Çevreci Gübre Fabrikası İnşaatı Sürerken, Tanıtım Ziyaretleri de Devam Ediyor
   Çevreci Gübre Fabrikası İnşaatı Sürerken, Tanıtım Ziyaretleri de Devam Ediyor

   Çevreci Gübre Fabrikası İnşaatı Sürerken, Tanıtım Ziyaretleri de Devam Ediyor

   Çevreci Gübre Fabrikası İnşaatı Sürerken, Tanıtım Ziyaretleri de Devam Ediyor

Gemlik’te faaliyet gösteren Gemlik Gübre fabrikası içerisinde bir çeşit gübre olarak bilinen üre üretimi için fabrika inşaatı devam ederken, istihdamı artıcı ve ithalatı azaltıcı tesisin tanıtımına başlandı.

Gemlik Gübre Fabrikası Genel Müdürlüğünden Güvenlik ve İdari işler Müdürü Emir Murtezaoğlu, Entegre Yönetim Sistemleri Direktörü Gökay Özkan ve  Seç G. Müdürü Ceyda Şener Karadağ başlattıkları tanıtım ziyaretleri kapsamında gazetemizi ziyaret ederek, genel yayın yönetmenimiz Hurşit Topal ile bir araya geldiler. Heyet Fabrika sahasında çevreci üretim yapacak olan üre gübresi üretim tesisi için geniş bilgilendirmelerde bulundular.

Fabrika heyeti Türkiye’nin şu anda yıllık ihtiyacı olan 3 milyon ton  ton üre gübresi  ihtiyacı bulunmaktadır. Gemlik Gübre Fabrika sahası içinde inşaatı devam eden Üre Gübresi üretim tesisi 2023 yılı ortalarında hizmete girecek.  Kurulacak fabrika ile amonyak üretiminden doğan karbondioksit gazının yeniden üretime kazandırılarak ülke ekonomisine katkı sağlaması planlanıyor.

İnşaatında 200-250 kişinin istihdam edildiği fabrikanın üretime geçmesi ile birlikte doğrudan bir çok insana iş imkanı sağlanacak ve bu çalışacak olan personel ilçemizden alınacak.  Üre üretim tesisi için amonyak depolanmasında da ilave bir kapasite artırımı olmayacak. Tesisin üretime geçmesi ile birlikte üretilen ve tanklarda bekletilen amonyak direk üretime alınacak. Milli ve uluslararası güvenlik firmalarının kontrolünde her türlü tedbir alınacak. Böylece muhtemel bir fiziki tehlike riski de ortadan kalkmış olacak. Fabrikanın faaliyete geçmesi ile birlikte yıllık üre gübresi ithalatı için ödenen 600-750 milyon dolar ülkede kalacak. Kendi alanında %20 oranında dış ticaret açığı azalacak, ülkemizde tarımda dışa bağımlığı da azaltacak” dediler.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik'te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı. 2025 PISA Pilot Uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülkemizdeki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir