DEMİREL UYARDI; MARMARA İMDAT DİYOR
DEMİREL UYARDI; MARMARA İMDAT DİYOR

DEMİREL UYARDI; MARMARA İMDAT DİYOR

DEMİREL UYARDI; MARMARA İMDAT DİYOR

Marmara Denizine kıyısı olan bölgelerde, gerek görüntü gerek kokusuyla rahatsızlık yaratan ve bir yandan balık ölümlerine yol açan deniz salyası sorunuyla ilgili 22.ve 23 dönem CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, Gemlik Kurşunlu Mahallesinde bulunan balıkçı barınağında basın açıklaması yaptı.
Demirel; ‘’temizleme yoluyla bu sorunun giderilemeyeceğini, kalıcı tedbirlerin bir an önce alınması gerektiğini, geçtiğimiz günler de çevre bakanımıza deniz salyalarının temizlenmesi ve kirliliğinin önlenmesi adına bir mektup yollamıştım, bu basın toplantısını yapmamın amacı geçici tedbirlerle bu deniz salyalarının toplanmaya başlanması ve bu sorunun küresel ısınmadan kaynaklandığı açıklamaları üzerine yapıyorum, deniz salyası son 12 yıldır olduğuna göre bu sadece küresel ısınmadan kaynaklanmıyor, bu aynı zamanda Marmara denizinin kirliliğinin her geçen gün artmasından kaynaklanıyor, bu kirliliğin her geçen gün artmasının nedeni denize dökülen evsel atıklar, sanayi atıkları ve sağlıklı olmayan tarım ilaçlarının denize kaynaklanıyor.
Kısacası denizi biz kirletiyoruz ve tabloyla karşı karşıya kalıyoruz. Marmara denizinde balıkçılık yapan arkadaşlarımızın mahsul alımı yarı yarıya düştü, balık çeşitleri de azaldı, bu sorun geçici temizlikle bu engellenemez giderek bu sorunun büyüyeceğini eğer önlem alınmaz ise daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalınacak. Deniz canlıları ölmeye başladı.’’ Dedi.
Açıklamayı ‘’İmdat’’ yazılı pankartın önünde yapan Demirel, ‘’Marmara denizi imdat çığlığı atıyor, bu bakanlıklar, yerel yönetimler, bilim adamları, sivil toplum örgütleri bir araya gelerek, acil bir müdahale edilmesi gerekiyor.
Biz artık deniz salyalarını görmek istemiyoruz, arıtma tesislerinin tam kapasiteyle çalışıp kirliliğin önüne geçilmesi gerektiğini ve bu konuda denetimlerin çok sıkı yapılmasını istiyoruz. Maalesef bu ülkede denetim konusunda sorunlar var bu işin çok sıkı tutulması gerektiğini düşünüyoruz. Sağlıklı beslenmek için balık a ihtiyacımız var fakat bu durumda denizden sağlık besin alamayacağımızı ,bu sorunun bir an evvel kalıcı olarak çözümlenmesi bekliyoruz’’ diyerek sözlerini noktaladı.
(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT Merhaba sevgili okurlar, bu yazıda pek çok kişinin şikayeti olan boyutuna göre …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir