DURDU’DAN MKS ÇIKIŞI, ‘’GEMLİK’TE ALGI POMPALANIYOR’’
DURDU’DAN MKS ÇIKIŞI, ‘’GEMLİK’TE ALGI POMPALANIYOR’’

DURDU’DAN MKS ÇIKIŞI, ‘’GEMLİK’TE ALGI POMPALANIYOR’’

DURDU’DAN MKS ÇIKIŞI, ‘’GEMLİK’TE ALGI POMPALANIYOR’’

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi oturumunda da, Gemlik’te yapılan protesto ve MKS Marmara konusu gündeme geldi. CHP Meclis Üyesi Zafer Yıldız’ın söz almasıyla başlayan konuda, MHP’li Meclis Üyesi Osman Durdu, CHP’li Meclis Üyeleri Galip Gür ve Emir Birgün de konuya dahil oldu.
Çevre Kirliliği ile alakalı konuda söz alan CHP Meclis Üyesi Zafer Yıldız; ‘’Dün Gemlik Belediye Başkanımızın çağrısıyla, suyun alınması ve deşarj edilmesi ile alakalı dikkat çekmesi söz konusuydu. Bu partinin değil, tüm Bursa’nın, Marmara’nın sorunu. Maalesef, Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından izinleri verilmiş. Mahkeme kararı ile iptal edilmezse, yapılacak gibi duruyor. Bilim adamları, bu konuya karşı, bizler de karşıyız.’’ Şeklinde konuştu.
MHP Meclis Üyesi Osman Durdu ise; ‘’CHP Grubunun bir algı propagandasını burada yaşamıştık. Bu kurumla alakalı ciddi bir önyargı var. Helal, haram düşüncesi olan, 1976 yılından bu yana Gemlik’te hizmet veren, yüksek katma değer sağlayan bir kurum. 350 çalışanı, 1000 üzeri de ekmek yiyeni var.
İKTİDARA YAKIN BİR KURULUŞ
Şöyle bir algı pompalanıyor. İktidara yakın bir kuruluş, çevre hassasiyeti gözetilmemiş. Gibi bir algı var. Üniversitenin biyolojik yaşama zararı olmadığı şeklinde de bir raporu var. Yaklaşık 12 kurumun olumlu görüşü var. Tarım Bakanlığının üniversiteden istediği görüşü var. Görüşte, canlılığa zarar vermediği görülüyor. 25 milyar metreküplük denizde, 5 bin metreküp su alacak.
HUZURUN VE BARIŞIN KENTİ DEYİP, HALKI MEYDANLARA ÇAĞIRIYORSUN
Burada özellikle senaryo oluşturuluyor, Bakanlık, 35 dereceye kadar izin vermiş. Bu kuruluş 26 derece yapacağını söylüyor. Algı oluşturuluyor. Gemlik’in her tarafına billboardlar asılıyor. Halkı meydanlara çağırıyor. Şunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Türkiye Cumhuriyet Devletinin 12 kurumu olumlu görüş vermiş. Siz neye göre algı yaratıyor, halkı meydanlara çağırıyorsun. Huzurun ve barışın kenti derken, Gemlik’i meydanlara çağırıyorsun’’ dedi.
CHP’Li Meclis Üyesi Galip Gür; ‘’Osman Bey, avukat gibi konuşuyorsunuz’’ sözüne, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş; ‘’Şehir hastanelerine karşı gelen, nükleer santrallere karşı gelen de aynı zihniyetti’’ şeklinde cevap verdi.
Osman Durdu’nun; ‘’Bilgi yok. Bilimsel bilgi yok’’ şeklinde çıkışına ise Emir Birgün; ‘’Boğaziçi Üniversitesi ve ODTÜ’den rapor alınmış’’ şeklinde yanıt verdi. Osman Durdu ise; ‘’Parayla alınmış rapor onlar’’ şeklinde tepki gösterdi.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti. Temsili olarak Gemlik Emniyet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir