Berber Dükkânı Açıp Malzeme Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Berber Dükkânı Açıp Malzeme Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Berber Dükkânı Açıp Malzeme Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Berber Dükkânı Açıp Malzeme Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Berber dükkânı erkeklerin saç ve sakal kestirmek için gittikleri yerlerdir. Kişisel temizliğine dikkat eden bireyler düzenli saç ve sakal bakımı yaptırırlar. Bu işlemi evde yapmak zor ve zahmetli olmaktadır. Berber dükkânları, saç kesimi, sakal tıraşı, saç boyama gibi işlemlerde gerekli eğitimi almış kişilerce işletilir. Berber dediğimiz bu kişiler, mesleki anlamda gerekli evrakları sağladığı takdirde dükkan açabilir. Erkeklere hizmet veren berber dükkânlarında bulunması gereken belli başlı araçlar gereli olmaktadır. Hem manuel hem de elektrikli yada şarjlı kullanılan makineler oldukça işlevsel ürünlerin başında gelmektedir.

Berber dükkânı açarken alınması gereken malzeme listesinde bazı kriterler yer almalıdır. Hem müşteri sağlığı hem de uzun süre kullanma olanağı sağlaması için bu kriterler önemlidir. Bunlardan ilki kullanılacak malzemenin kaliteli olmasıdır. Kaliteli malzemeden üretilmiş, kullanışlı eşyalar ihtiyacı karşılama da çok daha yeterli olacaktır. Ayrıca alınan ürünlerin hijyenik olması ve temizliğinin kolayca yapılması gerekmektedir. Çünkü aynı ürünler farklı kişilere kullanılacağı için her kullanım sonrası gerekli hijyen sağlanmalıdır. Diğer bir unsur ise müşterilere kullanılacak kişisel bakım ürünler her cilt tipine uygun olacak şekilde tercih edilmelidir. Bu şekilde müşteri memnuniyeti sağlanacaktır. Bu anlamda tirassepetim.com’dan İmren Kesser, şu ifadelerle berber dükkânı için gerekli olan malzemeleri açıklamıştır:

Berber Dükkânına Alınması Gereken Malzemeler Nelerdir?

Erkek bakımı denilince ilk akla gelen yerlerden birisi berber dükkânlarıdır. Bu dükkânlarda saç kesimi ve bakımı, sakal kesimi ve düzeltme işlemleri, saç boyama, tırnak bakımı, cilt bakımı gibi işlemler yapılmaktadır. Bu işlemleri yapma da kullanılan pek çok malzeme bulunmaktadır. Bu malzemelerden olan berber makasları, berberlerin kullanabileceği türden, profesyonel kesimler için oldukça elverişlidir. Saç kesimi ve sakal düzeltmede kullanılan makaslar sağlam ve paslanmaz çelik malzemeden üretilmektedir. Uzun süre keskinliği koruması için çelikten üretilmiş olmasına dikkat etmek gerekir.

Berber dükkânlarında yer alan ve halk arasında sinekkaydı tıraş diye anılan sakal traşı, berber usturası ile yapılmaktadır. Ustura her ne kadar eski zamanlarda kullanılan bir alet olsa da günümüzde de bazı kullanıcılar tercih etmektedir. Tıraş makinaları berber dükkânları için oldukça kullanışlı ve fonksiyonlu bir alettir. Bu makineler çeşitli başlıklara sahip olduğu için saç kesiminde oldukça başarı göstermektedir. Her başlık farklı derecede kısaltma işlemi yaptığı için berberlere kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Aynı zamanda el ile kesim uzun zaman alacağı için makine dakikalar içerisinde saçı istenilen şekilde kısaltacaktır.

Kişisel bakım için berber dükkânlarında kullanılan malzemeler temizlik ve cilt bakımı içinde gereklidir. Şampuanlar ( saç ve sakal için), saç maskeleri, saç bakım kremleri, bunlara örnek oluşturacaktır. Bakımlı erkekler saç ve sakal hijyenine önem vermektedirler. Bu yüzden gittikleri berber dükkânlarında bakım yaptırmayı tercih ederler.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir