4 Ekim Hayvanları Koruma Günü Etkinliği Düzenlendi.
4 Ekim Hayvanları Koruma Günü Etkinliği Düzenlendi.

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü Etkinliği Düzenlendi.

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü Etkinliği Düzenlendi.

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gemlik Gençlik Merkezi birlikte bir dizi etkinlik düzenledi.
Pazar günü başlayan etkinlikler kapsamında Gemlik Gönüllü Gençlerinden oluşan 20 kişilik grup Bursa Nilüfer ilçesi Dağyenice köyündeki Bursa Haytap tarafından düzenlenen şenliğe katıldılar Şenlikte gençler uçurtma uçurma, voleybol, halat çekme, veteriner söyleşisi ve konser gibi etkinliklere katıldılar. Gemlik İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammed İkinci’nin de katıldığı program yaklaşık 6 saat sürdü.
Pazartesi günü yapılan ilk etkinlik Halit Paşa İmam Hatip Ortaokulu öğrencileriyle Umurbey Rehabilitasyon Merkezine yapılan ziyaret oldu. Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran’ın da katıldığı ziyarette Gemlik Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Hakan Uğur öğrencilere hem merkez hem de hayvanlar hakkında bilgilendirmeler de bulundu. Umurbey RM’deki etkinlikte öğrencilere Gemlik Belediyesi tarafından mini ikram da bulunuldu.
4 Ekim Pazartesi günü saat 14.00’te 15 Temmuz Demokrasi meydanında öğrencilerin kendi evlerinde besledikleri kedi veya köpekleriyle birlikte katıldıkları programda hayvanları korumaya yönelik farkındalık çalışması yapıldı.
Burada yapılan programa Gemlik Kaymakamı Hasan Göç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, Gemlik Gençlik Merkezi Müdürü Şuayb Serdaroğlu, İlçe İlçe Milli Eğitim Müdürü Şübe Müdürü Muhammed İkinci, Bursa Hayvanlara Yaşam Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Katırcı, Dayanışma Hayvan Hakları Federasyon Temsilcisi Ümran Akyavaş ve çok sayıda hayvan sever katıldı.
Program sunucusu Obam Cemal Bayar ‘in “Dağlara buğdaylar serpin. ‘Müslüman ülkede kuşlar aç’ demesinler.” diyen bir zihniyetin ve kültürün temsilcileri olarak can dostlarımızı unutmayalım. Barınaklara gidelim. Barınaklarda gönüllü olalım. Hiçbir şey veremesek bile onlara sevgi verelim. Çocuklarımıza hayvan sevgisi aşılayalım’ sözleriyle başlayan program da Dayanışma Hayvan Hakları Federasyon Temsilcisi Ümran Akyavaş ‘da yaptığı konuşmada hayvan haklarını dikkati çekerek ‘4 Ekim bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de Hayvanları Koruma Günü olarak kutlanıyor. Üzerinde yaşadığımız dünya insanlarıyla, diğer canlı türleriyle ve bitki örtüsüyle büyük bir uyum ve denge içinde yaratılmıştır. Yeryüzünde hayatın devamı için bu dengenin korunması, doğaya ve tüm canlı türlerine saygılı davranılması gerekiyor’ dedi.
Yapılan konuşmalar sonrası Gemlik Gençlik Merkezi Gönüllü Gençlerinden Akif Güneş kabak kemane ile, Talha Şahinoğlu’da gitariyle mini konser verdi.
Programın sonunda öğrenci ve hayvan severler yanlarında getirdikleri kedi, köpek ve kuş gibi hayvanlarla sahilde farkındalık yürüyüşü gerçekleştirdiler.
Günün son etkinliği Şehit Esat Akbaba Ortaokulu’nda, Gemlik Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen programda Sağlık İşleri Müdürü Veteriner Hekim Dr. Hakan Uğur tarafından öğrencilere hayvan dostlarımız hakkında bir sunum yapılıp okula bir köpek ve kedi kulübesinin de hediye edildi. kedi yavrusu sahiplenen Şehit Esat Akbaba Ortaokulu na Borusan Holding tarafından okula hediye edilen mama ve su/mama kapları da okul bahçesine konuldu.
(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinden suça ve suçluya müsahama yok!

Gemlik ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinden suça ve suçluya müsahama yok!

Gemlik ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinden suça ve suçluya müsahama yok! Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir