MADDE BAĞIMLILIĞI KENTSEL DÖNÜŞÜM KADAR ÖNEMLİ BİR SORUN
MADDE BAĞIMLILIĞI KENTSEL DÖNÜŞÜM KADAR ÖNEMLİ BİR SORUN

MADDE BAĞIMLILIĞI KENTSEL DÖNÜŞÜM KADAR ÖNEMLİ BİR SORUN

MADDE BAĞIMLILIĞI KENTSEL DÖNÜŞÜM KADAR ÖNEMLİ BİR SORUN

Gemlik Belediye Meclisi Mayıs ayı oturumunda önergeler oylanırken söz alan İyi Parti Grup Sözcüsü Sedat AKKUŞ verdiği sözlü önerge ile Gemlik Belediyesi bünyesinde “Bağımlılık ile mücadele birimi” kurulmasını talep etti.
BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE KONUSUNDA GEMLİK BELEDİYESİ ÖNCÜLÜK ETMELİ
Gemlik Belediyesi uyuşturucu madde bağımlılığı ve diğer bağımlılıklar konusunda kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, akademisyen ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile bir araya gelerek, alınacak ve alınması gereken tedbirleri masaya yatırmalı.
Bağımlılıkla mücadelenin önüne geçilmesi konusunda ortak hareket edilecek konular ele alınarak, madde bağımlılığı ve yeni bağımlılık türlerinin önüne geçmek adına bir yol haritası belirlemeli.
UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE İÇİN AİLELER BİLİNÇLENDİRİLMELİ
Ülkemizde uyuşturucu kullanım oranı her geçen gün artıyor yapılan araştırmalar bunun nedenini ekonomik sebepler kadar ailelerin yeterince bilinçli olmamasına da bağlıyor.
Belediyemizin tam da bu noktada devreye girmesini ilçe Milli Egitim müdürlüğü ve Emniyet müdürlüğü ile iş birliği yaparak uyuşturucuyla mücadele başlığı adı altında okullarda, öğrenciler ve velilere yönelik konferanslar düzenlemesini sağlayarak gençlerimizi ortaöğretimden başlayarak uyuşturucu kullanımının kötü sonuçları konusunda uyarmalı.
Malesef aileler tedavi için ne yapması gerektiğini bilmiyor bu noktada da belediyemiz yönlendirici olmalı aileleri AMATEM ( Alkol ve Madde Tedavi Merkezi ) başta olmak üzere doğru tedaviye yönlendirip kurumlarla arasında köprü kurmalı ve her geçen gün bu faaliyetlerini akademik odalarla iş birliği yaparak geliştirmelidir.
Bir 15 kişi, oturan insanlar, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir
(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi Bana göre, 31 mart seçimlerinin çok kısa analizi şöyledir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir