GEMLİK GENÇLİK MERKEZİ 75 KİŞİYLE ARKEOFEST’E KATILDI
GEMLİK GENÇLİK MERKEZİ 75 KİŞİYLE ARKEOFEST’E KATILDI

GEMLİK GENÇLİK MERKEZİ 75 KİŞİYLE ARKEOFEST’E KATILDI

GEMLİK GENÇLİK MERKEZİ 75 KİŞİYLE ARKEOFEST’E KATILDI

Bursa Müzesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlen Arkeofest 2022 13-14 Ağustos’ta Aktopraklık Höyük Arkeopark’ta gerçekleşiyor
Arkeoloji ve tarihe ait bilgileri eğlence ile harmanlayan 3. Arkeofest etkinliğine Gemlik Gençlik Merkezi Bursa Büyükşehir Belediyesinden sağlanan araç desteğiyle 75 kişiyle katılım sağladı.
Ortaokul ve lise öğrencilerinin bulunduğu ve anne-babalarında eşlik edebildiği geziye katılanlar Arkeofest’te alanında kurulan kağıt Yapımı , Mancınık, Sepet Yapımı, Restorasyon, Kilden Çömlek yapımı, Antik Çağ Oyunları ,Taş Yontma Doğada Ateş Başlatma, Reçine Fosil , Drama, Neolitik Ev Tasarım, İlkel Müzik Aleti Yapımı ,Güneş Saati Yapımı
Hitit Çivi Yazısı ve Maden Atölyesi , demir dövme, ok atma, minyatür kerpiç ev uygulaması, balon dinozor, mandal kukla, tekstil baskı, çömlekçi çarkı, çatlak yumurta ile kâğıt atölyesi, boyama, sikke basım, Hitit çivi yazısı atölyesi gibi çok sayıda birbirinden farklı atölye çalışmalarına katılıp güzel bir deneyim elde ettiler.
Atölye çalışmalarının ardından katılımcılar rafadan tayfa gurubunun konseriyle de eğlenceli vakit geçirdiler.
Avrupa’nın en büyük tarih öncesi park olan Aktopraklık Höyük Arkeopark’ta yapılan etkinlikle 8 bin 500 yıllık tarihe tanıklık ettiler. Bölgede yapılan kazılarda bulunan buluntuların ve tarihi canlandırmaların sergilendiği mekanda gün boyunca arkeolojinin kullandığı bilimsel yöntemler yakından inceleme şansını da yakaladılar.
Gemlik Gençlik Merkezi Müdürü şuayb Serdardaroğlu düzenlenen etkinlikten dolayı Bursa Müzeye ve araç desteği sağlamasından dolayı Bursa Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.
Gemlik Gençlik Merkezi il içi ve il dışı gezi programları ve yurdun çeşitli bölgelerindeki GSB nin düzenlediği kamplara gençleri göndermeye devam ediyor. Son bir ay içinde Gemlik’ten Diyarbakır, Ahlat, Gaziantep, Şanlıurfa , Nevşehir ve Rize kamplarına kız erkek çok sayıda ismin katıldığı ifade edildi.
Gemlik Gençlik Merkezi olarak Kocatepe’de yapılacak olan 30 Ağustos törenlerine 2 otobüsle katılmanın planladığı belirtilerek bu programda yer almak isteyenlerin Gemlik Gençlik Merkezine giderek kayıt olmaların yeterli olduğu vurgulandı.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu Gemlik Belediyesi memur başkan yardımcısı Birol Kartı oldu. Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir