ÜLKÜ OCAKLARI GEMLİK İLÇE BAŞKANLIĞINDAN FAALİYETLERİNİ AÇIKLADI
ÜLKÜ OCAKLARI GEMLİK İLÇE BAŞKANLIĞINDAN FAALİYETLERİNİ AÇIKLADI

ÜLKÜ OCAKLARI GEMLİK İLÇE BAŞKANLIĞINDAN FAALİYETLERİNİ AÇIKLADI

ÜLKÜ OCAKLARI GEMLİK İLÇE BAŞKANLIĞINDAN FAALİYETLERİNİ AÇIKLADI

Ülkü Ocakları Gemlik İlçe Başkanı İsmail BAYDAR faaliyet raporunu açıklarken sözlerine şu şekilde devam etti.
Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren gece gündüz demeden, bıkmak usanmak bilmeden, yorulmadan, yılmadan, yıkılmadan bayrağı devraldığımız noktadan bir adım daha öteye götürmenin mücadelesini verdik,vermeye de devam ediyoruz.
Bu bayrak Hak Davasının Mukaddes Bayrağıdır.Bu bayrak; İslam’ın ve Türklüğün son umudu olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yılmaz ve sarsılmaz iman sahibi gençlerinin Başbuğ Alparslan Türkeş Önderliğinde oluşturduğu, bugün yolbaşçılığını Bilge Lider Dr. Devlet Bahçeli Bey’in yaptığı Ülkücü-Milliyetçi Hareketin Bayrağıdır. Bu Hareket Türk Milleti’nin; Tarihin bilinen ve bilinmeyen çağlarından itibaren bağrından çıkardığı bütün Türk Devlet’ lerinin tecrübe ve töresine sahip, onunla yoğrulmuş bir harekettir. Bu hareketin tek gayesi; Milletin bin bir meşakatle kurduğu son bağımsız Türk Devleti’ni çağlar üzerinden sıçratarak aleme nizam vermektir. Bu gayenin bu ülkünün adı “Kızıl Elma’dır”. Bunu sağlamanın yolu da öncelikle Türk Birliğini yani Turan’ı sağlamaktır. Biz de çıkmış olduğumuz bu Turan yolunda Gemlik Ülkü Ocakları olarak bayrağı devraldığımız süreçte sayısız etkinlik ve organizasyonlara imza attık.
Kaymakam, Müftü,ilçe milli eğitim müdürü,çeşitli STK lar , Emniyet Müdürü ve Jandarma komutanımızı ziyaret ettik.
“Ülkü, Ülke ve Gemlik Sevdalısı” Genç Bozkurtlarımızla birlikte ilk etapta ” Ülkü de Birlik” temalı pikniğimizi ve dağ yürüyüşümüzü düzenledik. Piknik sonrasında ,çevreçilik milliyetçilik teması altında geçlerimiz ile sahilimiz de çevre temizliği yapıldı.
107 adet fidan dikimi gerçekleştirildi,Şehitlerimiz için çarşı camisinde mevlüt okutuldu ,sabah namazında çorba ikramında bulunuldu,
gençlerimiz her hafta okul toplantılarını gerçekleştirdi,Futbol turnuvuları düzenlendi,satranç turnuvaları mız oldu,ilçemizde “vatan yahut silistre” tiyatro gösterisi düzenlendi,çesitli akademisyenler gençlerimize gündeme ve tarihimize dair konferans verdi,münezaralar yapıldı, her hafta perşembe Sohbetleri düzenlendi.
Soğuk kış aylarında 100 adet hayvan barınma evi ilçemizin çeşitli yerlerine bırakıldı.Sokak hayvanlarımız beslenildi.
“Ocak sıcak tutar”kampanyamız ve sosyal projeler altında 470 ihtiyaç sahibi çocuğumuz kış öncesi giydirildi.
“Ramazan Kumanya Yardımı” kampanyamızda Her yıl artarak çoğalan yardımlar ile hedeflediğimiz 750 kumanyanın 630 adetine ulaşılıp dağıtımı yapıldı.
23 Nisan ulusal egemenlik çocuk Bayramı’nda 140 çocuğumuza bayram hediyesi dağıtıldı.
Anneler gününde 100 annemize hediye verildi.
Pandemi döneminde ihtiyacı olan tüm ailelerin ihtiyaçları gençlerimiz tarafından giderildi,
Ankara ziyaretlerimiz yapıldı,
Başbuğumuz ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk için anma programları düzenlenip lokma döktürüldü mevlüt okutuldu,
Doğu Türkistan yürüyüşü yapıldı,
Geleneksel ve Her yıl yapılan ilçemizin de yoğun bir katılım sağlayıp üç gün süren “Alparslan Türkeş gençlik otağının “bu yıl üçüncüsü yapılıp genel merkez sanatçılarımız ve mehteran,getirildi.
Çarşı merkezine ocağımız taşınıp iki katlı hizmet binasına geçildi.
Şehir dışından gelen Üniversiteli gençlerimiz için misafirhane hizmete açıldı,
hukuk fakültesi öğrencilerimiz için özel kütüphane yapıldı,
İngilizce ve Almanca özel derslere başlanıldı,
Türk eğitim-sen den öğretmenlerimiz öğrencilerimize etüt merkezimizde ders vermeye başladı,gençletimizSatranç turnuvasında bölge ikinciliği ve üçüncülüğü aldı.
Ayrıca Bu süreçte ilçemizin değerli büyüklerini ziyaret ederek hayır dualarını aldık. Mütemadiyen ilçemizde yaşayan milletimizin, ayrım yapmaksızın her kesiminin düğün, nişan, mevlüt, açılış, asker eğlenceleri gibi organizasyonlarına katılarak yanlarında olduk. Cenaze merasimlerine katılarak onların acısını paylaştık. İlçe Ocaklarımızın düzenlediği konser, konferans, tiyatro vs. etkinliklere katıldık. İlçemizde 1000 kişiye aşure dağıtımı yaparak kerbela şehitlerimize Kur’an-ı Kerim okuduk,2000 kişilik iftar programı düzenledik, İlçemizde ilk olmak kaydı ile bir sivil toplum kuruluşu olarak “Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı” ile bunların verdiği zararlara dikkat çekebilmek adına çeşitli programlar ve sosyal sorumluluk projeleri sergiledik.
“Deprem de yapılması gerekenler”adı altında farkındalık yaratarak ilçemizin çeşitli yerlerine ilan ve afiş asımı yaptık, Okulların açılması sonrasında bazı ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin eksikliklerinin tamamlanmasında yardımcı olduk. İhtiyaç sahibi ailelere gücümüz yettiği oranda hayırsever ülküdaşlarımızın ve hemşehrilerimizin katkılarıyla destek sağladık.
Düzenli olarak haftada 2 gün seminerlerimize yağmur, çamur demeden ara vermeden devam ettik.
Ülkü ve ülke şehitlerimizi kabirlerini ziyaret ederek dua ettik. Erol abimiz için özel program düzenleyip ismi verilen cadde de ikramda bulunuldu.
Dosta güven düşmana korku veren yiğit bozkurtlarımız ve Asenalarımız “andımız” yürüyüşümüzü üniversite önünde gerçekleştirdi. Yürüyüşün akabinde üniversite önünde saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşımızı okuduk. Sonrada “Ülkücü Yeminimizi” gururla ve gür bir sesle haykırdık.
Ankara’da gerçekleştirilen büyük gençlik kurultayına asenalarımızla birlikte geniş bir katılım sağladık.
Baydar sözlerine son verirken şöyle devam etti; Tüm bunları ve buraya sığdıramadığımız daha nice etkinlik ve faaliyetleri göreve geldiğimiz süreçte,her koşulda canını dişine takarak yanımızda yürüyen tüm ocak yöneticilerimize, okul ve mahalle temsilcilerimize, ocağımızın genç bozkurtlarına, her daim yanımızda duran dava arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Ülkü ocakları bu vatanın gençlerinin emrinde olmaya ve bu ülke için her bir gencimize son nefesine kadar hizmet etmeye devam edecektir.
“Ayinesi iştir Kişinin Lafa bakılmaz “
Dedi.
(Son Güncelleme: 14 Kasım 2021)

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir