Cumhur İttifakından Kumla Mescit Açıklaması
Cumhur İttifakından Kumla Mescit Açıklaması

Cumhur İttifakından Kumla Mescit Açıklaması

Cumhur İttifakından Kumla Mescit Açıklaması

AK Parti ve MHP ilçe başkanları yaptıkları ortak açıklama ile Küçük Kumla’da vatandaşın tepkisini çeken mescit olayında vatandaşın yanında olduklarını ifade ettiler.
AK Parti ilçe başkanı Şamil Yiğit, MHP İlçe başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, Bursa Büyükşehir ve Gemlik Belediyesi meclis üyeleri Ercan Barutçuoğlu ve Osman Durdu ile cami derneği yöneticileri bir araya gelerek yaptıkları açıkalamada şu ifadelere yer verdiler.
“Küçükkumla mahallemizde önceki dönem ruhsatı kesilerek başlanan Mescit inşaatına son üç buçuk yıldır hiçbir işlem yapılmamıştır. Uygunsuz amaç ve kişiler tarafından kullanılır hale gelmiştir. Mescidin bu durumundan rahatsız olan mahalle sakinleri elbirliği ile gerekli temizliği yaparak 15 gündür amacına uygun ibadet yeri olarak kullanmaya başlamış, kamu kurumları ve belediyemize yapımının tamamlanması için yardım hususunda dilekçe sunmuşken, ertesi günü Gemlik Belediyesi Fen İşleri müdürlüğü ekipleri ve Zabıta marifetiyle caminin kısmen yıkıma uğraması büyük üzüntü ve infale yol açmıştır.
Yaşanan ve üzücü olan bu duruma gerekçe olarak planlarda Park olduğu ifade edilmiş olması, planların belediyemizce yapılıp değiştirme yetkisinin Gemlik belediye Meclisine ait olduğunu unutmuş bir tarzda davranılması manidardır. Tıpkı katlı otoparkın üstüne yapılmak istenen spor salonunda olduğu gibi Konu acilen eksik yönleri tamamlanarak hizmete açılması herkesin hedefi olmalıdır.
Bu amaçla komisyonlarda ve mecliste konunun düzeltilmesine yönelik çalışmalara tam destek vereceğimizi, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak plan değişikliğine desteğimizi esirgemiyecemize idarenin yaptığı yanlış ve Müslümanları incitici uygulamanın ivedilikle düzeltilmesini beklemekteyiz.
Yarım kalan mescidin Kumla halkının giderek artan nüfusunu dikkate alarak bir an önce hizmete sunulmasına maddi manevi her türlü katkıyı vereceğimizi ifade ederiz. Unutulmamalıdır ki mescit ve camiler ALLAH(C. C.)’ın yeryüzündeki evleridir. Bu hususta Belediyemizi göreve davet ederiz. Belediyelerin görevi yıkmak değil her zaman yapıcı olmaktır”.
(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik'te istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü, 2 kişi yaralandı

Gemlik’te istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü, 2 kişi yaralandı

Gemlik’te istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü, 2 kişi yaralandı 2 otomobil de istinat duvarı altında …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir