GÜLDEREN YEŞİLDAĞ DAVASI BAŞLADI
GÜLDEREN YEŞİLDAĞ DAVASI BAŞLADI

GÜLDEREN YEŞİLDAĞ DAVASI BAŞLADI

GÜLDEREN YEŞİLDAĞ DAVASI BAŞLADI

Gemlik’in Cihatlı Mahallesinde geçtiğimiz Eylül Ay’ında meydana gelen olayda, daha önce kendisi, annesi ve babasını döven kardeşi Hasan Ali Yeşildağ’o eve saldırınca, av tüfeği ile vuran Gülderen Yeşildağ’ın yargılanmasına başlandı.
Eve saldırınca uyarmak için ateş ettiğini ifadesinde söyleyen Gülderen Yeşildağ, olayın ardından tutuklanarak Yenişehir Cezaevine gönderilmişti. Davanın ilk duruşması, Bursa 12. Ağır Ceza Mahkemesinde başladı.
KADIN PLATFORMLARINDAN DESTEK
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Yeşildağ’ın komşuları, mahkeme öncesinde destek açıklaması yaptı. Kadın Meclisleri adına bildiriyi okuyan Seray Seyhan şu ifadeleri kullandı; ‘’kadın meclisleri olarak erkek kardeşi tarafından yıllarca sistematik olarak şiddete uğrayan Gülderen Yeşildağ’ın davası için buradayız. Gülderen madde bağımlısı olan erkek kardeşinin kendisine ve ailesine uyguladığı şiddet için onlarca kez yetkililerden yardım talep etti. Fakat bu çağrıları karşısında Gülderen’in şiddete uğramaması için harekete geçmesi gerekenler görevini yerine getirmedi.
Erkek kardeşi hakkında onlarca suç dosyası olmasına rağmen cezaevinden pandemi gerekçesiyle tahliye edildi ve hakkında olan uzaklaştırma kararına rağmen ailesinin evine giderek tehdiy ve saldırıda bulundu. 19 Eylül 2020 günü anne babası ve kendi canını kurtarmak üzere Gülderen, evdeki tüfeği alarak kardeşini korkutma amaçlı havaya ateş açtı. Fakat kurşunlardan biri erkek kardeşine isabet ederek ölmesine neden oldu ve Gülderen aylardır cezaevinde.
Siz uygulamakla yükümlü olduğunuz yasaların, sözleşmelerin gereğini yerine getirmediğiniz müddetçe günden güne yükselen mücadelemiz sizin faillere cesaret veren bu hamlelerinizi boşa düşürecektir.
Kazanımlarımıza ve mücadelemize güveniyoruz. Anayasayı, yasayı, sözleşmeyi uygulamak zorundasınız. Kadın cinayetlerini durduracağız platformu kadın meclisleri olarak tüm haklarımız için mücadelemiz sürecek.
Yetkililer gereken önlemleri almadığı için tüm bu olaylar yaşanmıştır ve Gülderen bu sebeple 8 aydır cezaevindedir. Gülderen için adalet sağlanana dek davanın takipçisi olmayı sürdüreceğiz.’’
YEŞİLDAĞ’IN KOMŞUSU; GÜLDEREN’İ KURTARIRKEN, BİZ DE ŞİDDET GÖRDÜK
Açıklamanın ardından söz alan Gülderen Yeşildağ’ın komşusu Betül Keskinoğlu ise; ‘’Annesi, babası, abisi, kardeşleri hepsi birden yeri geldi biz dâhil kapının önünden Gülderen dayak yerken kurtarırken kardeşinden şiddet gördük.
Gülderen telefon kablosuyla boğulurken karşı komşusu kapıyı kırdı ve karşı komşusu Gülderen’i dili yarı baygın şekilde buldu. Hepsinin darp raporları hastanede mevcuttur. Gülderen abla bütün gün boyunca Gemlik çok iyi bilir ki taksiyle işe gidip taksiyle geliyordu. Uzaklaştırması olduğu halde kapının önünde pusuda onu öldürmek için bekliyordu. Aynı şekilde biz de onu koruduğumuz için mahallenin önünde yakalayıp öldürülesiye dövene kadar biz de onu kurtarırken aynı şekilde biz de kendisinden şiddet gördük. Maalesef ki pandemi sebebiyle cezaevinden çıkarıldı ve10 gün boyunca twitterdan hesap açıp yardım dilendi. Herkese sesini duyurmaya çalıştı. Emniyeti, genel müdürlükleri, adalet bakanlığı herkesten yardım istedi. Fotoğraflarını paylaşıp 70 yaşında annem traktöre bağlandı öldürülüyoruz dedi. Babasının erkek kardeşi kulağını kesti. Kendisini defalarca darp etti öldüresiye dövdü twitterdan hesap açıp yardım dilendi.
Bir hafta boyunca gidip karakolun önünde yattı. Yeter artık ne olur tutuklayın biz her gün şiddet görüyoruz diye. Olay günü bile köye annesini çağırdığında polisi jandarmayı aradı, 2 saat yardım gelsin diye bekledi. 2 saat boyunca ben dahil herkes polisi jandarmayı aradık, yardım edin lütfen köye gidin ve Ali’yi tutuklayın bir şeyler yapın diye. Ama maalesef hiç kimseden destek alamadı. İki saat boyunca bekledik. Polisten jandarmadan destek bekledik. Nerede, neden kimse Gülderen’in çığlıklarını duymadı? Yıllardır 15 yıl boyunca herkes şahit. Adalet istiyoruz Gülderen için! Adalet istiyoruz, beraat istiyoruz Gülderen için. O zaman yanında olmayanlar şimdi yanında olsun’’ dedi.
(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT Merhaba sevgili okurlar, bu yazıda pek çok kişinin şikayeti olan boyutuna göre …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir