Soğuksu: 'Basketbol adına doğru adımlar attık.'
Soğuksu: 'Basketbol adına doğru adımlar attık.'

Soğuksu: ‘Basketbol adına doğru adımlar attık.’

Soğuksu: ‘Basketbol adına doğru adımlar attık.’

Akran Gemlik Basketbol ‘un Antrenörü Semih Soğuksu, 2021-2022 sezonuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Sezonun geneline bakıldığında Yeşil Kırmızılı takımın ortaya koyduğu performanstan ve oyuncuların bireysel performanstan memnun olduğunu belirten Soğuksu, “Başarılı bir sezon geçirdiğimiz düşünüyorum” dedi.
Semih Soğuksu :
‘ Sezon başında yaptığımız plan doğrultusunda Tofaş alt yapısında yetişen oyuncuların ve Türk basketbolunda yetenekli genç oyunculara süre tanıyacağımızı bir oluşum içerisine gitmek istiyorduk.
Bunu sezon başında kurduğumuz kadroyla doğru orantılı şekilde süre ve rolleri paylaştırarak hedef doğrusunda amaca ulaştığımızı düşünüyorum. Çünkü bir çok genç oyuncu Akran Gemlik Basketbol takımında sezon boyunca önemli roller aldılar. Hepsi sezon başına oranla büyük bir gelişme gösterdiler, gözle görülebil bir fark oluşturdular. ‘Dedi.
‘ Bu sezon başında kurduğumuz 17 kişilik kadroda 11 oyuncu bu ligde daha önce hiç oynamamış oyunculardı, burada ilk kez bu tecrübeyi yaşadılar. Bu genç kadroya 2 tane tecrübeli oyuncumuz Talat ve Gökhan’ı ekleyerek planlı ve düzgün bir şekilde çalışarak gelişimlerini gösterdiler. Takımız 20 yaş ortalaması ile bu ligin en genç takımı konumunda.
Sezon içerisinde maalesef 3 tane ana oyuncumuz Batın Tuna, Berkay Çıvgın ve Gökhan Şiirin ligin 10.haftasında sakatlanarak sezonu kapattılar. Onlarsız bölüm biraz zor geçti ama kalan genç oyuncularımız onlardan boşalan rol ve sorumluluğu gerekli şekilde üstlendiler ve o açığı çok hissettirmeden sezon sonunda düşme hattının tehlikesini yaşamadan sezonu bitirdiler.
Takımımızın Tecrübeli oyuncularından aynı zamanda takım kaptanımız Talat Altuney , Darnell Edge, Ege Demir , Önder Atun gerçekten iyi bir sezon geçirdi. Hem karakteriyle hem çalışma temposuyla hem de kritik yerlerde aldığı sorumlulukla takımımızın ön plana çıkan bir ismi oldu.Yiğit Karalar , Ege Peksarı , Egemen Usta ve genç oyuncularımızın da aldıkları süreler boyunca doğru performanslar, doğru sorumluluklar alarak iyi bir sezon geçirdiklerini düşünüyorum.
Genel menajer Yahya Gümüş’e ve teknik ekibime ayrıca teşekkür ediyorum, bu kadar genç bir kadroyu bir arada tutmak gelişimlerini artırmak adına ve desteklemek konularında sezon boyunca çok kararlı davrandılar. Akran Gemlik yönetimine hem Tofaş yönetimine buradan Teşekkür ederim, bu projenin doğru bir proje ve yapılan işin gerçekten ne kadar değerli olduğunu kanıtlamamızda ki en büyük güç oldular.
Asıl önemli olan bunun devamlılığını sağlamak, o doğrultuda iki kulüp yönetimi adımlar atıyorlar. Bu projenin inşallah iyi bir şekilde devam edeceğini düşünüyorum. ‘
TOFAŞLA OLAN BU PROJENİN TÜRK BASKETBOLUNA KATKI SAĞLAYACAĞINI, BELİRTTİ.
(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik'te istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü, 2 kişi yaralandı

Gemlik’te istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü, 2 kişi yaralandı

Gemlik’te istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü, 2 kişi yaralandı 2 otomobil de istinat duvarı altında …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir