Plakalı Eşanjörler Hakkında;
Plakalı Eşanjörler Hakkında;

Plakalı Eşanjörler Hakkında;

Plakalı Eşanjörler Hakkında;

 

Fizik yasaları, bir sistemin enerjisinin dengeye gelene kadar akmaya devam ettiğini açıklar. Termodinamik yasasına göre, her iki sistem arasındaki ısı veya sıcaklık farkları nedeniyle ısı bir sistemden diğerine akar. Eşanjör denge prensibine göre çalışır. Isı eşanjörleri, bir akışkandan diğerine ısı transferinde en önemli rolleri oynarlar.

 

Isı eşanjörlerinin farklı türleri vardır ve plakalı eşanjör (PHE) bunlardan biridir. Plakalı eşanjör, yüzeyden ısıyı çeker ve soğuk sıvıyı sıcak sıvıdan ayırır. Bir plakalı eşanjör, ısıyı bir sıvıdan diğerine taşımak için bir dizi metal plaka kullanır. Bu plakalar, sıvının aralarında hareket edebilmesi için bir kanal dizisi oluşturmak için birbirinin üzerine yerleştirilmiştir.

 

Plakalı Eşanjörlerin Avantajları

 

Plakalı eşanjör, geleneksel ısı eşanjörlerine göre daha avantajlıdır. Akışkanın daha geniş bir yüzey alanına maruz kalması nedeniyle akışkanın plaka üzerine dağılmasıdır. Bu, ısı transfer oranını arttırır ve sıcaklık değişim oranını önemli ölçüde hızlandırır.

 

Günümüzde plakalı eşanjör yaygın olarak kullanılmaktadır ve çok küçük kaynaklı tasarımlarda sıcak su bölümünde milyonlarca kombi kullanılmaktadır. Bu kadar küçük boyuttaki yüksek ısı transfer verimliliği, bir kombide kullanım sıcak suyu (DHW) akışını artırır. Küçük plakalı ısı eşanjörlerinin ev ısıtması ve sıcak su üzerinde büyük etkisi vardır. Daha küçük modeller kaynak yapma eğilimindeyken, büyük iş modelleri plakalar arasında contalar kullanır.

 

Plakalı Eşanjörün Çalışması

 

Plakalı eşanjör, ısıyı akışkanlar arasında iletmek için bir dizi metal plaka içeren bir tür ısı eşanjörüdür. plakalı eşanjör termodinamik prensibine göre çalışır. Bu eşanjörlerde, her bir plaka, kapalı, içi boş boru şeklinde bir kabuğa sahiptir. Plakalar, yarım parçalar arasında ısı alışverişi yapmak için ince dikdörtgen kanallar geliştirilecek şekilde düzenlenmiştir. İşletme sıvısı bu bükülmüş ve dar kanallar arasında hareket eder.

 

Bu eşanjörün plakaları, sıvı akışını kontrol etmek için contalarla çevrilidir. Bu contalar, bir plaka üzerinde yalnızca bir tür sıvı (örneğin ısıtılmakta olan yağ) ve bir sonraki plaka üzerinde başka bir sıvı (sıcak su gibi) dağıtılacak şekilde düzenlenir. Bu düzenlemeden sonra, soğuk ve sıcak akışkanlar dönüşümlü olarak plakadan geçer, bu sayede bir ısı değişimi gerçekleşir. Plakalar geniş bir yüzey alanına sahiptir.

 

Plakalı eşanjörler hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak, hatta uygun fiyatlardan yararlanmak istiyorsanız https://www.experphe.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT Merhaba sevgili okurlar, bu yazıda pek çok kişinin şikayeti olan boyutuna göre …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir