedirler.

Dijital Ajans Hangi Alanlarda Hizmet Verir?

Ajanslar yalnızca grafik hizmeti, tasarım hizmeti vermemektedir. Çeşitli çalışma alanları vardır. Bunlardan birkaçını şöyle sıralayabiliriz:

  1. Editörlük hizmeti
  2. Yazarlık hizmeti
  3. Tasarım hizmeti
  4. Web tasarımı hizmeti
  5. Sosyal medya hizmeti vb.

Tabi dijital ajans veya yerel ajans hizmeti almak istemeyenler uzman bir grafiker ile de çalışabilirler.

 

Kurumsal kimlik çalışması nasıl yapılır başlıklı yazı ilginizi çekebilir.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik'te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı. 2025 PISA Pilot Uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülkemizdeki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir