Süper Ligde Oynayıp Amatör Kümeye Düşen Takımlar
Süper Ligde Oynayıp Amatör Kümeye Düşen Takımlar

Süper Ligde Oynayıp Amatör Kümeye Düşen Takımlar

Süper Ligde Oynayıp Amatör Kümeye Düşen Takımlar

Türk futbolunda zaman zaman sürpriz durumlar yaşanabiliyor. Bir zamanlar siper ligde top koşturan takımlar şimdilerde çok da ilgi görmüyor. Bir zamanlar Süper Ligde diğer takımların korkulu rüyası olan ve Avrupa’da ülkemizi temsil eden takımlar günümüzde birer birer eriyor. Bir zamanlar Süper Ligde son derece başarılı olan bazı takımlar günümüzde başarıdan oldukça uzaktır. Bu takımların başarısızlıkları futbol puan durumu ile belirleniyor.

Türk futbolunda Süper Ligde başarıları ile adından söz ettiren bazı takımlar şimdilerde borç ve gelir düşüklüğü nedeni ile kötü zamanlar geçiriyor. Bir zamanlar Süper Ligde mücadele gösteren Erciyesspor 3 yıl içinde amatör kümeye düştü.

Gaziantepspor İkinci Lige Düştü

Gaziantepspor Süper Ligin önemli takımları arasında yer alıyordu. Ancak 2016-2017 yıllarında ne yazık ki Süper Ligden düştü. Gaziantepspor 1. Ligin ilk sezonunda 17 maç yaparak yalnızca 4 puan kazanabildi

Bu nedenle de -31 puan ile son sırada yerini aldı. Süper Ligden ayrılmasının üzerinden bir yıl geçmişken Gaziantepspor maddi yetersizlikler nedeni ile faaliyetlerini sonlandırmayı düşünmeye başladı. Gaziantepspor Spor Toto 1. Ligde çok kötü sonuçlar elde ederek küme düştü. Mr Fanatik sitesinde daha fazla bilgi bulabilirsiniz.

Mersin İdman Yurdu

Mersin İdman Yurdu 2015-2016 sezonunda Süper Ligde oynuyordu. Ancak sezon sonunda başarı elde edememesi nedeniyle TFF 1.Lige düştü. Mersin İdman Yurdu sonraki sezon ise 2. Lige düşerek başarısızlıklarına bir yenisini daha ekledi. Mersin İdman Yurdu takımı ligin ilk döneminde -9 puan ile son sırada yer aldı. Bunun yanında -77 averaj ile oldukça zor durumda

Kayseri Erciyes Spor

Kayseri Erciyes 2014-2015 yılları arasında Süper Ligde oynarken kötü gidişat nedeni ile TFF 1. Lige düştü. Sezonun bitmesine 9 hafta kalan ise 3. Ligden amatör kümeye düştü. 3. Lig 2. Grup içerisinde 18 takım içinde 0 puan olarak sezonu sonuncu tamamladı.

Ligin ilk yarısında 3 maçtan 3 puan toplasa da bu puanları FIFA sildi. Kayseri Erciyes Spor borçlarını ödemediği için puanları silindi. Kayseri Erciyes Spor bundan 3-4 yıl önce Süper Lig’de oynarken sonrasında amatör kümeye düştü.

Orduspor Bölgesel Amatörde

Orduspor 2012-2013 yıllarında Süper Ligde mücadelesini sürdürürken ertesi yıl TFF 1. Lige düştü. Ünlü teknik direktör Hektor Cuper’la zirveyi hedefleyen takım Süper Ligden düşmesinin ardından kendini toparlayamadı. Orduspor günümüzde bölgesel amatör lig takımı olarak faaliyetlerine devam ediyor. Ancak Orduspor bölgesel amatör liginde de lig sonuncusu. Mr Fanatik adresinde daha fazla bilgi yer alıyor.

Eskişehirspor

Eskişehirspor 2015-2016 sezonunda Süper Ligde oynarken sonrasında düştü. Son zamanlarda ise krizlerle daha çok gündeme gelmeye başladı. Eskişehirspor maddi sıkıntılar yaşaması nedeni ile sürekli olarak yönetimde de değişiklikler oluyor. Günümüzde ise TFF 1. Ligde tutunmaya çalışıyor. Eskişehirspor’un biriken borçları oldukça fazla olduğu için takımı zor duruma sokuyor.

 

 

Samsunspor

Samsunspor 2011-2012 yıllarında Süper Ligden düşen takımlardan biri. Kulübün biriken borçları oldukça fazla. Kulüp özellikle son zamanlarda TFF 1. Lige tutunmaya çalışıyor. Ancak bu şekilde devam ederse serbest kalacak futbolcuların elde tutulması için büyük bir çaba gerekecek.

Samsunspor birkaç sezondur aldığı desteklerle ayakta kalmayı başardı. Ancak yine de ilerisi için sıkıntılı durumlar söz konusu olacak gibi duruyor. Spor gazetesi başlıkları o dönemde Samsunspor ile ilgili çokça habere yer verdi.

Manisaspor

Manisaspor’da 2011-2012 yıllarında Süper Ligde mücadele veren takımlardan biriydi. Ancak ne yazık ki sezon sonunda küme düşen takımlardan biri oldu. Manisaspor TFF 1. Ligde de 17. Sırada. Biriken borçlar nedeni ile FIFA’dan da sürekli olarak yaptırımlar geliyor. Borçları nedeni ile FIFA tarafından 9 puanı silinen takım son zamanlarda zor dönemlerden geçiyor. Mr Fanatik sitesinden daha detaylı haberleri öğrenebilirsiniz.

Sakaryaspor

Sakaryaspor uzun yıllar Süper Ligde mücadele eden takımlardan biri olmuştur. Ancak 2007-2008 sezonunda takım 1. Lige düşmüştür. Bu tarihten sonra ise takım bir türlü kendine gelemedi. 1. Lige düştükten sonra ertesi sezon yükselmek için play-off maçları oynayan takım Boluspor’a yenilerek ligde kalmaya devam etti. Sonrasında yaşadığı mali problemler nedeni ile bir sezon sonra 2. Lige düştü.

Bir dönem takımın kupası ile haczedilmek istendi. Bunun yanında zaman zaman transfer yasakları ile de takım iyice kötü duruma düştü. Spor Toto 2.lige yükselen Sakaryaspor futbolcuların maaşlarında sıkıntı yaşanması nedeni ile yine ceza ile karşı karşıya.

Kocaelispor

Kocaelispor yıllarca Süper Ligin önemli takımları arasında yer aldı. Ancak günümüzde ayakta kalabilmek adına büyük mücadeleler veriyor. Kocaelispor’un iki tane Türkiye Kupası bulunuyor.2009 yılında TFF 1. Lige düşmesinin ardından ekonomik krizler de baş göstermeye başladı. Oyuncuların maaşlarının ödenmemesi nedeni ile de FIFA ile sorunlar yaşandı. Günümüzde ise Kocaelispor 3. Ligde tutunma savaşı vermekte.

Karşıyaka

Karşıyaka 1995-1996 yıllarında Süper Ligde mücadele veriyordu. 16 sezon boyunca Süper ligde oynamasının ardından uzun zamandır başarı elde edemiyor. Takım 2016 yılında da 2. Lige düştü. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle zor günler yaşayan Karşıyaka yatırımcı arayışında. 2. Lig Beyaz Grupta yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeni ile 6 puanı kesilen takım eğer yatırımcı bulamazsa daha zor zamanlar da yaşayabilir.

Altay

Altay, UEFA kupasında ilk defa mücadele eden takım olsa da günümüzde 2. Lig Beyaz Grupta tutunmaya çalışıyor. Altay’ın yüksek meblağlardaki borçları nedeni ile transfer yasağı da var. Ligde ikinci sırada olan Altay takımı mali sıkıntıların üstesinden gelmeye çalışıyor.

İzmirspor

İzmirspor Süper Ligde 14 sezon boyunca mücadele eden bir takım. Ancak 50 yıldır üst liglere çıkamıyor. 2004 yılında TFF 1. Ligden düşen takım sonrasında ne yazık ki toparlayamadı. 6 yıl Bölgesel Amatör Ligde mücadele ettikten sonra ekonomik krizden çıkamadı.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu Gemlik Belediyesi memur başkan yardımcısı Birol Kartı oldu. Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir