Yıldız; Dünya Tarihin Akışı Bugün Değişti.
Yıldız; Dünya Tarihin Akışı Bugün Değişti.

Yıldız; Dünya Tarihin Akışı Bugün Değişti.

Yıldız; Dünya Tarihin Akışı Bugün Değişti.

Saadet Partisi Gemlik İlçe Başkanı Ahmet Vakkas Yıldız İstanbul’un Fethi’nin 568’inci sene-i devriyesi münasebetiyle basın açıklaması düzenledi. ‘İstanbul’un Fethi dünya tarihinin akışını değiştirmiştir.’ diyerek sözlerine başlayan Yıldız devamında ise şu sözleri söyledi.
“Fethin ruhu, insanlığa adalet ile medeniyeti getirmiş ve bu ruh ecdadımızdan bizlere bir miras olarak kalmıştır. Günümüzden altı asır öncesinde var olan kokuşmuş, köhneleşmiş, çürümüş Bizans İmparatorluğu, Hakk’ın şanlı askerlerinin kılıçları karşısında direnememiş ve tarihi miadını doldurmuştur. Sultan Fatih’in İstanbul’u fethetmesi ne kadar önemliyse, bir o kadar önem arz eden başka bir konu Fatih’in gönülleri fethetmiş olmasıdır. Dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin tüm insanların barış ve huzur içerisinde yaşamalarını sağlamış her inanç ve düşünceye saygı duymuştur.” Şeklinde konuşan Yıldız konuşmasını şu sözleri söyleyerek bitirdi.
“Atalarımızın asırlar öncesinde uyguladığı adalet mekanizmasını maalesef bugün göremiyoruz. Çıkarları doğrultusunda istediği ülkeyi işgal etmeyi, suçsuz ve günahsız insanları öldürmeyi kendilerine hak gören batılı devletlerin adaletle uzaktan yakından alakası yoktur. Batı dünyasının bilhassa İslam coğrafyası üzerindeki adaletsizliği tüm dünyada kan ve gözyaşının akmasına dünyanın yaşanılmaz bir yer olmasına sebep olmaktadır. İstanbul’un fethini kutladığımız bu kutlu günde öncelikle tüm Müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde bir araya gelmelerini can-ı gönülden diliyoruz. Bu vesileyle; İstanbul’un Fethi denince aklımıza gelen Eyüp El-Ensarî’yi, Sultan Fatih’i, Ulubatlı Hasan’ı, geçmiş ve yakın tarihimizin kahraman şehitlerini Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve zincirin en son halkası olan fethin manasını bizlere yeniden öğreten Necmettin Erbakan Hocamızı rahmet ve minnetle anıyoruz. Yüce Allah hepsine rahmet eylesin, mekanları cennet makamları Âli olsun.”
(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi Bana göre, 31 mart seçimlerinin çok kısa analizi şöyledir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir