PERKOTEK Turnike Sistemlerinin Önemi ve Kullanımı
PERKOTEK Turnike Sistemlerinin Önemi ve Kullanımı

PERKOTEK Turnike Sistemlerinin Önemi ve Kullanımı

PERKOTEK Turnike Sistemlerinin Önemi ve Kullanımı

PERKOTEK Turnike Sistemlerinin Önemi ve Kullanımı
PERKOTEK Turnike Sistemlerinin Önemi ve Kullanımı

 

Turnikeler günlük hayatımızda birçok kurumda karşılaştığımız sistemlerdendir. Turnike kullanmanın kurumlar ve kişiler için sağladığı çok fazla avantaj bulunur. Turnikeler kullanım amaçlarına göre genel olarak ikiye ayrılırlar. Bunlardan bir tanesi kişilerin serbest olarak geçişlerine izin verilen turnikelerdir. Bu sistemdeki turnikelerin amacı kişilerin binalara girişinin düzenli bir şekilde olmasını sağlamaktır. Günümüzde birçok resmi ve özel kurumlarda bu sistemler kullanılmaktadır.

Çok sayıda kişinin giriş çıkış yaptığı alanlarda kullanılan turnikeler sayesinde insanların birbirleri ile kargaşa yaratmadan sorunsuz bir şekilde giriş çıkış yapmaları sağlanır. Giriş ve çıkışlar bu şekilde kontrol altına alınır. Bir diğer turnike sistemi ise farklı cihazlar ile entegre olarak çalışan ve sadece belirli kişilerin girişine izin verilen sistemlerdir. Personel takip sistemlerinden olan kartlı sistem, parmak izi okuma, yüz tanıma ve şifreli geçiş işlemlerinin tamamı turnikelere bağlanarak çalıştırılabilir. Bu sayede turnikeye bağlı olan sisteme giriş yapan kişiler kolaylıkla turnikeden geçerler ve yetkisi olmayan hiç kimse için turnikeler açılmaz.

Turnikelerin Çalışma Mantığı Nasıldır?

Turnike sistemleri nasıl çalışır sorusunun cevabını şu şekilde verebiliriz. Öncelikle sistemde kullanılan turnikenin yüz tanıma, kartlı sistem ya da parmak okuyucu sistemler ile bağlantısı yapılır. Turnikelerden kimlerin geçişine izin verilirse o kişiler sisteme eklenir. Sonrasında turnike sisteminden geçme yetkisi olan herkes sistemi aktif hale getirdiğinde sürekli olarak kilitli olan turnikelerin kilidi belirli bir süre açılır. Süre dolduğunda sistem yeniden turnikelerin kolunu kilitler ve başka bir yetkili kişi gelene kadar kilitli kalır. Turnike sistemleri genellikle işyerlerinin yemekhanelerinde ve tuvaletlerinde kullanıldığı gibi bazı özel ya da yönetimde olan kişilerin geçişleri için de kullanılabilir.  Farklı amaçlar ile

AVAX Otopark bariyeri

Sıfırdan bir işletme oluşturmak, var olan işletmenize otopark alanı yapmak veya yaşam alanlarınıza araçlarınızı güvenli bir şekilde park edebileceğiniz sistemler ister misiniz? AVAX markasını kendi bünyesi altında üreten ve Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’da da satış sunan perkotek.com ailesi, sizlere uygun fiyatlardan bu ürünleri satın alma olanakları veriyor. Otopark bariyeri ürünleri ile fark yaratmak ve bu alana damgasını vuran ürünleri doğrudan sipariş etmek ister misiniz? Her alanda popüler hizmetleri tarafınıza ulaştıran web sitemiz, günümüz standartlarında yüksek kalitesi ile göz dolduran bu ürünleri satın alma şansları vermekten de geri kalmıyor.

Aynı zamanda herhangi bir personele ihtiyaç duymadan, personel takip sistemleriyle bu ürünleri destekleyebilirsiniz;

 

Kartlı geçiş sistemi

Parmak izi okuma sistemi

İris tanıma sistemi

Yüz okuyucu sistemler

Bilet al – ver sistemleri

Uzaktan kumandalı sistemler

Kolay kurulabilen yapısıyla her alana uyum sağlıyor!

Kullanacağınız alanlar için 3 metre, 5 metre veya 6 metre olarak tasarlanabilen bu ürünler, tamamen sizlere kullanışlılığı sağlamaktadır. Perkotek ailesi olarak, bu alanda üstün performans almanıza yardımcı olan ürünleri tarafınıza ulaştırmayı ihmal etmemektedir. Siz de bu alanda kalitesiyle ön plana çıkan ve pek çok kişinin tercihi konumunda yer alan ürünleri sipariş etmek adına hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz. Lider konumuyla göz dolduran Perkotek, sizlere otopark bariyeri ürünlerini tamamen bütçenize duyarlı bir şekilde sunmayı ihmal etmemektedir. Bu alanda hit kazanmış ve alanının lider ürünlerini tarafınıza ulaştıran Perkotek, her daim “müşteri memnuniyeti” esaslı çalışmaları ile Türkiye’nin neresinde olursanız olun, güvenli bir gönderim ağı yaratmaktadır.

 

Birinci sınıf malzemeler ile desteklenen bu bariyer ürünleri aynı zamanda flaşör desteklidir! Böylelikle araç veya insan altındayken kesinlikle aşağı inmez, araçları çok daha güvenli bir yapıda kontrol etmenize olanaklar tanınır. Bu alanın hit kazanmış olan ürünlerini doğrudan sipariş etmek ve güvenli bir ortam zemini yaratabilmek açısından hemen tercihinizi bizlerden yana kullanın. Otomatik bariyer ürünleriyle ön plana çıkmak ve her anlamda hit ürünleri satın almak ister misiniz? Hemen siz de bizimle iletişime geçebilir, bu alanda isim yapmış olan ürünleri sipariş etme farkına ulaşabilirsiniz. Günümüz standartlarında önem kazanmış olan Perkotek, bugüne kadar 60,000’den fazla ürünü müşterileriyle buluşturmuş ve öncü fırsatları da doğrudan ele alabilme olanakları sağlamıştır. Her anlamda lider olan firmamızı tercih ederek siz de hit kazanmış olan ürünleri görüntüleme ve sipariş etme olanaklarına ulaşabilirsiniz.

EL DEDEKTÖRÜ ve X RAY CİHAZLARI

El dedektörü, metalleri algılayan metale karşı hassas yapıda oluşturulmuş cihazlardır. Kolay taşınabilir, hafif olması sebebi ile dedektörler arasında rağbet gören cihazlardır.

Metal el dedektörü, adından da anlaşılacağı üzere metallere yaklaştığında sesli, ışıklı veya titreşimli uyarı verir. El dedektörleri genelde güvenliği sağlamak amacı ile kullanıldığı gibi, hobi ve define amaçlı, arkeolojik kazı çalışmalarında da kullanılmaktadır.

Fakat toplumumuzda hemen hemen kalabalık insan topluluğunun olduğu alışveriş merkezleri, adliyeler, spor salonları, havaalanları gibi yerlerde güvenlik amaçlı kullanılması daha yaygındır. Metal el dedektörü yüksek duyarlılık ve hassasiyet derecesine sahip bir cihazdır. Hassasiyet derecesinin ayarlanabilir olması özelliği de artı bir avantaj sağlamaktadır.

Özellikle insan geçişinin yoğun olduğu yerlerde üst araması yapıldığında toka, yüzük, bozuk para gibi eşyalarda cihazın uyarı vermemesi ayarlanabilmektedir. Yaklaşık olarak cihaz aranmak istenen şey üzerine doğru 2 cm. ile 7 cm. arasında yaklaştırılırsa kesin sonuç alınabilmektedir. X ray cihazları gibi Kesici, delici aletler gibi, silah, tüfek gibi suç unsuru oluşturacak aletleri anında tespit etmektedir.

El dedektörü, 9 Volt’luk pil ile çalışmaktadır. Şarj edilebilir bir özellik taşımakta olup, bataryanın düşük olduğu zamanda yine sesli veya ışıklı uyarı vermektedir. Ayrıca en önemli özelliklerinden birisi de diğer X ray cihazları gibi radyasyon yaymazlar.

El dedektörleri, kapı üstü detektörlerin kurulamadığı alanlarda tercih edilir. Ayrıca kapı üstü detektörlere göre kişinin üzerinde bulunan suç aletinin yerini tam olarak işaretleyerek açığa çıkarır. Oluşturduğu elektromanyetik alan sayesinde zararlı aletler tespit edilir.

 

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT Merhaba sevgili okurlar, bu yazıda pek çok kişinin şikayeti olan boyutuna göre …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir