Sıfır Atık Projesinde İlaçlar Toplanıyor
Sıfır Atık Projesinde İlaçlar Toplanıyor

Sıfır Atık Projesinde İlaçlar Toplanıyor

Sıfır Atık Projesinde İlaçlar Toplanıyor

Gemlik Belediyesi İle Umurbey Celal Bayar Teknik ve Meslek Lisesinin ortaklaşa yürüttüğü sıfır atık projesinde kullanılmayan ilaçların toplanılmasına başlandı.
Gemlik Belediyesi Temizlik İşleri müdürü Ahmet Dedetürk ve ekibi tarafından ilçe genelinde çok sayıda eczaneye konulan kutularda biriken ilaçlar teslim alınarak imha edileceği alana götürüldü.
Temizlik işleri müdürü Dedetürk, “belediye başkanımız tarafından başlatılan bu güzel uygulama büyük ilgi gördü. İlçe genelinde çok sayıda noktaya yerleştirilen atık kutularında biriken ilaçları ekiplerimiz ile birlikte toplamaya başladık. Toplumsal bilinci ve duyarlılığı da artırmaya yönelik bu çalışmada bizlerde kurum olarak sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. Proje başlangıcında ifade edildiği gibi yılda yaklaşık 300 ton tıbbi ilaç atığı suya ve toprağa karışıyor. Bu sadece insanlık için değil doğadaki tüm canlılar için zararlıdır. Hastalandığımızda ilaç kullanmak ne kadar önemliyse, bu ilaçların toprağa karışmasını engellemek de o kadar önemlidir. Atık ilaçların suya karışması vücudumuzdaki hormonal sistem ve ya bağışıklık sistemimize zarar verebilir. Bu topladığımız ilaçlar profesyonel bir firma tarafından imha edilecek. Tüm vatandaşlarımızdan tarihi geçen ilaçları bu noktalara atmasını bekliyoruz” çağrısında bulundu.
(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi Bana göre, 31 mart seçimlerinin çok kısa analizi şöyledir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir