TÜRKLERDE YILBAŞI TARİH İÇİNDE KÜLTÜREL GELENEĞİ ve ŞİİRİM
TÜRKLERDE YILBAŞI TARİH İÇİNDE KÜLTÜREL GELENEĞİ ve ŞİİRİM

TÜRKÜ , KÜRDÜ BÜYÜK TÜRK MİLLETİDİR ? “ŞİİR’İM”

TÜRKÜ , KÜRDÜ BÜYÜK TÜRK MİLLETİDİR ? “ŞİİR’İM”

Türk’ü Kürdü Büyük Türk Milletidir. Herkes böyle bilmelidir. Türk-Kürt ayrımı olamaz. Diyarbakır’dan, Trabzon’a. Kars’tan Edirne’ye. Hepsi bu ülkenin evlatları, hep aynı cevherin damarlarıdır. Türkiye Cumhuriyetini kuran Türk halkına, Türk Milleti denir. Bu şahane ülkede binlerce yıl kardeşçe yaşayan, Türk ve Kürtlerin aynı soydan geldikleri hep tartışılagelmiştir. Soyumuzda, kimliğimizde ortak kurduğumuz, Türkiye Cumhuriyeti Devletimizdir ve Vatanımız Bayrağımızdır. Ey’’’ Emperyalist fırsatçıları içten ve dıştan zaman, zaman bu konuları gündeme getirilip tartışılmasını sağlamaya çalışırlar. Asıl konu Kürtler üzerinden oyunlarını ve hedefleri var olan, BOP oyununda, Kürtlere ayrı bir devlet sözü verilerek, başka bir devletin inşası olan ( İsrail’e ) çalışılıyorlar da, ondandır.
*
Değerli Kürt kardeşim; Bu oyunları çok oynuyorlar bilirsin; Bak İran’a yaşayan Kürt vatandaşına devletin kademelerinde memur görevine getiriyorlar mı ? “Hayır” ve O ülkede yaşayan Kürtler İran’la savaşıyorlar mı ! “Hayır “ Irakta Halep olaylarında kimyasal gazla katlettiler bizler kahrolduk, Saddam’la savaştınız mı ! “Hayır” Suriye tarihinde, Baba Esat ve Oğlu Esat sizleri resmi vatandaş olarak kabul etti mi ! “Hayır” Esatlarla savaştınız mı ! “ Hayır “ Güzel kardeşlerim sizde bilirsiniz ki sebepler sizin üzerinizden emperyalist devletler. İsrail denilen sözde devletinin başta güvenliğini ve bu coğrafya’ ya yerleşmesini hedeflerler ve bu konuda oyunlarını bozan engel ülkemiz, Türkiye ve bizler Türk Milletidir.
*
Türkiye vatandaşıyla kuruluşu amacı renkleri aynı eşit şartlarda kurulan ve kurucuları olan , Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ve vatana bedel ödeyen sizlerin , bizlerin şehitleri, hukukun üstünlüğü , adaleti ve özgür vatandaş eşitliğiyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Anlaşılsın bu ülkede devletin, Cumhur Başkanı ,Başbakanı, üst düzey yönetim kadrolarında hep sen varsın ve Kürt kardeşlerimiz oldu, olmaz diye bir şey yok ve böyle bir ülkemizin varlığı olduğu halde neden kendin, Türk milletine karşı oyuncu maşa olarak terörist olarak ilan edersin ey PKK denilen terörist grupları ve benzerleri sizi vahşiler. Kürdün ismini dahi ağzınıza almayın, ölümünüzü de toprak dahi kabul etmez zavallı uşaklar.
*
Kürt kardeşlerimizin üzerinden, bu oyunlarla uşaklıktan vaz geçmezseniz başta vatan sevdalı Kürt kardeşlerimiz sizi lanetleyerek tükürükleriyle boğarlar böyle bilesiniz ve bu ülke Kürdün Laz’ın, Çerkez’in, her rengin; yeter ki , Vana, Bayrağa, Devletine, Milletine, değer verdiği ortak değerlerine bağlı olması ve bağlı kalmasıdır . Hepimize yeter ve artar. Doğru yönetim milli devlet olma ve vatandaşın karnı tok, başı dik, geleceğinden endişe duymayan ve bilinçli tehlikeleri gören yurttaş olmak ve güçlü devlet olmaktır. Sevgi, Saygılarımla… Hoşça kalın, Sağlıklı olun…
TÜRKÜN GÜCÜNÜ YIKAMAZSINIZ HAİNLER
Güzel ülkemin ormanlarını yaksanız da,
Türk’e diz çöktüremezsiniz caniler.
İçimize fitne ateşi yaksanız da,
Türkün birliğini yıkamazsınız hainler.
*
Bu topraklarda şehitlerdir kanımız,
Her gencimizde tazedir fidanımız,
Akacaksa yeşildir bedende rengimiz,
Türkün birliğini yıkamazsınız zalimler.
*
Nice zorlukları birlikte aşmışız,
Ağaç olduk ormanlara taşmışız,
Her güçlüğü ezerek geçmişiz,
Türkün kardeşliğini bozamasınız hainler.
*
Ülkemin her yerine yeteriz,
Ormanına, dağına, bağına sahibiz,
Tedbir bizden taktir Allah’ımız,
Türkün gücünü yıkamazsınız hainler.
Y.T:02.08.2021

(Son Güncelleme: 17 Ağustos 2021)

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir