80 sporcu bir alt kuşaktan bir üst kuşağa terfi etti
80 sporcu bir alt kuşaktan bir üst kuşağa terfi etti

80 sporcu bir alt kuşaktan bir üst kuşağa terfi etti

80 sporcu bir alt kuşaktan bir üst kuşağa terfi etti

Gemlik Gençlik merkezi Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle Kapalı Spor Salonunda açılmış olan karate kursunun ilk 4 aylık eğitimini başarıyla tamamlayan 80 sporcu bir alt kuşaktan bir üst kuşağa terfi etti. Başarılı sporcular için Kapılı spor salonunda sertifika töreni düzenledi.
80 sporcu izin düzenlenen kyu sertifika törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Adnan Ulug , İlçe Spor Müdürü Berkant Atasoy Milli eğitim şube Müdürümüz sayın Muhammet Ikinci, , Gemlik Belediye Meclis Üyesi ve Gemlik Belediye Spor Kulüp Başkanı Sayın Durmuş Uslu, Belediye Meclis Üyesi Sayın Mahir Dağ , MHP İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz ve Gemlik Spor Kulübü Başkanı Cumhur Aydın ,ve çok sayıda sporcu velisi katıldı.
Antrenör Dilek Salum Eker kuşak atlamak için Beyazdan sarıya 4 aylik,Sarıdan turuncuya 8aylik,Turuncudan yeşile 12 aylık,Yeşilden maviye 16 aylik, Maviden kahverengiye 20 aylık bir eğitim gerektiğini belirterek
Milli hakem ve 16 yıldır Antrenörlük yapan biri olarak karate sporuyla uğraşan gençlerimizde sadece sportif olarak değil sosyal, kültürel ve psikolojik olarak pek çok açıdan gençlerde olumlu gelişmeler yaşanmaktadır
Bir savunma sanatı olarak kabul gören karate de olgunluğa, deneyime ve ustalığa büyük önem gösterilmesi gerektiğini vurgulayan milli hakem Dilek Salum Eker ‘Karate Sadece beden gücü olarak değil, zihin ve konsantrasyonla bütünlük sağlayan bir güce ihtiyaç vardır ‘şeklinde konuştu.
Kuşak sistemi ve renkleri hakkında da bilgi veren Salum şunları söyledi ‘
Karatede ulaşılan seviye kuşak ve renklerle sınıflandırılmaktadır. Beyaz kuşaktan başlayan sistemde en yüksek derece siyah renk kuşağa sahip olmaktır. Siyah kuşak sahibi olabilmek büyük bir deneyim gerektirir. Kuşak renkleri ayrıca iki aşamalı olmaktadır. İlk olarak derece ve renkler Kyu sistemi ile başlar. Bu sistemi tamamlayanlar Dan seviyesi ile derece almaya devam etmektedir.
Karateye yeni başlayanlar Kyu sisteminde beyaz kuşak ile başlamaktadır. Beyaz kuşağı takip eden sarı, turuncu, yeşil, mavi ve kahverengi kuşaklar gelmektedir. Siyah kuşak ise kahverengiden sonra gelinecek en üst seviyedeki renk olmaktadır. Her kuşağın rengiyle birlikte temsil ettiği bir aşama ve özellik bulunur.
İlk renk olan beyaz, masumiyeti temsil ederken, ikinci aşama sarı renk ise kök salmayı temsil eder. Turuncu verimliliği, yeşil renk ise büyümeyi temsil eder. Mavi rengi taşıyan kuşak ise gelişmeyi simgelerken kahverengi kuşak artık tehlikeyi temsil eden renktir. Siyah kuşaktan sonra en iyi derece olarak kahverengi kuşak gelmektedir.. Siyah kuşak sahibi olabilmek sabır ve çalışma gerektiren uzun bir yoldur. Bu yolda ilerlerken seviye atlama bekleme sürelerinde antrenmanlar bırakılmamalı, düzenli olarak devam edilmelidir. Bekleme süresinin sonunda konsantrasyon ve kondisyon gerektiren bir sınav olduğu unutulmamalıdır.
(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT Merhaba sevgili okurlar, bu yazıda pek çok kişinin şikayeti olan boyutuna göre …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir