Bulut; Zeytinde Tesisleşme Zorunluluğumuz Var

Bulut; Zeytinde Tesisleşme Zorunluluğumuz Var

Cumhur İttifakı Ak Parti Belediye Başkan Adayı Berkay Bulut, Gemlik Ticaret Borsasını ziyaret etti. Borsa’da yapılan ziyarette, zeytin ve zeytincilik ile alakalı projelerini anlatan Bulut, tesisleşme ve lisanslı depoculuk konusuna dikkat çekti.

Bulut; Tesisleşmeliyiz

Borsa ziyaretinde Borsa Başkanı Özden Çakır tarafından karşılanan Belediye Başkan Adayı Berkay Bulut’a ilçe başkanı Yaşar İslam ve yönetimi de eşlik etti.

Gemlik’te uzun zamandır düşünülen tesisleşme konusunda önemli adımlar atacağız.  Bununla alakalı programımızı hazırladık. Zeytin Gemlik’in ekonomik anlamda çıkış noktalarından biridir. Bu nedenle, sizlerle bir araya gelerek, fikir alışverişi yapacak ve tesisleşme hamlesini en kısa sürede başlatacağız.

Lisanslı Depoculuk Zeytine İvme Kazandırır

Bu kapsamda üreticilerimizin ve bölgemizdeki esnaf kardeşlerimizin, ihtiyaçlarını karşılayabileceği Lisanslı Zeytin Depoculuk projemizi hayata geçireceğiz.
Yıllık yaklaşık 10 bin ton depolama kapasitesine sahip olacak olan tesisimizin bünyesinde laboratuar, arıtma tesisi, kantar ve teknik gıda analizlerinin belgelendirildiği bir analiz merkezi de kurulacaktır.
Son yıllarda pazardaki ağırlığını kaybeden Gemlik Zeytini markasını tekrardan dünya klasmanında üst seviyelere çıkaracak faaliyetlerimiz belediyemiz tarafından organize edilip desteklenecektir” dedi.

Bulut, Gemlik zeytinin özelliğinin koruması adına belli tat ve değerde olması gerektiğini vurgularken, ”her üreticiden alınan zeytinin farklı tat olduğundan marka değeri adına sorunlar yaşanabiliyor. Üretilen zeytinin büyük bölümü benzer özellikler taşırsa, marka değerlerini daha önemli noktaya getirir” şeklinde konuştu.

(Son Güncelleme: 20 Mart 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir