Bıçakçı görevde yaptıkları çalışmaları anlattı
Bıçakçı görevde yaptıkları çalışmaları anlattı

Bıçakçı görevde yaptıkları çalışmaları anlattı

Bıçakçı görevde yaptıkları çalışmaları anlattı

Hüseyin Bıçakçı, Bir süre önce faaliyet yapmamakla suçlanarak görev değişikliği yapılan, Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Gemlik Temsilciliğinin 2011 yılından bu güne kadar yapılan faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu.
Bıçakçı eski yönetim adına yaptığı açıklamasında, ” Genel merkezimizin faaliyet yapmamakla eleştirdiği derneğimizi o günlerde sahipsiz kalan şehit ailelerini motive etmek ve hayattan kopmamalarını sağlamak maksadıyla 2011 yılı başında tüm şehit ailelerinin onayını alarak kurduk. Derneğimizin faaliyetlerine ailelerimize psikolojik destek sağlayarak başladık, daha sonra da Gemlik kamuoyuna tanıttık. Dernek çalışmalarından sonra ailelerimize ziyaretler arttı ve dernekte sıksık bir araya geldik. Şehitlerimiz için şehadet yıldönümlerindemevlüt ve Kur-an’ı Kerimler okuttuk, ailelerimizin Gemlik kamuoyu ile daha sık biraraya gelmesini sağladık. Şehit ailelerinin 18 Mart’larda dahi kısmen hatırlanmasını geride bırakarak neredeyse her gün aranan, hatırlanan günlere gelmelerini sağladık.
Kamuoyuna yansıyan bazı faaliyetlerimiz ise;
Eski ve bakımsız olan ilçemizdeki merkez Şehitliği, B.Kumla, Kurtul, Engürük ve Umurbey’deki şehitlikleri yenilemeye karar verdik. Bununla ilgili ilçemizdeki sanayi kuruluşlarını ziyaret ettik ve gerekli olan granit mermerleri aldık. İşciliklerini ve çevre düzenlemesini Gemlik Belediyesinin üstlendiği şehitlerimize yaraşır örnek şehitliler yaptık. Belediyemizle istişarede bulunarak çiçeklerini sürekli yenilettik . Bayraklarını evlerimizde ütüleyerek sürekli değişimini yaparak şehitlerimizin huzur içinde yatmalarını sağladık.
Derneğimiz faaliyete geçmeden önce şehitimizin isimleri hiç bir yere verilmemişti. Bununla ilgili çalışmalar yaptık, bu çalışmalarımızı Gemlik Belediyesi ile paylaşarak konunun Gemlik Belediye Meslisine ve diğer ilgili kurumlara taşınmasını sağlayarak;
Mehmet Güngör’ün ismini evinin sokağına yakınındaki parka ve Çınar okuluna verdik.
Ethem Yaşar’ın ismini Engürücük meydanına ve Hamidiye İlköğretim Okuluna verilmesini sağladık.
Cem Ünerin ismini Kurtul okuluna verdik.
Adil Şekerin ismini Kurtul meydanına verdik.
Koray Pınarın ismini yeni yapılan bir okula verilmesini sağladık.
Gökhan Aydın’lının isminin Hisartepede yeni yapılan orta okula verilmesini sağladık.
İsmet Armağanı ismini evinin yakınındaki sokağa verdik.
Rüstem Koç’un ismini evinin sokağına verdik.
Özcan Yıldırımın ismini Büyük Kumla meydanına verdik.
Esat Akbaba’nın ismini Körfez ortaokulana verdik.
Muammer Bıçakçı’nın ismini evinin önündeki parka verdik.
Şahin Taşkın’ın ismini merkezde bir sokağa ve Umurbey’de çocukluğunun geçtiği sokağa verdik.
Samet Şekerin ismini evinin bulunduğu sokağa verdik. Sokak tabelalarını dikkat çekmesi için farklı yaparak astık. Son olarak da bayrak logo üstüne yeni tabela yapıp yeniledik.
Parklarda isimleri olan şehitlerimizin büyük boy portrelerini yaptık.
İlçemizdeki bütün şehitlerin resimleri bulanan 50×70 ebadındaki binbeşyüz adet tabloyu, başta okullarımız olmak üzere tüm kamu kuruluşlarına, odalara, derneklere, sanayi kuruluşlarına ve halka dağıttık ve onların tablo yaparak duvarlarına asmalarını sağladık.
Şehit ailelerimize her yıl çeşitli zamanlarda erzak yardımı ve alışveriş kartı dağıtımınıgerçekleştirdik. Dini bayramlarda Gemlik İlçe Kaymakamlığımızdan ailelere nakit Bayram yardımları yapılmasını sağladık.
Evi yanan iki ailemizin evini tadilat yaptık.
Bir ailemizi tek katlı olan yaşadığı eski evi komple yeniledik.
Hayır ve yardım yapmak isteyen vatandaşlarımızı ihtiyacı olan ailelerimize yönlendirdik.
Şehit anne ve babasına, gazi ve eşine Bursa’nın il genelini kapsayacak şekilde yanyana ücretsiz mezar yeri sağladık.
Hasta olan anne babaların dertleriyle birebir ilgilendik, faturalarını ödemekte zorlanan ailelerimizin hayırseverler aracılığı ile faturalarının ödenmesini sağladık.
Ailelerimiz birada olması, bir taraftan da acılarını kısmen unutturmak ve ülkemizin görülmeğe değer yerlerini gezip görmek maksadıyla kültür turları düzenledik. Bu kapsamda 3 kez Çanakkale’ye, 1 kez Konya’ya, 1 kez Edirne’ye, 1 kez Söğüt’e, 1 kez Afyon’a, 1 kez Manisa’ya, 1 kez karadan İstanbul’a, 2 kez denizden boğaz turu, 1 kez deniz uçağı turu düzenledik. Gittiğimiz her yerde Şehitlik ziyaretleri yaptık. Her yıl 26 Ağustosta yapılan Kocatepe yürüyüşünde gece 01:00’de başlayıp, 05:00’da tamamlanan yürüyüşte 14 km’lik sürekli yokuş olan yolu şehit aileleri olarak yürüyerek bu topraklar için şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimizi saygıyla yad ettik.
18 Marta şehitlerimizin afişlerini ilçemizdeki bilbordlara asılmasını sağladık.
Şehitlerimizin videosunu başta basın kuruluşlarımızın olmak üzere bir çok sitede yayınlanmasını sağladık. İki ailemize TV proğramına çıkmasını gerçekleştirdik. Ramazanlarda İftar proğramları düzenledik. Anneler ve babalar gününde piknikler düzenledik. Son iki yılda pandemiden dolayı tüm Türkiye’de olduğu gibi biz de faaliyetlerimize ara vermek zorunda kaldık. Sadece geçen yıl Kurtul piknik alanında açık havada piknik düzenleyerek Şehitlerimiz için Mevlüt ve Kur-an’ı Kerim okunmasını sağladık.
Facebook’ta TV proğramlarına katıldık şehitlerimizi anlattık, 3 kez ailelerle milli ve manevi içerikli film izledik.
Çok isteyipte yapamadığımız Kurtuluş Şavaşı Şehiti Şehit Cemal’in ve arkadaşlarının kabrini Gemlik’e yaraşır bir düzenleme yapılmasıydı.
Bıçakçı; ” Hiç bir zaman kendi şehitimiz için ferdi davranmadık. Görevimiz süresince şehitlerimizin tamamının anne babasına, annemiz ve babamız gibi, eşlerine kardeşimiz, evlatlarına da evladımız gibi davrandık . Hepsi debizi evlatları gibi gördüler. Kendilerine bu anlamda sonsuz teşekkür ederiz. Kuruluşumuz esnasında ve tüm faaliyetlerimizde bizleri hiç yanlız bırakmayan başta Gemlik Belediyesi ve tüm personeli olmak üzere, Gemlik Kaymakamlığı ile diğer kurum ve kuruluşlarımıza teşekkürlerimizi iletiyoruz.
Yeni atanan başkanımızada başarılar dileriz” ifadelerini kullandı.
(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir