MİRASYEDİLİĞİN YENİ ADI; MÜJDE
MİRASYEDİLİĞİN YENİ ADI; MÜJDE

MİRASYEDİLİĞİN YENİ ADI; MÜJDE

MİRASYEDİLİĞİN YENİ ADI; MÜJDE

ÖZCANBAZ; BELEDİYE BAŞKANI, ÖNCEKİ BELEDİYE YÖNETİMLERİNİN ESERLERİ ÜZERİNDEN ŞOV YAPMAYA DEVAM EDİYOR.
MHP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’ın üniversite öğrencilerine, Gemlik Belediyesine ait 21 konutun kiralanması konusu ile alakalı açıklama yaptı. Özcanbaz, konunun hem mevzuata, hem de Gemlik’in çıkarlarına aykırı olduğunu yazılı açıklamasında dile getirdi.
Özcanbaz’ın açıklaması şu şekilde; Gemlik Belediye Başkanı tarafından ‘Müjde’ olarak servis edilen, Gemlik Belediyesine ait 21 konutun Üniversite’de eğitim alan öğrencilere sembolik bedelle kiraya verilmesi gündeme geldi.
Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki, bahse konu olan konutlar, yaklaşık 110 bin nüfusu olan Gemlik’in ve Gemliklinin malıdır ve bir önceki dönem belediye yönetimi tarafından sosyal konut ihtiyacını giderebilmek amacıyla yapılmış bir yatırımdır. Yani, kimseye babasından miras kalmamıştır. Bu dönemki belediye yönetimi, her fırsatta bu yatırımı kötülemiş, Gemlik’in malının değerini de düşürmüştür.
İlçemiz ve bizler adına elbette ki, Üniversite ve burada eğitim gören öğrenciler son derece önemlidir. Onların en iyi şartlarda eğitim görmeleri, sosyal hayata katkı sağlamaları adına, yerel yönetimler olarak da gayret göstermeliyiz. Lakin az önce ifade ettiğim gibi sırf popülizm yapmak adına, başka amaçlar için yapılan yatırımları, sanki yeni bir şey yapıyormuşçasına servis etmek şov yapmak değil de nedir? Bu açıklamaları yaparken, orada yaşayan hemşerilerimizin ve Gemliklilerin görüş ve rızası alınmış mıdır? Burada kalacak öğrencilerin, ulaşım ve sosyal imkânlarını nasıl sağlamayı planlamışlardır? Mülkiyeti Gemlik’imize ait olan 21 adet konutu, hangi mevzuata göre kiraya vermeyi düşünmektedir? O konutlarda yaşayan hemşerilerimizin hala birçok eksik ve beklentisi varken, çevre düzenlemesi bile yapılmamışken, yapılan açıklamaları ve yapılmak isteneni doğru bulmadığımızı belirtmek istedik.
Eğer kıymetli belediye başkanı üniversite öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarını çok önemsiyor ise hem Gemlik’e, hem de öğrencilerimize yakışan kız ve erkek öğrenci yurtları yapsın da, kendinden sonra gelecek yönetimlere ve hemşerilerimize gururla gösterebileceği bir eser bıraksın.
Eskilerin dediği gibi; İNSAN ÖLÜR, KALIR ESERİ. EŞEK ÖLÜR, KALIR SEMERİ.

(Son Güncelleme: 22 Eylül 2021)

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir