GTSO Meclisinde Kentsel Dönüşüm Anlatıldı
GTSO Meclisinde Kentsel Dönüşüm Anlatıldı

GTSO Meclisinde Kentsel Dönüşüm Anlatıldı

GTSO Meclisinde Kentsel Dönüşüm Anlatıldı

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odasının Haziran ayı toplantısında Gemlik Yeniden sloganı ile projelendirilen kentsel dönüşüm projesi anlatıldı. Kardeş Şehir Romanya’nın Navadori kentine yapılacak olan ziyaret ele alındı.
GTSO Meclis salonunda meclis başkanı Hasan Yıldırım başkanlığında toplanan meclisin bu ayki misafiri Belediye başkanı Uğur Sertaslan, Başkan yardımcısı Zeynep Serintürk, Özel Kalem Müdürü Kemal Atan ile proje firması yetkilileri katıldı.
Meclis başkan Hasan Yıldırım’ın açılış konuşması ve Haziran bütçesinin onaylanmasının ardından söz alan Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan Gemlik Yeniden kentsel dönüşüm projesini anlattı. Sertaslan, “Gemlik’te hep dile getirilen ancak elle tutulur somut bir örneği olmayan çalışmamız büyük beğeni aldı. Çevre Şehircilik bakanlığından ödül alan bir proje ortaya çıktı. Şu anda oluşturduğumuz ofisimizde 8-10 günlük bir çalışmada 260 görüşme yapıldı. Sadece % 6 lık bir olumsuz görüş ile karşı karşıyayız. Zaman içinde bu vatandaşlarımızında olur vereceği muhakkaktır. 9 aşamalı bir planın 5.aşamasındayız. etap etap yapılacak olan proje ile vatandaşlarımız ev sahibi olacak. Bölgede 73 ayrı tarihi yapı var. Bunlarla alakalı da hak sahipleri ile anlaşarak bu binaları aslına uygun hale getirmek için çaba serf edeceğiz” dedi.
Sertaslan her yıl yapılan Kardeş şehrimiz Navadori ziyareti öncesi GTSO meclis üyeleri ile ısrarla bir araya gelmek istediğini ifade ederek, “burada turistik alan da müthiş bir yapılaşma var. 7 yıldızlı oteller yapılıyor. Burada ki kardeş şehir yöneticilerimizin bizden zaman zaman talepleri var. Bunlar arasında inşaat malzemesi, mobilya ve benzeri dekorasyon malzemesi ile inşaat işçiliği noktasında talepler var. Gerek oda meclisinden ve gerekse oda üyesi iş insanlarımızın konuya sahip çıkmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.
GTSO Haziran ayı meclis toplantısı çeşitli sorularla sona erdi.
(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir