Nereden Pırlanta Almalıyım, Pırlantanın Sahtesi Nasıl Anlaşılır?
Nereden Pırlanta Almalıyım, Pırlantanın Sahtesi Nasıl Anlaşılır?

Nereden Pırlanta Almalıyım, Pırlantanın Sahtesi Nasıl Anlaşılır?

Nereden Pırlanta Almalıyım, Pırlantanın Sahtesi Nasıl Anlaşılır?

Pırlantanın gösterişli güzelliğine sahip olmak veya sevdiği kişiye bu güzelliği hediye etmek isteyen kişiler, doğru pırlantayı alabilmek için araştırmalar yapmaktadır. Bu noktada en çok merak edilen konu, pırlantanın nereden alınması gerektiği olmaktadır. Özellikle, son dönemlerde gittikçe artan sahte pırlantalar, pırlanta alacak kişilerde bir korku oluşturur. Doğru alışverişi gerçekleştirmek ve orijinal bir pırlantaya sahip olmak isteyen kişiler için lorapirlanta.com Dijital Kanallar Sorumlusu Cumhur Kumaş, bu endişeleri ortadan kaldırmaya yarayacak açıklamalar yaptı.

Orijinal Pırlanta Nereden Alınır?

Orijinal pırlanta alışverişi, direkt olarak bilinen bir pırlanta mağazasından yapılmadığı takdirde kişilerde kuşku yaratmaktadır. Özellikle, internet üzerinden alınacak bir baget pırlanta yüzük veya pırlanta kolye gibi ürünler için kişiler pırlantalarının her birinin orijinal olup olmadığı konusunda kuşkuya düşmektedir. Bazı testlere başvurulmadan öncesinde güvenilir sitelerden alışveriş yapılmasına özen göstermek daha doğru olmaktadır. İnternet üzerinde birçok farklı pırlanta sitesi yer almaktadır. Bazı siteler belirli dönemlerde ciddi oranlarda indirim yaparak dikkat çekmektedir. Piyasa değerinin oldukça altında pırlantalar satılması halinde, bu sitelerden alışveriş gerçekleştirilmesi önerilmemektedir. İnternet sitesiyle ilgili müşteri yorumları okunması büyük önem taşımaktadır. Belirli başlı markalar ön plana çıktığı gibi lorapirlanta.com gibi pırlanta sitelerinden gönül rahatlığı ile alışveriş gerçekleştirilmektedir. Bu tür siteler, her bir pırlanta için bir sicil numarası paylaşmaktadır. Bu numaralar pırlantaların sisteme kayıtlı olduğunu göstermektedir. Bunun yanı sıra markaların ürünleri ile ilgili sundukları ek hizmetlere de dikkat edilmelidir. Bir sorun durumunda ürünlerin garantili olması gerekmektedir.

Sahte Pırlanta Nasıl Anlaşılır?

Pırlantanın sahte olup olmadığını anlamaya yönelik çeşitli uygulamalar bulunur. En doğru tespit için pırlanta satışı gerçekleştiren bir kuyumcuya veya bir pırlanta markası zinciri haline dönüşmüş mağazalardan destek alınmalıdır. Ancak, bu bahsedilecek uygulamalar ile kişiler evde pırlantalarını kendileri de incelemektedir.

İlk yapılan orijinallik testi ışık testi olmaktadır. Pırlantanın eşit açılı kıvrımları, ışığı orantılı bir şekilde yansıtmasını sağlar. Işık tutulup yukarıdan bakıldığında tüm pırlanta yüzeyinin eşit parlaklıkta olması gerekmektedir. Sahte pırlantalar, gerçeği kadar ışık kırılması yaratamayacağından orijinal kadar parlamayacaktır.

bir diğer anlama yöntemi olarak nokta yansıma testi uygulanmaktadır. Yine pırlantanın kendi içerisindeki kırılma özelliğinin test edildiği bu yöntemde, bir kağıda ve kaleme ihtiyaç duyulmaktadır. Kağıt üzerine küçük bir nokta konulur. Pırlantanın düz yüzeyi nokta üzerine gelecek şekilde kağıt üstüne bırakılır. Sivri ucundan bakıldığında noktanın direkt olarak görülmemesi gerekir. Nokta hiçbir dağılıma uğramadan direkt görünüyorsa pırlanta sahtedir.

Son olarak ısı testi de oldukça güçlü bir test şeklidir. Çakmak yardımıyla pırlanta ısıtılır. Ardından bir bardak soğuk suyun içerisine vakit kaybetmeden bırakılır. Orijinal pırlantanın sıcaklık değişimlerine karşı dayanıklılığı son derece yüksektir. Ancak sahte bir pırlanta olması halinde pırlanta suya atıldığında çatlayacaktır.

 

Akhisar Haber

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir