Çakır, "Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır"
Çakır, "Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır"

Çakır, “Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır”

Çakır, “Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır”

Gemlik Ticaret Borsası Başkanı Özden Çakır, yarın yapılacak olan Borsa seçimleri öncesi yaptığı açıklamada, “bugüne kadar yaptıklarımız, bundan sonrası içinde yapacaklarımızın teminatı olacaktır” dedi.
Çakır, göreve geldikleri günden bu tarafa zeytinin başkenti Gemlik sözünün sadece söz olmakla kalmayıp fiiliyatta da olması gerektiği noktasında bir çok çalışma yaptıklarını ifade ederek, öncelikle Gemlik’in yanı sıra Orhangazi, Mudanya ve İznik’i de içine alan havzada Gemlik zeytinimiz için coğrafi işaret aldık. Bu işaretle birlikte Gemlik zeytinini ayrıca Avrupa Birliğince de tescilli bir ürün haline gelmesi için Avrupa birliği tescil onayını da almış bulunmaktayız dedi.
Borsa Başkanı Çakır, “Türkiye’de faaliyet gösteren 113 Borsa içinden 53 borsa ile birlikte TOBB’un öncülüğünde kurulan ve üç kamu bankası ile Toprak mahsulleri ofisinin, Borsa İstanbul A.Ş.’nin, İstanbul Takas ve Saklama bankası A.Ş.’nin, Merkezi Kağıt kuruluşu A.Ş. ile birlikte ortağı olduğumuz Türkiye Ürün ve İhtisas Borsa A.Ş.’nin 2019 yılında 300 bin lira sermaye ile ortak olduklarını ve buradan da 2020-2021 yıllarında 205 bin liralık kar payını Borsa’ya ve üyelerin hizmetine kazandırdıklarını” açıkladı.
Çakır, “üyelerimizin müşteri portföylerini arttırarak, ihracatta söz sahibi olmaları adına Avrupa gıda fuarına katılım sağladık. İstanbul’da kurulan gıda fuarında da 300 metre karelik bir alan kiralayarak, borsa üyelerimize Kosgeb destekli yer tahsis edip, ürünlerini tanıtma fırsatı sunduk.
Gemlik Ticaret Borsası başkanı Özden Çakır, “göreve geldiğimiz günden bu yana üyelerimizin her zaman yanında olduk. Borsa Hizmet binamızı yeniledik. Her iki zeytin haline üyelerimizin menfaati ve hizmete kolay ulaşımı sağlamak adına kantar kurulumunu gerçekleştirdik. Pandemi sürecinde hiç bir üyemizi mağdur etmeden yasaklı günlerde işyeri açma ve çalışma izin belgelerini borsamız kanalıyla verilmesine yardımcı olduk. Her yıl üyelerimizin yararına 10 okulumuza destek olmakla birlikte, yıllık muntazaman ihtiyaç sahibi ailelere gıda ve okul ihtiyaçları için destek olmaya çalıştık” açıklamasında bulunduk.
Çakır, “üyelerimize bu zamana kadar kullandırmış olduğumu nefes kredisinin önümüzdeki aylardan itibaren devam edeceği müjdesini” verdi.
Ticaret Borsası başkanı Çakır, ” Borsamız hizmet kalitesini tescilledi. Kısa süre önce akredite borsa olarak üyelerimize 5 yıldızlı hizmet vermeye başladık. Bu başarı bizleri destekleyen üyelerimizin başarısıdır. Yine üyelerimizin ihtiyacı olan ve Bursa’ya gitmek zorunda kaldıkları zeytindeki Ph, tuz oranı ve benzeri çeşitli tahlil ihtiyaçları için 2018 senesinde Borsa hizmet binamızda laboratuvarın açılışını gerçekleştirdik”dedi.
Çakır, “yapılacak olan seçimlerde değerli üyelerimiz bizi tekrar göreve layık görüp, bizlere destek olurlar ise derneğini kurmuş olduğumuz Gıda organize sanayi bölgesi çalışmalarımız devam edecek ve en kısa sürede işyeri ihtiyacı olan üyelerimizi modern tesislere kavuşturacağız. Yine fizibilite çalışması tamamlanan lisanslı depoculuk çalışmamızı sonuçlanacak ve üreticimiz ve üyelerimiz daha kaliteli ürünü saklama imkanına kavuşacaktır” dedi.
Gemlik Ticaret Borsası başkanı Çakır, “TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’ndan şahsen almış olduğum okul sözü ile ilgili yapım protokolünü imzaladık. Önümüzdeki ay içerisinde temelini atacağız. Bu da ilçe halkımıza ikinci müjdemiz olsun” diyerek,. Şimdi yine onların kullanımına sunacağımız lokal projelerimiz var. Seçimin hemen ardından buna hız vereceğiz. Bizler sadece seçim döneminde ortaya çıkmıyoruz. Her dönem ulaşılabilir insanlarız. Telefonlarımız 24 saat açık hangi üyemiz nereden ararsa arasın derdine dermen olmaya, onların dertleri ile dertlenen bir yönetimiz. Yapılacak olan seçimlerin her iki taraf içinde hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

(Son Güncelleme: 30 Eylül 2022)

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir